Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 4876 tot 4880
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 20 september 2016

Volatiliteit tussen euro en dollar naar dieptepunt

De volatiliteit tussen de euro en de dollar is deze week gezakt naar het laagste niveau in twee jaar tijd. Historisch gezien heeft de euro nu de allerlaagste volatiliteit ten opzichte van de Amerikaanse munt van de tien meest gebruikte handelsmunten uit de G10. De euro en de dollar komen nauwelijks van elkaar los door het uitblijven van grote veranderingen in het monetaire beleid aan beide kanten van de Atlantische Oceaan.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 20 september 2016

George Soros stelt half miljard beschikbaar voor migranten die een startup willen beginnen, vooral in Europa

Beursspeculant, miljardair en filantroop George Soros zegt dinsdag toe 500 miljoen dollar te investeren in programma’s en bedrijven die bijdragen aan de integratie van vluchtelingen.

“Ons doel is om de private sector in te zetten voor de publieke zaak,” maakt Soros dinsdag bekend in een open brief in de in The Wall Street Journal. “Migranten leven in ijdele hoop, terwijl gastlanden er niet in slagen de vruchten te plukken die integratie kan brengen.”

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 september 2016

Beursblik: Fed stelt renteverhoging nog even uit

(ABM FN-Dow Jones) De kans is vrijwel nihil dat de Federal Reserve de rente woensdag zal verhogen en de bijeenkomst staat dan ook vooral in het teken van een mogelijke bevestiging dat dit in december wel gebeurt. Dit verwachtten door ABM Financial News geraadpleegde economen.

Nadat de Amerikaanse centrale bank de rente in juli ongemoeid liet in een bandbreedte van 0,25 tot 0,50 procent, leek het er even op dat het Federal Open Market Committee in september toch over zou gaan tot een verhoging, afgaande op de uitspraken van diverse leden van het beleidscomité en voorzitter Janet Yellen zelf, die tijdens Jackson Hole benadrukte dat de kans op een renteverhoging steeds groter wordt.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 20 september 2016

OMFIF: Goud keert terug als centraal onderdeel monetaire reserves

Goud wordt weer een centraal onderdeel van de valutareserves van centrale banken, zo concludeert onderzoeksinstituut OMFIF in een nieuw rapport over de goudvoorraden van centrale banken sinds 1870. Sinds het uitbreken van de financiële crisis in 2008 hebben centrale banken wereldwijd netto 350 ton goud per jaar aan hun reserves toegevoegd, waarmee hun totale goudvoorraad weer terug is op het 100-jarige gemiddelde van de periode tot en met 1970.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 20 september 2016

Bankencrisis in China kan werkelijkheid worden

Het ziet er naar uit dat de kans op een bankencrisis in China steeds groter wordt. Dat beweert alleszins ’s werelds belangrijkste financiële waakhond BIS, Bank for Institutional Settlements. Uit hun kwartaalrapport blijkt dat de Chinese bankenschulden torenhoog zijn en zelfs drie keer de drempel overschrijden van het houdbare.

Het opdrijven van de schulden is nochtans iets waar de Chinese premier Li Keqiang niet mee opgezadeld wilt zitten. Hij pleitte nog niet zo lang geleden voor een economisch beleid om de Chinese economie een andere richting in te sturen dan het huidige groeimodel gedreven op schulden.