Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 4886 tot 4890
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 19 september 2016

'Een procent per jaar, daar heb je niets aan'

De inkomsten per uur stijgen met nog geen procent per jaar en dat is slecht nieuws voor de bestedingen en dus voor de economie, meent BNR-macro-econoom Kees de Kort.

In Amerika waren de cijfers vrij waardeloos. Vooral als er gekeken wordt naar de detailhandelsverkopen, vertelt De Kort. 'Het internet krijgt een plus en dus gaat het in de winkels niet goed.' Ook bij de industriële productie is een minnetje te zien. Aarzelend positief nieuws: de inflatie begint een heel klein beetje aan te trekken. 'Maar', benadrukt De Kort, 'dan gaat het over de woonlasten en zorgkosten die stijgen, terwijl de lonen niet voldoende mee stijgen.'

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 19 september 2016

16 tekenen dat je intelligent bent – al voelt het misschien niet zo

Domme mensen denken dat ze wijs zijn, terwijl de wijzen denken dat ze dom zijn. Of zoals Charles Bukowski al zei (waarschijnlijk geïnspireerd door Shakespeare): “The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.”

Die wijsheid wordt nog eens onderstreept door een studie van David Dunning en Justin Kruger. Het fenomeen wordt ook wel het Dunning-Kruger-effect genoemd.

Dat jij onzeker bent over je intelligentie, kan dus een indicatie zijn dat je best wel intelligent bent. Want er zijn subtiele tekenen dat je waarschijnlijk slimmer bent dan je denkt:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 19 september 2016

BIS: Binnen drie jaar een kredietcrisis in China

China kan binnen drie jaar in een kredietcrisis terechtkomen vanwege haar hoge schulden en een ‘excessieve kredietgroei’, zo waarschuwt de Bank for International Settlements (BIS) in haar nieuwste kwartaalrapport. In twee jaar tijd stegen de schulden in de Chinese economie van 220 naar 255 procent van het bruto binnenlands product, voornamelijk als gevolg van goedkope bedrijfsleningen en hypotheken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Rusland zit binnenkort zonder geld

Rusland kampt al 2 jaar met een recessie. En dat begint stilaan grote gevolgen te hebben. Het ‘Rainy Day Fund’ is gekrompen tot $32,2 miljard volgens de Russische Minister van Financiën. In september 2014 zat er nog $91,7 miljard in het fonds. En er hangen nog meer donderwolken boven het financiële departement.

Analisten verwachten dat het fonds eind dit jaar nog maar $15 miljard zal bezitten en dat tegen midden 2017 het fonds volledig zal opdrogen. Het ‘Rainy Day Fund’ werd opgericht om het gat in de begroting helpen op te vullen. Maar het gat is de laatste tijd zo groot, dat het fonds snel opdroogt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Luc Coene: Er gaan banken verdwijnen in Europa

De kans is groot dat er in Europa nog een aantal banken zal verdwijnen, om de simpele reden dat er sprake is van een overaanbod aan financiële instellingen. Dat zei Luc Coene, voormalig gouverneur van de centrale bank van België in het tv-programma Z-Talk Goossens. Vooral banken in Zuid-Europese landen als Griekenland, Italië, Spanje en Portugal zullen de komende jaren veel moeite hebben om hun portefeuille van slechte leningen af te bouwen, zo verwacht Coene.