Nieuws / Artikelen met het woord

58207 artikelen gevonden. Artikel 4936 tot 4940
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

De nr. 1 reden waarom iedereen goud moet kopen

Weinig mensen begrijpen het nut en het belang van goud. Goud moet je zien als een soort verzekering, een verzekering tegen financieel onheil. Net zoals je een brandverzekering koopt tegen schade aan je huis of een autoverzekering koopt tegen schade aan je auto, zou je ook goud moeten kopen tegen schade aan je geld.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

De gewone Chinees

Je zult in deze turbulente tijden een Chinese werknemer zijn. Dan zie je de economie om je heen - al dan niet kunstmatig - groeien als Chinese kool, terwijl je zelf nauwelijks meeprofiteert. De koopkracht van 'de gewone Chinees' groeide nauwelijks en dat is te merken aan de beperkte consumptie, zegt macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

Ook Apple wil het einde van cash geld

De wereld moet zonder cash geld kunnen functioneren. Dat heeft Tim Cook, topman van het Amerikaanse technologieconcern Apple, tegenover de Japanse zakenkrant Nikkei gezegd.

Volgens Cook zou het platform Apple Pay de katalysator kunnen worden om de wereld aan te sporen over te schakelen naar digitale betalingen. “Wij geloven niet dat de consument voorstander is van cash geld,” zegt hij. “Apple wil dan ook graag een hefboom zijn om het gebruik van cash geld overbodig te helpen maken.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

Begrotingstekort eurolanden slinkt verder

Het begrotingstekort van de eurolanden is vorig jaar verder afgenomen. Het tekort slonk naar 2,1 procent van het bruto binnenlandse product (bbp) van de eurozone.

In 2014 was het begrotingstekort nog 2,6 procent van het bbp en in het jaar daarvoor 3 procent, meldt statistiekbureau Eurostat vrijdag.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 21 oktober 2016

Bombardier schrapt nog eens 7.500 jobs

De Canadese vliegtuig- en treinconstructeur Bombardier gaat de komende twee jaar wereldwijd 7.500 jobs schrappen, of 10 procent van het totale personeelsbestand. Dat meldt het bedrijf in een statement.