Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 4926 tot 4930
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 oktober 2016

UBS: “Koop goud!”

Zakenbank UBS lijkt niet bepaald onder de indruk te zijn van het koersgeweld waar de goudmarkt de afgelopen weken aan onderhevig was. De analisten van de zakenbank laten weten dat we juist nu goud moeten kopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 oktober 2016

Goudmijnaandelen op vooravond van hausse?

Aandelen van grondstoffenbedrijven, vooral in de goudsector, hebben dit jaar goed gepresteerd dankzij de herstellende grondstoffenprijzen. Specifiek goudmijnen hebben gepiekt in augustus om dan weer even wat stoom af te blazen, een goed koopmoment volgens analisten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 oktober 2016

Is dit de laatste super-cyclus voor olie?

De olieprijs kent op lange termijn een woelig verloop. Een super-cyclus spreidt zich over verschillende decennia. Met de oliecrash van 2014-2016 kwam de super-cyclus sinds begin van deze eeuw ten einde. Specialisten verwachten dat er nog 1 super-cyclus in de pijplijn zit alvorens olie verdwijnt als belangrijkste energiebron.

Bedrijven die zitten te wachten op een hogere olieprijs moeten niet wanhopen, zeggen analisten bij Sanford C. Bernstein & Co. Het enige dat ze moeten doen is wachten, misschien nog wel een jaar of 10 maar er komt heel waarschijnlijk nog 1 super-cyclus aan voor olie.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 19 oktober 2016

ECB gaat achter de Bitcoin aan

In een onverwachte wending heeft de Europese Centrale Bank (ECB) voorgesteld de regels voor digitale munten als de Bitcoin te verstrengen, ‘omdat zulke munten op een dag de controle van de ECB over de aanvoer van geld in de eurozone kunnen verzwakken.’ In voorstellen voor nieuwe regels die door de Europese Commissie zijn opgesteld staat te lezen dat platformen waar geld wordt gewisseld de controle op de identiteit van mensen die virtuele munten inruilen voor fiat geld moeten worden verscherpr en dat verdachte handelingen moeten worden gerapporteerd.

De controle van de centrale banken op de toevoer van geld: De ECB vindt dat die voorstellen niet ver genoeg gaan en publiceert dinsdag een opiniestuk waarin staat te lezen dat EU-instellingen het gebruik van digitale munten best niet promoten en dat de bevolking duidelijk moet worden gemaakt dat munten als de Bitcoin niet de status en rechtszekerheid genieten van fiat geld.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 19 oktober 2016

Het CETA-debacle: ‘Als nu niet met Canada, waarom straks dan wel met het VK?’

De EU-ministers van Handel zijn er dinsdag niet in geslaagd een overeenkomst te bereiken omtrent de handelsovereenkomst tussen de EU en Canada, omdat Wallonië dwars blijft liggen. (Ook Roemenië en Bulgarije hebben voorbehoud aangetekend en eisen visavrij reizen naar Canada, maar een akkoord lijkt daar in de maak.). De Waalse minister-president Paul Magnette ontkent ten stelligste dat Wallonië tegen vrijdag zal tekenen. Hij krijgt ondertussen steun van Duitse en Franse socialisten die vinden dat de overeenkomst aan de nationale parlementen moet worden voorgelegd, eerder dan dat die in Brussel door de EU-ministers van Handel kan worden goedgekeurd. Stuit de EU hier andermaal op de grenzen van zijn bevoegdheid? Het heeft er alle schijn van. De meest vernietigende opmerking kwam misschien nog van eurocommissaris voor Handel Cecilia Malmström (foto) zelf: