Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 4951 tot 4955
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Juncker wil EU-investeringsfonds verdubbelen tot 630 miljard euro

Het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI) moet worden verdubbeld tot 630 miljard euro en met twee jaar uitgebreid tot 2020.

Dat stelde Jean-Claude Juncker woensdag voor in zijn jaarlijkse toespraak in het Europees Parlement.

Het Juncker-plan, zoals het naar de geestelijke vader ervan ook bekendstaat, werd eind 2014 opgericht om particuliere investeerders via Europese garanties te verleiden geld te steken in infrastructuur- en innovatieprojecten voor de periode 2015 tot 2018. Volgens Juncker zou het al in 2020 tot 500 miljard euro moeten worden uitgebreid, oplopend tot 630 in 2022.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Nobelprijswinnaar rekent keihard met euro af: "Al van in begin een mislukking"

Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz ziet geen toekomst meer voor de euro. Hij roept politici in Europa op om de eenheidsmunt vaarwel te zeggen. Enkel door het nemen van die drastische maatregel, kan het Europese project gered worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Stiglitz: ‘Duitse exit blijft beste oplossing voor de euro’

Joseph Stiglitz, de Amerikaanse Nobelprijswinnaar Economie, pleit in een interview met de Franse krant Le Figaro voor een uitstap van Duitsland uit de eurozone. 

Stiglitz stond het interview toe naar aanleiding van de uitgave van zijn nieuwste boek  ‘The Euro: How a Common Currency Threatens the Future of Europe’ (vrij vertaald: ‘De Euro: hoe een gemeenschappelijke munt de toekomst van Europa bedreigt.’)

‘Ik spreek over de economische, niet de politieke dimensie. Dan is het inderdaad de makkelijkste oplossing! Indien Duitsland de euro verlaat, zal de waarde van de munteenheid van de landen die in de eurozone blijven zakken. Die landen zullen concurrentiëler worden, hun uitvoer zal stijgen, net als hun bbp. Duitsland zal het op zijn beurt moeilijker krijgen om te exporteren en het handelsoverschot – het ware probleem van de Europese economie – zal worden opgeslorpt.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Rusland wil meer onafhankelijkheid van dollarsysteem

Na meer dan twee jaar economische crisis in Rusland probeert president Poetin de impasse te doorbreken. Vanaf nu zal het land een meer onafhankelijk monetair beleid voeren, dat bestaat uit een ruimere kredietverlening aan bedrijven, het uitbreiden van de economische samenwerking in de Euraziatische regio en het versterken van de ‘gouddekking’ van de roebel.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Er is teveel olie en dat blijft voorlopig zo

Heel even leek het erop dat er definitief betere tijden waren aangebroken voor de olieprijs. De Russen en de Saudi’s lieten in een gezamenlijke verklaring weten dat ze plannen gingen maken om de productie van olie te gaan beperken.