Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 4871 tot 4875
Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 1 september 2016

Speech Yellen bevestigt meer renteverhogingen in 2016

De rustige zomer op de valutamarkten werd afgelopen vrijdagnamiddag verstoord door de langverwachte toespraak van Janet Yellen. Haar expliciete uitspraak over “sterke argumenten voor verdere renteverhogingen” was onmiddellijk van groot belang voor de markten.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 1 september 2016

De gemiddelde belegger

De gemiddelde belegger presteerde de afgelopen 30 jaar ongeveer 6,5% per jaar slechter dan de S&P 500. Over een periode van 30 jaar leidt dit tot ongeveer een factor 7 aan verschil. Een bedrag van €100.000,- groeit met 3,66% per jaar in drie decennia uit tot €293.992,-. Bij een rendement van 10,35% groeit hetzelfde bedrag uit tot bijna €2 miljoen. Bijna het zevenvoudige dus!

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 1 september 2016

De obligatiewereld op zijn kop

Het lijkt vreemd dat iemand een lening wil verstrekken waarbij geld wordt toegelegd in plaats van dat er elk jaar wat rente wordt bijgeschreven. Veel instellingen zoals pensioenfondsen en verzekeraars hebben echter geen keuze. Lees de column op Marketupdate.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 1 september 2016

'Europa en VS oneens over nieuwe regels voor banken'

Onderhandelaars uit Europa en de VS blijven het oneens over de aanscherping van internationale bankenregels. 

Europa zal daarbij niet toestaan dat de kapitaaleisen voor Europese banken opnieuw sterk omhoog gaan door aanpassingen waar de VS op aansturen, zeggen twee onderhandelaars van De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag in Het Financieele Dagblad.

Europa en de VS steggelen binnen het internationale Bazels Comité voor Bankentoezicht al langere tijd over de ruimte die banken krijgen om zelf hun risico's te wegen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 1 september 2016

Wat is de impact van de Brexit op de Belgische economie?

De Britten verlaten de Europese Unie. De beslissing is gevallen en er wordt druk gewerkt, vergaderd, gediscussieerd over hoe het nu verder moet. Maar hoe groot is de invloed van een Brexit op de Belgische werknemer? Sommige bedrijven vrezen een omzetverlies van 30%, vooral de voedsel- en textielsector. Dat verlies kan natuurlijk ook jobs kosten in België, zegt professor EU-studies Hendrik Vos.