Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 4891 tot 4895
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Circus gaat gewoon verder: nu legt ook Noorwegen de anti-Russische sancties naast zich neer

In 1806 slaagde Napoleon erin om de grote Europese mogendheden, inclusief Rusland, in het continentaal stelsel te dwingen. Deze handelsblokkade van Engeland moest de Engelse economie uitroken, zodat het Rijk niet langer een bedreiging vormde voor de Franse belangen.

Het stelsel woog als een loden deken op de Europese economie. Vooral de Russen waren erg afhankelijk van handel met de Britten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Welkom in Poetins Rusland: in Sint-Petersburg ging 1 op 5 stemmen

In Rusland heeft de partij van Verenigd Rusland van president Vladimir Poetin makkelijk de verkiezingen gewonnen. Drie andere partijen, die dichtbij het Kremlin aanleunen, speelden een figurantenrol. Doch het is niet Poetins overwinning, maar de ongewoon lage opkomst die de beste indicatie geeft van de apathische gemoedstoestand van de Russen.

In Sint-Petersburg, de tweede stad van het land, lag de opkomst onder de 20%. In de hoofdstad Moskou trok niet eens 1 op de 3 kiesgerechtigden naar de stembus. De meeste Russen hebben alle hoop op verandering opgegeven, schrijven commentatoren:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Heeft Clinton een ontwikkelingsland voor miljarden dollars opgelicht?

Interessant verhaal: volgens Haïtiaans senaatsvoorzitter Bernard Sansaricq zou de Clinton Foundation de Haïtiaanse schatkist voor miljarden hebben opgelicht in de jaren na de verschrikkelijke aardbeving van 2010.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Deutsche bank hard onderuit na schikkingsvoorstel US

Het aandeel Deutsche Bank staat inmiddels al zo`n 10% lager ten opzichte van het slot afgelopen donderdag.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 19 september 2016

Trump: 10 miljoen voor 4 uur durend interview

De Amerikaanse miljardair Mark Cuban, die bekend is vanwege zijn deelname aan het populaire Amerikaanse tv-programma Shark Tank, maar in de VS vooral naam maakt als eigenaar van het basketbalteam Dallas Mavericks, biedt Donald Trump 10 miljoen dollar indien hij hem gedurende 4 uur mag interviewen omtrent diens economische en politieke plannen. De ‘master of headline porn’

Mark Cuban heeft al meerdere keren zijn wantrouwen over de Republikeinse kandidaat uitgesproken. In juni schatte hij Trumps fortuin ‘in de miljoenen, niet de miljarden‘ en vorige maand voorspelde hij een beurskrach mocht ‘The Donald’ de verkiezingen winnen. Hij noemt Trump ook de ‘master of headline porn‘ vanwege diens ongeëvenaard talent om de media te manipuleren.

In een reeks tweets daagt Cuban Trump nu uit voor een rechtstreeks interview en belooft 10 miljoen dollar over te schrijven aan een liefdadigheidsinstelling van diens keuze, indien hij accepteert.