Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 4931 tot 4935
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Grootste pensioenfonds ter wereld verliest $52 miljard

’s werelds grootste pensioenfonds rapporteerde over het 2e kwartaal 2016 een verlies van maar liefst $52 miljard. Het Government Pension Investment Fund uit Japan zag de waarde van zijn activa 3,9% dalen door een dalende aandelenmarkt en stijgende yen.

Oktober 2014 besloot GPIF om meer kapitaal in te zetten op aandelen in plaats van obligaties. De daling van het 2e kwartaal zorgde ervoor dat bijna alle winst van de laatste 6 kwartalen van tafel werd geveegd.

Het verlies van 5,3 biljoen yen of $52 miljard volgt op het grootste jaarlijkse verlies (Q12015 – Q12016) sinds de financiële crisis. Nadat het fonds profiteerde van stijgende aandelenkoersen en een dalende yen krijgt het pensioenfonds in 2016 af te rekenen met het tegenovergesteld.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Inkomsten OPEC-landen van 753 naar 341 miljard (-55%) op 2 jaar tijd

De lidstaten van de Organisation of Petroleum Exporting Countries (Opec) zullen dit jaar met de productie van olie een gezamenlijk inkomen genereren van 341 miljard dollar. Dat betekent een daling met 55 procent tegenover twee jaar geleden.

Dat blijkt uit ramingen van de Amerikaanse  Energy Information Administration (EIA). Vorig jaar werd een daling met 46 procent tot 404 miljard dollar gemeld. Voor volgend jaar wordt mogelijk wel een stijging tot 427 miljard dollar in het vooruitzicht gesteld.

De terugval van de inkomsten van het Opec-kartel is te wijten aan de belangrijke prijsdalingen waarmee de oliesector de voorbije periode werd geconfronteerd.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Hoe droom je groot zonder je focus te verliezen?

Succesvolle bedrijven en startups koesteren zeer ambitieuze doelstellingen. Sergei Brin en Larry Page, de oprichters van Google, droomden ervan alle op de wereld aanwezige informatie op zo’n manier te organiseren dat ze universeel toegankelijk werd. Dat leek 20 jaar geleden een absolute utopie.

Microsoft droomde van ‘een computer op elke bureau en in elk huis’, terwijl Apple de technologie ‘wilde democratiseren door producten te ontwikkelen die iedereen zou willen.’

Hoe droom je groot zonder je focus te verliezen? Maar hoe droom je groot en verlies je toch de focus niet? Een goede tip komt van Facebook-CEO Mark Zuckerberg:

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

BNP Paribas Fortis ziet winst stijgen naar miljard euro

BNP Paribas Fortis heeft in de eerste zes maanden van het jaar de winst met 4,8 procent zien stijgen naar 1,019 miljard euro. Dat blijkt uit de halfjaarresultaten van de grootbank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Grootste (centrale) banken ter wereld kopen goudmijnaandelen

Bij Slim Beleggen hameren we er al langere tijd op: iedere belegger zou op zijn minst een deel goudmijnaandelen moeten hebben. Steeds meer wordt duidelijk dat we niet alleen zijn met deze strategie. Zelfs grote (systeem)banken en centrale banken kopen goudmijnaandelen. Een teken aan de wand?

Wanneer centrale banken goudmijnaandelen kopen, kan dit 2 dingen betekenen: ze hebben écht te veel geld – of – ze weten iets dat wij nog niet weten. In ieder geval blijkt dat de centrale banken van Zwitserland en Noorwegen voor miljarden goudmijnaandelen bezitten. En ook Deutsche Bank doet mee.

Zwitserse centrale bank Begin augustus kwam aan het licht dat de Zwitserse centrale bank voor bijna $1 miljard goudmijnaandelen in zijn portefeuille heeft. Dit is bijna dubbel zoveel als in 2013. Op 30 juni 2016 bezat de SNB 32 goud- en zilvermijnaandelen.