Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 4946 tot 4950
Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Werkloosheid daalt naar laagste niveau sinds augustus 2012

Het aantal werklozen in Nederland is in augustus gedaald tot 521 duizend personen. Dat is het laagste aantal in vier jaar tijd.

In augustus was 5,8 procent van de beroepsbevolking werkloos, terwijl exact een jaar eerder nog 6,8 procent van de beroepsbevolking ongewenst geen betaalde baan had.

De werkloosheid daalt vrijwel onafgebroken sinds februari 2014, toen een piek van 699 duizend personen werd bereikt.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Grote infrastructuurwerken doen weinig voor economische groei

Grote infrastructuurwerken vormen geen garantie voor economische groei. Dat benadrukt Edward Glaeser, professor economie aan de Harvard University, in de City Journal van het Manhattan Institute.

Hij verwijst voor zijn stelling naar de ontwikkelingen in Japan. In het Aziatische land lag het bruto binnenlands product per hoofd van de bevolking volgens berekeningen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) op het einde van het voorbije decennium immers niet hoger dan in het begin van de jaren negentig van de voorbije eeuw.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Ook Mexico wil nu een muur bouwen

Mexico is een migrantenval geworden. Het land wordt immers overspoeld door tienduizenden migranten die de onhoudbare levensomstandigheden in hun Centraal-Amerikaanse thuislanden willen ontvluchten, maar een eventuele doorreis naar de Verenigde Staten wordt steeds moeilijker.

Om te beletten dat de druk van de migranten nog erger wordt, wil Mexico ook zijn grenzen met de Centraal-Amerikaanse landen verder versterken.

De Verenigde Staten ondersteunen die acties en hebben een bedrag van 75 miljoen dollar gereserveerd voor materialen en opleidingen die Mexico moeten toelaten de bewaking van de grenzen met de buurlanden in het zuiden te versterken.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Xetra-Gold ziet goudvoorraad toenemen naar 100 ton

Onlangs kwam Xetra-Gold nog negatief in het nieuws, omdat fysieke uitlevering van goud opeens niet meer mogelijk was voor klanten van Deutsche Bank. Maar wie dacht dat klanten daardoor massaal zouden weglopen, die heeft het mis. De goudvoorraad van Xetra-Gold nam sindsdien juist toe en passeerde deze week de grens van 100 ton. Dat is meer dan de 90 ton die het fonds beheerde op het moment dat het slechte nieuws naar buiten kwam.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Autoriteiten VS en Nederland overwegen boete van 1,25 miljard voor Telia

Nederlandse en Amerikaanse autoriteiten overwegen het Zweedse telecombedrijf Telia een boete van ongeveer 1,4 miljard dollar (1,25 miljard euro) op te leggen vanwege omkopingspraktijken in Oezbekistan. 

Het schikkingsvoorstel hangt samen met het al ruim twee jaar lopende onderzoek naar corruptie rond de verstrekking van licenties voor mobiele telefonie in Oezbekistan.