Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 4891 tot 4895
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

Frankrijk wil onderhandelingen over TTIP stopzetten

De Franse regering gaat de Europese Commissie in september vragen de onderhandelingen over TTIP, het vrijhandelsakkoord tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie, stop te zetten. Dat heeft de Franse staatssecretaris voor Buitenlandse Handel Matthias Fekl (foto) vanochtend gezegd op de radio RMC.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

Aantal nieuwe olievelden naar laagste niveau in zeventig jaar

Olieconcerns hebben in bijna zeventig jaar niet zo weinig nieuwe olie gevonden. Naar verwachting wordt er dit jaar nog minder nieuwe olie gevonden.

In 2015 werden voor 2,7 miljard nieuwe vaten aan nieuwe oliereserves ontdekt. Dit is het laagste niveau sinds 1947, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van cijfers van het Schotse onderzoeksbureau Wood Mackenzie.

Dit jaar zijn er tot en met eind juli nog maar voor 736 miljoen vaten olie aan nieuwe reserves gevonden. Op alle twintig vaten olie die uit de grond worden gepompt, wordt er maar een nieuw vat gevonden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

Big Mac index: hier kost deze hamburger 53 eurocent

Officieel gaat deze hamburger er in Venezuela voor ongeveer 7 euro over de toonbank, maar wie zijn dollars op de zwarte markt verkocht krijgt, kon al in september vorig jaar omgerekend voor ruim een halve euro een hamburger verorberen. De prijs zal momenteel nog veel lager liggen gezien de sindsdien verder verslechterende situatie voor de Venezolaanse bolivar.

De prijsinflatie in Venezuela gaat pijlsnel omhoog. De regering in Caracas doet zijn best om de waarde van de munt onder controle te houden door het gebruik van buitenlandse valuta te verbieden inclusief het handelen daarin. Er zijn daarom 2 koersen ontstaan voor de bolivar, de officiële koers, en de koers op de zwarte markt. Slechts BSF 8.3 staan er tegenover 1 dollar. Het kost daarmee een voltijds arbeider 7 jaar om genoeg te sparen voor een nieuwe iPhone, mits hij verder geen cent uitgeeft aan andere zaken.

Deze munt volledig geruïneerd. Dit blijkt overigens wel uit de hoeveelheid bolivars die je kunt krijgen op de zwarte markt. Wie 100 euro aandraagt kan daar op de ‘black market’ ruim 800 bolivar voor krijgen. Dit gaat zelfs redelijk eenvoudig. Je plaatst een bericht op facebook, wacht op een reactie die vaak snel komt, wisselt kort uit en de transactie kan plaatsvinden.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

Iran en Zuid-Korea betalen elkaar in euro’s

Iran en Zuid-Korea gaan hun handelstransacties voortaan in euro betalen. Dat heeft de Iraanse vice-minister voor Buitenlandse Zaken Hamid Baedinejad aangekondigd op zijn Instagram-pagina. Het akkoord – dat de goedkeuring van de VS kreeg- is een gevolg van het verbod voor Iran om dollars te verhandelen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 augustus 2016

Jim Rogers: deze markt moet je shorten

Jim Rogers gaf dezer dagen een interview aan RealVision TV. Hij legt onder andere uit waarom hij negatief is voor de VS en optimistisch is over Rusland, Rwanda en zelfs Noord-Korea!

Rogers is een legende wat betreft beleggen. Hij heeft heel aparte ideeën omdat hij niemand na-aapt. Op de vraag welke beleggers hij opvolgt wist hij het volgende te vertellen: