Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 4956 tot 4960
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2016

Spanje 9 maanden zonder regering; de economie draait uitstekend, dank u

Spanje zit al 9 maanden zonder regering, maar de economie doet het uitstekend. De Spaanse economie groeide in het tweede kwartaal met 0,8% dankzij toegenomen consumentenuitgaven en de export, bleek donderdag uit cijfers van het lokale statistiekbureau.

De vierde economie van de eurozone zou dit jaar met 3% groeien en zal daarmee beter doen dan de door het IMF voorspelde groei in o.a. Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2016

'Grootste pensioenfonds ter wereld verliest 5,2 biljoen yen'

Het grootste pensioenfonds ter wereld, het Government Pension Investment Fund (GPIF) in Japan, heeft in het afgelopen kwartaal ruim 5,2 biljoen yen (ruim 46 miljard euro) op investeringen verloren.

De opbrengsten van investeringen werden tenietgedaan door dalende aandelenkoersen en een verdere waardestijging van de yen, meldt persbureau Bloomberg vrijdag.

GPIF heeft in het tweede kwartaal 3,9 procent verloren op investeringen. De bezittingen van het fonds daalden daarmee naar 129,7 biljoen yen. Eerder probeerde het fonds het tij te keren door meer in aandelen te beleggen en minder in staatsleningen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2016

Tot 5.500 jobs op de tocht bij AB InBev na fusie SABMiller

AB InBev verwacht een mogelijke jobafbouw van drie procent van de totale werkgelegenheid na de fusie met SABMiller. Dat staat in documenten die zijn vrijgegeven over de fusie. Volgens Bloomberg zouden mogelijk tot 5.500 jobs getroffen worden door de jobreductie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 26 augustus 2016

Finnen testen maandelijks basisinkomen van 560 euro uit

De Finse regering wil in 2017 starten met het testen van basisinkomens voor haar inwoners. Het bedrag is uiteindelijk vastgelegd op 560 euro per maand, zo maakte het Finse ministerie voor Sociale Zaken vandaag bekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

Bank of Japan begint mogelijk met helikoptergeld

We zien het tegenwoordig overal ter wereld, centrale banken experimenteren met allerlei maatregelen om de economische groei terug aan te zwengelen. Volgens Mark Mobius, fondsmanager bij Templeton Emerging Market Group, start Japan binnenkort wellicht als eerste met helikoptergeld door de bevolking letterlijk geld te geven in de hoop dat ze het uitgeven en de economie een ‘boost’ geven.

De term ‘helikoptergeld’ bestaat al een tijdje maar werd pas echt ‘bekend’ door de verwijzing ernaar tijdens een toespraak van voormalig Fed-bestuurder Ben Bernanke in 2002. In 1969 werd het al eens geïntroduceerd door de Amerikaanse econoom Milton Friedman maar toen leek de wereld er nog niet klaar voor te zijn.