Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 4921 tot 4925
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Morgan Stanley: “Amerikaanse huizenmarkt staat op wankelen”

Afkoeling binnen de Amerikaanse huizenmarkt?

De afgelopen twee jaar is er met veel lof gesproken over de herstelbeweging die gaande was binnen de Amerikaanse huizenmarkt. Deze huizenmarkt is tijdens de financiële crisis als een van de hardste in de wereld geraakt, omdat in Amerika al deze ellende is begonnen. Ondanks deze overtuigende herstelbeweging, maakt Morgan Stanley zich zorgen om de toekomst.

Ellen Zentner, econoom bij Morgan Stanley, laat weten dat er de afgelopen maanden minder bouwvergunningen zijn verstrekt. Door deze afname staat de Amerikaanse huizenmarkt volgens haar op wankelen. De verleende vergunningen zijn immers een indicator van de toekomstige bouwactiviteiten. De verwachting is daarom ook dat de bouwuitgaven de komende maanden zullen gaan afnemen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Amsterdam lonkt naar Londense bankiers: trek bonusbeleid gelijk met Duitsland en Frankrijk

Buitenlandse banken en andere financiële instellingen die zich in Nederland willen vestigen, hebben mogelijkheden om onder het strenge Nederlandse bonusbeleid uit te komen.

Wanneer buitenlandse financiële instellingen vooral activiteiten in het buitenland hebben, kunnen soepelere Europese regels van toepassing zijn op het bonusbeleid. Dat zegt de Amsterdamse wethouder van economische zaken, Kajsa Ollongren (D66) maandag tegen BNR Nieuwsradio, zo meldt Het Financieele Dagblad.

Het plafond voor bonussen van bankiers ligt in Nederland op 20 procent van het jaarsalaris. In landen zoals Duitsland en Frankrijk is dat 100 procent.

Bron: finanzen.nl
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Oprichter Jan Koum van Whatsapp casht bijna 3 miljard bij Facebook

Jan Koum, mede-oprichter van berichtendienst WhatsApp, is al een halfjaar bezig om zijn aandelen in Facebook te verkopen. Dat levert hem een flinke grijpstuiver op.

Koum richtte WhatsApp samen met Brian Acton, beiden waren ex-werknemers van internetbedrijf Yahoo, op in 2009. Vijf jaar later verkochten ze de berichtendienst aan Facebook, dat 22 miljard dollar aan aandelen betaalde voor de overname.

Koum blijkt, zo schrijft Business Insider, nu gestaag zijn deel van de aandelen te verkopen. Sinds het begin van dit jaar verkocht de in Oekraïne geboren Koum meer dan 22 miljoen aandelen en dat leverde hem in totaal zo'n 2,8 miljard dollar op.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

De Amerikaanse productiesector is nog steeds drama

Twintig jaar geleden werd de economische groei met name bepaald door de groei binnen de productiesector. De afgelopen jaren heeft er bij de meeste Westerse landen echter een transitie plaatsgevonden die de nadruk heeft gelegd op de dienstensector. Ondanks deze succesvolle transitie is de productiesector nog steeds van enorm belang.

Als we kijken naar de macrocijfers over de Amerikaanse productiesector dan ziet dat plaatje er niet bepaald gunstig uit. In de maand juli had de Amerikaanse productiesector nog te maken met de sterkste groei sinds november 2015, maar van die groei is op dit moment nog maar weinig over.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Europese Commissie zet door met onderhandelingen TTIP

De onderhandelingen met de Verenigde Staten over een nieuw vrijhandelsverdrag blijven vooruitgang boeken en worden gewoon voortgezet. Dat is de boodschap die de Europese Commissie vandaag de wereld heeft ingestuurd nadat de Duitse vicekanselier Sigmar Gabriel de onderhandelingen als mislukt had bestempeld.