Nieuws / Artikelen met het woord

57279 artikelen gevonden. Artikel 4961 tot 4965
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

Self-made miljonair: iedereen zou deze 5 dingen moeten weten over geld

We leren in feite heel weinig over geld en persoonlijke financiën. De lessen die we krijgen zijn dikwijls levenslessen. En dat kunnen positieve en negatieve lessen zijn. Die financiële ongeletterdheid kan veel mensen veel geld kosten. Volgens self-made miljonair Steve Siebold is het essentieel om een paar basisbegrippen te begrijpen.

Niet te veel geld uitgeven, niet te veel schulden opstapelen, minder uitgeven dan je verdient, … de lijst is lang met alledaagse financiële lessen. Maar volgens Steve Siebold ga je er niet rijk mee worden.

Waarmee dan wel?

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

Europa weerlegt Amerikaanse kritiek over belastingvoordeel multinationals

De Europese Commissie ontkent met klem dat haar onderzoeken naar mogelijk onterechte belastingvoordelen voor multinationals vooral tegen Amerikaanse bedrijven zijn gericht. "Er is absoluut geen spoor van vooringenomenheid te vinden", zei een woordvoerder van de mededingingswaakhond.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

'Iraanse olieminister aanwezig bij OPEC-overleg'

De Iraanse olieminister Bijan Zanganeh schuift volgende maand aan bij het overleg van OPEC-landen in Algerije. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times donderdag op basis van berichten van het Iraanse persbureau Shana.

Daarmee lijkt ook de medewerking van Iran aan een bevriezing van de olieproductie door de leden van de OPEC weer een stap dichterbij.

De OPEC-landen houden volgende maand in Algerije een informele vergadering over de mogelijkheden om de lage olieprijs te ondersteunen. In juni mislukte een poging om te komen tot een nieuw productieplafond, onder meer omdat Iran weigerde mee te werken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

Amerikaanse oliereserves 40% boven 25-jarig gemiddelde!

Wat te doen als de grondstof die je ontgint plots daalt met 50 à 60%? Wel, meer schulden aangaan om nog meer olie op te boren! Dat is tenminste wat de CEO’s van de grootste oliebedrijven hebben gedaan.

De vier grootste oliebedrijven ter wereld hebben zelfs hun schuldenberg verdubbeld sinds 2014 tot $184 miljard!

ExxonMobil, Chevron, BP en Shell hebben momenteel een negatieve cashflow van $78 miljard per jaar!

Maar de topmannen van deze bedrijven denken er niet aan om de productie terug te schroeven en de kosten te doen dalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

Deutsche Bank waarschuwt dat het spaargeld in gevaar is

Deutsche Bank ligt al een hele tijd op ramkoers met het beleid van de Europese Centrale Bank. Eerst was er de noodkreet dat de ECB moet stoppen met QE. Daarna volgde een waarschuwing dat de lage rente voor een nieuwe Grote Depressie zorgt. Nu zegt Deutsche Bank dat wanneer de bank omvalt, ze alles en iedereen zulle meesleuren – inclusief de spaarder.

CEO John Cryan waarschuwde in de vooravond van de Handelsblatt Banking Summit dat het monetaire beleid momenteel in strijd is met de doelstellingen van de ECB. Het beleid is bedoeld om de economie te versterken, maar versmacht ondertussen spaarders, banken en pensioenfondsen. En door de onzekerheid gaan bedrijven juist minder lenen.