EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 4916 tot 4920 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: donderdag 1 december 2016

Zijn bankiers fundamenteel oneerlijk?

Zijn bankiers fundamenteel oneerlijk? Het is een vraag waarop zowat iedereen een eigen mening heeft. Drie Zwitserse onderzoekers hebben getracht een wetenschappelijk antwoord op de vraag te formuleren.

Zijn bankiers fundamenteel oneerlijk? Het is een vraag waarop zowat iedereen een eigen mening heeft. Drie Zwitserse onderzoekers hebben getracht een wetenschappelijk antwoord op de vraag te formuleren.

Om dat te doen vroegen ze 128 bankiers om tien keer een muntstuk op te gooien en kruis of munt te spelen. Elke speler mocht zijn resultaten zelf noteren op een blad papier, met niemand in de nabijheid.  Voor elk ‘kruis’ werd de deelnemers 20 euro beloofd,  voor elke ‘munt’ kregen ze niets. De verleiding om vals te spelen was dus niet gering.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 1 december 2016

Goud als veilige haven in hyperinflatie

In een hyperinflatie is fysiek goud kopen misschien wel de beste manier om je vermogen te beschermen. Het is namelijk de makkelijkst verhandelbare fysieke bezitting die je buiten het bereik van overheden en banken kunt bewaren. Het is meer liquide dan kunst, niet aan een locatie gebonden zoals vastgoed en grond en het wordt niet via een beurs verhandeld zoals aandelen en obligaties.

Lees verder op Hollandgold
Geplaatst op: woensdag 30 november 2016

Royal Bank of Scotland zakt als enige voor stresstest

De Royal Bank of Scotland is de enige van zeven Britse banken die niet slaagde voor de stresstests van de Britse centrale bank. Acht jaar na het uitbreken van de crisis is de bank nog steeds niet sterk genoeg om een nieuwe crisis te overleven. Ook Barclays en Standard Chartered toonden gebreken.

Dat bleek niet genoeg om enige impact te hebben maar bij RBS was dat wel het geval. De koers ging vandaag 4 procent onderuit, om daarna weer terug te krabbelen naar een derde van dat verlies.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 30 november 2016

Indiërs die hun zwart geld niet aangaven zullen 85% ervan verliezen

In India kunnen zwarte vermogens de helft van hun reserves – die na de afschaffing van de biljetten van vijfhonderd en duizend roepie op bankrekeningen moeten worden geplaatst – behouden indien ze vrijwillig toegeven dat ze het geld voor de fiscale autoriteiten verborgen hadden gehouden.

Indien ze de belastingontduiking echter niet toegeven, dreigen ze 85 procent van het kapitaal kwijt te raken indien de autoriteiten in de toekomst ontdekken dat er van zwart geld sprake is geweest.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 30 november 2016

Update: OPEC bereikt akkoord over productiebeperking

De productieverlaging kon volgens OPEC ook rekenen op steun van enkele grote producenten die niet zijn aangesloten bij het kartel. In totaal zullen deze landen hun productie in totaal met 0,6 miljoen vaten per dag terugbrengen, waarbij Rusland zich volgens OPEC al heeft gecommitteerd aan een verlaging van 0,3 miljoen vaten. Enkele andere landen deden toezeggingen en binnenkort zal dit worden gefinaliseerd. OPEC is ervan overtuigd dat het afronden van deze afspraken geen problemen zal opleveren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs