Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 4966 tot 4970
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Voorzitter Wereldbank op weg naar tweede mandaat

De voorzitter van de Wereldbank, de Amerikaan Jim Yong Kim, is de enige kandidaat om zichzelf op te volgen. Dat kondigde de instelling voor ontwikkelingssamenwerking gisteren aan.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Inflatie VS aangejaagd door Fed en loskoppeling goud

De inflatie in de Verenigde Staten was tot de oprichting van de Federal Reserve in 1913 vrijwel nihil, zo blijkt uit de volgende grafiek. Daarna zijn de prijzen bijna ieder jaar gestegen, met uitzondering van de Eerste Wereldoorlog, de Grote Depressie en de financiële crisis van 2008. Was de inflatie tussen 1774 en 1912 gemiddeld -0,2% per jaar, vanaf 1913 tot en met 2015 was deze gemiddeld 3,3%.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 15 september 2016

Donald Trump: WTC kan niet door vliegtuigen alleen zijn neergehaald

Volgens Donald Trump waren het niet alleen vliegtuigen die het World Trade Center op 11 september deden instorten, maar waren er mogelijk ook explosieven bij betrokken. In een toelichting die hij op de dag van de aanslagen gaf beweert hij dat het gebouw door de stalen constructie veel te sterk is om enkel door een vliegtuig in te storten.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Deze econoom waarschuwt: de Brexit gaat 6.600 euro per Brit kosten

Het lijkt alsof de Britse economie alweer opkrabbelt, maar dat is volgens de Amerikaanse econoom Tyler Cowen bedrog. De kosten voor de Brexit komen uit op zeker 6.600 euro per Brit.

De Britten tellen hun zegeningen: de klap na de Brexit lijkt mee te vallen, nu maakindustrie en dienstensector goede cijfers laten zien – in het laatste geval zelfs een recordgroei. Het pond is gestegen in de laatste weken, ten op zichte van de euro, en lijkt goede moed te hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Is de goudprijs oververhit?

Gister schreven we nog over de glorieuze toekomst van goud gedreven door enkele negatieve ontwikkelingen op macro economisch vlak. Zo doen de Amerikaanse cijfers het niet al te best, stapt de Federal Reserve langzaam af van het idee om de rente te verhogen, en gaat het er steeds meer op lijken dat Donald Trump, die zeker niet vies van goud is, de verkiezingen gaat winnen om vervolgens het stokje van Obama over te nemen. Allemaal positief voor de goudprijs.

Hoewel vele deze ontwikkelingen logischerwijs zullen zien als een koopsignaal, zijn er ook nog andere factoren die ‘op korte termijn’ de rem kan zetten op de ontwikkeling van de goudprijs.