Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 491 tot 495
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 31 oktober 2017

Poetin over Catalonie en dubbele standaarden van het Westen

Volgens de Russische president Poetin hanteert het Westen dubbele standaarden ten aanzien van Catalonië. Veel Europese landen spraken zich uit tegen de onafhankelijkheid van de Spaanse regio, terwijl ze in het verleden wel onvoorwaardelijke steun aan hun Amerikaanse bondgenoot gaven voor de afscheiding van Kosovo.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 30 oktober 2017

Oud-premier Qatar over ‘regime change’ Syrie

De oorlog in Syrië was een gecoördineerd plan van verschillende landen om de regering van Assad omver te werpen. Dat suggereerde de oud-premier van Qatar, Hamad bin Jassim bin Jaber al-Thani, vorige week in een interview. Hij vertelt hoe zijn regering vanaf het begin van de oorlog samenwerkte met de Verenigde Staten, Saoedi-Arabië en Turkije om wapens in handen van de ‘gematigde rebellen’ te krijgen die vochten tegen de regering van Assad.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 30 oktober 2017

Conflict tussen VS en Noord-Korea zal altijd honderdduizenden slachtoffers eisen

Mocht er een oorlog uitbreken tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea, dan kan die binnen enkele dagen honderdduizenden levens kosten, zelfs als er geen nucleaire wapens worden ingezet. Tot die conclusie komt de onderzoeksdienst van het Amerikaanse congres.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 oktober 2017

Grootste Scandinavische bank kiest voor automatisering: 6000 werknemers mogen vertrekken

Ophef in Scandinavië: de grootste bank van Noord-Europea, Nordea, gaat 13% van het personeel laten afvloeien. Niet omdat het bedrijf in slechte papieren zit. Door zware investeringen in automatisering is gewoon ruim een tiende van al het personeel overbodig geworden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 30 oktober 2017

Spaanse beurzen en euro onder druk na historische stemming in het Catalaanse parlement

Politiek gezien mag de stemming van (de helft van) het Catalaanse parlement over de onafhankelijkheid van de regio een storm in een glas water zijn, de Spaanse beurs reageert alvast nerveus.