Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 4946 tot 4950
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 14 oktober 2016

WSJ: ‘Grootste aandeelhouders Deutsche Bank zijn ongerust’

De belangrijkste aandeelhouders van de Deutsche Bank, investeringsvehikels die worden gecontroleerd door de koninklijke familie van Qatar, hebben recent hun bezorgdheid geuit over de legale boetes die de bank bedreigen en over de langetermijnstrategie van de bank. Dat meldt de Wall Street Journal op basis van bronnen dichtbij de bank. Volgens diezelfde bronnen behouden sjeik Hamad bin Jassim al-Thani en zijn mensen het vertrouwen in Deutsche Bank-CEO John Cryan en -voorzitter Paul Achleitner.

Tegelijkertijd probeert de sjeik zich er van te verzekeren dat de bank alle middelen inzet om tot een vergelijk te komen met het Amerikaanse Departement van Justitie, terwijl ook de dagdagelijkse leiding geen gevaar loopt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 oktober 2016

Europese Commissie houdt steun aan banken nauwlettend in de gaten

De Europese Commissie blijft de subsidies van nationale staten aan banken met problemen nauwlettend in de gaten houden.

De commissie wil zeker weten dat de betreffende banken hierdoor niet op oneerlijke wijze bevoordeeld worden, zegt Eurocommissaris Margrethe Vestager (Mededinging) vrijdag bij een conferentie in Florence. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 14 oktober 2016

'Deutsche Bank overweegt nog eens tienduizend banen te schrappen'

Deutsche Bank overweegt naar verluidt nog eens tienduizenden banen te schrappen. Een definitieve beslissing is nog niet genomen. 

De financieel directeur van Deutsche Bank, Marcus Schenck, zou dit aan het personeel hebben verteld, meldt een anonieme bron aan persbureau Reuters.

Deutsche Bank is al bezig met een reorganisatie waarbij negenduizend banen verdwijnen, maar een extra ontslagronde zou mogelijk nodig zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 oktober 2016

Griekse Premier Tsipras wou Drachmen laten drukken in Rusland

In een boek genaamd “Presidents should not talk about such things” spreekt Frans President François Hollande over een gesprek dat hij had met Vladimir Poetin. In dat gesprek laat de Russische President weten dat hij benaderd werd door Tsipras om Drachmen te laten drukken in Rusland.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 14 oktober 2016

Een totale no-brainer

In veel wat minder bekende Chinese steden is de leegstand op de huizenmarkt enorm. De regering wil dit oplossen door boeren naar de stad te halen. BNR-macro-econoom Kees de Kort heeft er niet al te hoge verwachtingen van.