Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 4956 tot 4960
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Overaanbod op de oliemarkt: Dit is het ‘probleemland’

De meeste olielanden maken zich behoorlijk zorgen over het overaanbod op de oliemarkt. Dit overaanbod weet er voor te zorgen dat de olieprijs structureel laag blijft en dat resulteert uiteraard in lagere inkomsten voor de olielanden. Venezuela is onder andere een goed voorbeeld hoe desastreus het effect kan zijn van een lage olieprijs.

Saoedi-Arabië en Rusland hebben onlangs aangegeven dat ze bereid zijn om het overaanbod terug te dringen. Het probleem is echter dat een van de grootste olielanden, Iran, niet mee wil werken. Het olieland heeft aangegeven dat het minimaal 4 miljoen vaten olie per dag wil produceren. Op dit moment is die grens zelfs nog niet bereikt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

15 september: de dag waarop Lehman Brothers viel

15 september is de dag waarop Lehman Brothers omviel. Dit is vandaag exact acht jaar geleden. Deze gebeurtenis telt nog altijd als één van de meest zwarte bladzijden uit de geschiedenis van de financiële wereld.

Wat gebeurde er in navolging van deze gebeurtenis? Dat bespreken we aan de hand van deze grafiek.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Singer: “Obligatiemarkt is de grootste bubbel ter wereld”

Miljardair en hedge fund manager Paul Singer, oprichter van het 27 miljard dollar grote Elliott Management, noemt de obligatiemarkt de grootste bubbel ter wereld.

Sprekend voor de CNBC Delivering Alpha Conference gaf hij aan dat het beste idee dat hij voor de zaal met investeerders kon bedenken het verkopen van obligaties zou zijn. Singer:

“It’s the biggest bubble in the world. I think owning medium to long-term G-7 fixed income is a really bad idea. By removing these things that are bad ideas, that’s a helpful think. Sell your 30-year bonds”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Deze absolute game-changer zal de geopolitieke verhoudingen flink door elkaar schudden

Sinds dit jaar is de arctische olie-industrie in een stroomversnelling gekomen. In maart bewees het Italiaanse Eni dat er rendabel olie kan worden opgepompt boven de poolcirkel.

Dat bewijs was noodzakelijk voor de financiële markten om investeringen naar talloze arctische boorprojecten te laten vloeien.

En met succes. ENI, Statoil, Rosneft en Chevron zijn allemaal druk in de weer met de bouw van boorinstallaties in hun respectieve delen van de Poolcirkel.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Georges Soros: Europa moet vluchtelingen aanvaarden of Europa valt uit elkaar

De vluchtelingencrisis heeft Europa al een groot slachtoffer gekost: Groot-Brittannië. In plaats van het oude continent te verenigen, zorgt de vluchtelingencrisis ervoor dat Europa verder uiteen valt. Toch zal Europa vluchtelingen moeten aanvaarden, anders dreigt het uit elkaar te vallen. Dit schrijft Georges Soros in een opiniestuk.

In plaats van samen het probleem aan te pakken, weigeren steeds meer landen om met elkaar te werken, gaat Soros verder. Het verdrag met Turkije is hier niet vreemd aan. Dit was geen overeenkomst tussen gelijken, maar opgedrongen door Duitsland.