Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 4941 tot 4945
Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 augustus 2016

De onderhandelingen over TTIP zijn mislukt, zegt Merkels rechterhand

De gesprekken tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten over het vrijhandelsverdrag TTIP zijn mislukt. Dat heeft de Duitse vicekanselier Sigmar Gabriel zondag gezegd in een interview met de ZDF.

Volgens Gabriel zit er weinig schot in de gesprekken. ,,Als je het mij vraagt zijn de onderhandelingen met de VS feitelijk mislukt, ook al wil niemand dat echt toegeven”, zei de vicekanselier.

De onderhandelingen werden in 27 verschillende hoofdstukken opgesplitst, zodat er sneller op losse onderdelen een overeenkomst gesloten zou kunnen worden. Maar inmiddels zijn er veertien onderhandelingsrondes geweest, en volgens Gabriel is er op geen enkel onderdeel een akkoord bereikt. Dat ligt volgens de vicekanselier aan de hoge Amerikaanse eisen, waar Europa zich niet aan wilde onderwerpen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 28 augustus 2016

Is dit een recessie signaal?

Als we een blik werpen op de huidige beurskoersen dan zou je niet kunnen bedenken dat we in een economische onzekere tijd leven. Dat we in een onzekere tijd leven staat echter als een paal boven water. Zo staan de Amerikaanse verkiezingen op het programma en de centrale banken spelen een gevaarlijk monetair spelletje.

Zakenbank Credit Suisse laat weten dat er recent een gevaarlijk signaal is afgegeven. Op de bovenstaande grafiek is zichtbaar dat de investeringen vanuit het Amerikaanse bedrijfsleven de afgelopen maanden sterk zijn teruggelopen.

Krijgt Amerika te maken met een nieuwe recessie? Op dit moment hebben we al drie kwartalen achter elkaar te maken met afnemende bedrijfsinvesteringen. Credit Suisse laat weten dat we in het verleden slechts één keer niet te maken hebben gehad met een recessie toen de investeringen drie kwartalen op rij daalden. Dat was in het jaar 1986-1987.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 28 augustus 2016

Duitse economie groeit sneller dan verwacht

De Duitse economie is in het tweede kwartaal sterker gegroeid dan werd verwacht, dat blijkt uit de federale statistieken van het onderzoeksbureau Destatis. De grootste economie van Europa heeft dit te danken aan een verhoogde buitenlandse handel en een gestimuleerde binnenlandse consumptie. De vluchtelingenproblematiek heeft hier zelfs een handje in toe gestoken. 

Het is ondertussen een jaar geleden dat Angela Merkel duidelijk liet verstaan dat Duitsland de vluchtelingenproblematiek aan zou kunnen. Dat de Duitse economie sterker groeit dan eerst werd verwacht, heeft daar zeker en vast iets mee te maken.

De teller staat ondertussen al op 1,33 miljoen vluchtelingen die naar de sterkste economie van Europa zijn gevlucht, volgens hoofdeconoom Jörg Krämer zal het aantal nog oplopen door middel van gezinshereniging.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 augustus 2016

Athene: wij verwachten schuldenverlichting

De Griekse regering verwacht dat de Europese Unie zich aan haar belofte houdt om met schuldenverlichting te komen. Dat heeft de Griekse premier Alexis Tsipras gezegd tegen de zondagskrant Realnews. Volgens Tsipras ,,slaapwandelt de EU richting de afgrond” door vast te houden aan streng bezuinigingsbeleid, dat de kloof tussen de lidstaten groter heeft gemaakt.

De schuldeisers van Griekenland gaan in de herfst kijken hoe ver de regering in Athene is gevorderd met de geëiste hervormingen. ,,Griekenland heeft zich aan zijn deel van de afspraak gehouden en we verwachten van onze partners hetzelfde”, aldus de Griekse premier. ,,We vragen niet alleen specifieke maatregelen om de schuldenlast draaglijk te maken, we eisen dat.”

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

Goudprijs vlak na speech voorzitter FED

Na de commentaren van Fed voorzitter Yellen steeg de goudprijs naar......