Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 4881 tot 4885
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

Opmerkelijk cijfer: 10% Zwitserse private banken verdween in 2015

De Europese bankensector geraakt maar niet uit het slop. Sinds de financiële crisis is de bankenindex nog steeds niet gerecupereerd. Financieel centrum Zwitserland is bijzonder hard getroffen en deelt nog steeds in de klappen.

Maar liefst één op tien Zwitserse private banken deed de boeken toe of werd overgenomen in 2015!

Onder de slachtoffers bevinden zich bekende namen van eeuwenoude banken. Bank La Roche (gesticht in 1787) en Hottinger (ontstaan in 1786) verdwenen vorig jaar.

De malaise zet zich dit jaar verder, het lijstje gewezen banken groeide gestaag aan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

Dit zijn de best presterende commodities…

Het is tot nu toe een bewogen beursjaar met grote winnaars en verliezers. Tot verbazing van velen weten de meeste commodities het dit jaar erg goed te doen. De absolute uitblinker daarbij is ijzererts met een prijsstijging dit jaar van 40%.

Heel wat beleggers onder ons weten dat het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk is geweest om geld te verdienen binnen de commoditysector. Zeker de mensen die in het jaar 2011 volop ‘long’ zaten in de grondstoffensector kunnen terugkijken op zware beursjaren. Maar, de trenddraai die aan het begin van dit jaar heeft plaatsgevonden is behoorlijk indrukwekkend.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

Slow motion train wreck

De cijfers uit Japan zijn binnen, maar macro-econoom Kees de Kort wordt er niet enthousiast van. 'Dat Japan is natuurlijk een slow motion train wreck. Maar ik heb het er nog over omdat het toch de derde economie ter wereld is.'

De industriële productie laat weer een klein minnetje zien, in de bouw een klein minnetje, en toch zijn de werkloosheidscijfers extreem laag. De Kort heeft daar wel een verklaring voor: 'De werkloosheid zit onder mensen met vroeger goed betaalde banen. Maar ze zijn vervangen door parttimers: vrouwen en oudere mensen, nog slecht betaald ook. De beroepsbevolking neemt daardoor af, mensen zoeken niet meer.'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

Jim Rickards: “Na de war on cash volgt de war on goud”

Er wordt het laatste jaar veel geschreven over de war on cash. Overheden willen steeds meer evolueren naar een digitaal geldsysteem. Volgens Jim Rickards liggen hier kansen voor alerte mensen die om hun geld geven. Na de war on cash volgt onvermijdelijk de war on goud. Daarom dat je nu nog goud moet kopen.

Officieel luidt de uitleg dat in een digitaal geldsysteem criminele transacties gemakkelijker op te volgen zijn. Maar overheden hebben dikwijls een verborgen agenda. In een digitaal geldsysteem kan men ook alles opvolgen wat jij doet met je geld.

En het heeft ook nog andere voordelen: men kan niet meer vluchten naar cash geld zodat negatieve rentevoeten eindeloos kunnen doorgetrokken worden. Men kan zelfs digitale geldtransacties gaan belasten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 31 augustus 2016

Ook Amerikaanse centrale bank maakt zich klaar voor negatieve rentevoeten

Verschillende centrale banken over heel de wereld voeren al een beleid van negatieve rentevoeten op de kortetermijnrente. De Amerikaanse Federal Reserve is een van de weinige die nog ontbreekt. Maar daar kan snel verandering in komen, zo blijkt uit uitspraken van Stan Fischer, rechterhand van Janet Yellen.

Volgens Stan Fischer werkt het beleid van negatieve rentevoeten in andere landen wel. De Verenigde Staten kan dus ook overschakelen op dit extreem monetair beleid indien de omstandigheden zich daartoe verplichten.

Janet Yellen liet vorig jaar al eens uitschijnen dat NIRP wel degelijk een optie kan worden in de Verenigde Staten: