Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 4921 tot 4925
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 18 september 2016

IMF keert na tien jaar terug naar Argentinië

Een team van analisten van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal naar Argentinië reizen om de economische situatie in het land te bestuderen. Het gaat om het eerste bezoek van de instelling in tien jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 17 september 2016

Fraude bij internetbankieren groeit

Fraude bij internetbankieren is gestegen in 2016. Het totale buitgemaakte bedrag werd wel kleiner.

In de eerste helft van 2015 waren er 120 gevallen gemeld van fraude bij internetbankieren, waarbij mensen of bedrijven werden opgelicht en er geld werd afgetroggeld. Tijdens dezelfde periode van dit jaar waren dat er maar liefst 497. Raar genoeg was het totale buitgemaakte bedrag lager dan in 2015. 348 000 euro tegenover 711 000.

Isabelle Marhand, woordvoerder van beroepsfederatie Febelfin, verklaart dat oplichters zich weer meer beginnen te richten tot particulieren. Deze zijn makkelijker te bestelen dan bedrijven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 17 september 2016

Russische economische problemen ook nadelig voor Europa

De laatste jaren zakt de Russische economie langzaam in elkaar waarbij de kans op grondige hervormingen nog lang niet in zicht zijn. De aanhoudende lage olieprijzen kunnen de corruptie en de dieper liggende problemen steeds moeilijker camoufleren waardoor ook de macht van het Kremlin in het gevaar komt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 17 september 2016

Ondergang Deutsche Bank zou nieuwe financiële crisis veroorzaken

Deutsche Bank AG zat reeds in bedenkelijke papieren maar de claim die de Verenigde Staten nu eist van Deutsche Bank AG (14 miljard USD) kan de doodsteek betekenen voor deze Europese systeembank. Dit zou een nieuw Lehman Brothers-effect teweeg brengen, deze maal gestart vanuit Europa.

De aandelen van Deutsche Bank AG daalden opnieuw 8,5% na de bekendmaking van het nieuws waarbij de U.S. Justice Department maar liefst 14 miljard USD eist. Niet enkel deze Duitse systeembank maar ook andere Europese banken daalden na het nieuws waaronder Royal Bank of Scotland Group Plc en Credit Suisse Group AG. Ook diverse Italiaanse en Portugese banken reageerden slecht op het nieuws welke aantoont hoe gespannen de situatie in de financiële wereld momenteel is.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zaterdag 17 september 2016

Libie wil olie in Egyptische ponden afrekenen

Libië is bereid olie in Egyptische ponden af te rekenen, zo verklaarde de adviseur van generaal Haftar afgelopen vrijdag in een interview met het Egyptische Extra TV. “Egypte moet profiteren van de Libische olie door deze met ponden in plaats van Amerikaanse dollars te betalen.”