Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 4931 tot 4935
Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 17 september 2016

Je spaargeld in bakstenen?

De historisch lage rente op een spaarboekje schrikt spaarders niet af. Wel integendeel: nooit eerder stond er zoveel geld op spaarrekeningen. In de zoektocht naar alternatieven voor dat onrendabele spaarboekje duikt ook vastgoed steevast op. Maar is investeren in bakstenen vandaag nog altijd interessant?

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 17 september 2016

Payback time? Amerikaans gerecht wil 14 miljard dollar van Deutsche Bank

Het Amerikaanse Departement van Justitie (DOJ) wil een jarenlang onderzoek naar de Deutsche Bank stopzetten mits een schikking van 14 miljard dollar. De zaak draait rond het verstrekken van foute hypotheekleningen.

Het gaat om een voorstel en verwacht wordt dat het uiteindelijk bedrag een pak lager zal liggen. Officials van Deutsche Bank denken dat de schikking uiteindelijk 2 à 3 miljard dollar zal bedragen. Elk bedrag boven de 4 miljard dollar zou de kapitaalpositie van Deutsche Bank in gevaar brengen, is de consensus onder analisten.

Op 30 juni had de bank nog gemeld zo’n 6,2 miljard dollar opzij te hebben gezet voor rechtszaken, al zou daar voor het jaareinde nog meer geld bijkomen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 17 september 2016

Koopkracht stijgt, maar Nederlanders hebben fors minder te besteden dan 8 jaar geleden

Het gaat weer wat beter met de koopkracht van Nederlanders. Maar het besteedbaar inkomen van Nederlandse huishoudens is over ruim tien jaar genomen niet verbeterd.

De koopkracht van Nederlanders is vorig jaar gemiddeld met 1,1 procent gestegen. Daarbij gingen vooral werknemers erop vooruit, terwijl de koopkracht van gepensioneerden marginaal afnam, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

De algemene stijging van de koopkracht was vorig jaar beperkter dan in 2014, toen een plus van 1,8 procent werd gerealiseerd. Die verbetering volgde op vier jaar van onafgebroken krimp.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 17 september 2016

VS wraakt Apple: $14 miljard boete voor Deutsche Bank

De problemen van Deutsche Bank zijn je als lezer van deze nieuwsbrief wel bekend.

De koers zoekt al een tijdje nieuwe dieptepunten op en noteert nu zelfs lager dan tijdens het zwartste moment in 2008/2009.

Een goed verstaander weet dat het dan goed fout zit.

Deutsche Bank is echter ook de grootste bank in Europa.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zaterdag 17 september 2016

Het ziet er niet naar uit dat Edward Snowden binnenkort welkom is in de VS

De inlichtingencommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft in een vernietigend rapport de vloer aangeveegd met Edward Snowden, die voor de inlichtingendienst CIA en de veiligheidsdienst NSA werkte.

Snowden liet in 2013 veel documenten over Amerikaanse spionage weglekken naar journalisten, die wereldwijd opschudding veroorzaakten.

De acties van de nu 33-jarige Snowden hebben “enorme schade aan de Amerikaanse veiligheid toegebracht”, zo staat in het rapport. Hij zou naast zijn ‘verraad’ hebben gelogen over zijn afkomst en conflicten hebben gehad met collega’s.