Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 4966 tot 4970
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

'Iraanse olieminister aanwezig bij OPEC-overleg'

De Iraanse olieminister Bijan Zanganeh schuift volgende maand aan bij het overleg van OPEC-landen in Algerije. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times donderdag op basis van berichten van het Iraanse persbureau Shana.

Daarmee lijkt ook de medewerking van Iran aan een bevriezing van de olieproductie door de leden van de OPEC weer een stap dichterbij.

De OPEC-landen houden volgende maand in Algerije een informele vergadering over de mogelijkheden om de lage olieprijs te ondersteunen. In juni mislukte een poging om te komen tot een nieuw productieplafond, onder meer omdat Iran weigerde mee te werken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

Amerikaanse oliereserves 40% boven 25-jarig gemiddelde!

Wat te doen als de grondstof die je ontgint plots daalt met 50 à 60%? Wel, meer schulden aangaan om nog meer olie op te boren! Dat is tenminste wat de CEO’s van de grootste oliebedrijven hebben gedaan.

De vier grootste oliebedrijven ter wereld hebben zelfs hun schuldenberg verdubbeld sinds 2014 tot $184 miljard!

ExxonMobil, Chevron, BP en Shell hebben momenteel een negatieve cashflow van $78 miljard per jaar!

Maar de topmannen van deze bedrijven denken er niet aan om de productie terug te schroeven en de kosten te doen dalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

Deutsche Bank waarschuwt dat het spaargeld in gevaar is

Deutsche Bank ligt al een hele tijd op ramkoers met het beleid van de Europese Centrale Bank. Eerst was er de noodkreet dat de ECB moet stoppen met QE. Daarna volgde een waarschuwing dat de lage rente voor een nieuwe Grote Depressie zorgt. Nu zegt Deutsche Bank dat wanneer de bank omvalt, ze alles en iedereen zulle meesleuren – inclusief de spaarder.

CEO John Cryan waarschuwde in de vooravond van de Handelsblatt Banking Summit dat het monetaire beleid momenteel in strijd is met de doelstellingen van de ECB. Het beleid is bedoeld om de economie te versterken, maar versmacht ondertussen spaarders, banken en pensioenfondsen. En door de onzekerheid gaan bedrijven juist minder lenen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

Self-made miljonair: ‘Een huis kopen is voor sukkels’

De boude uitspraak van self-made miljonair Grant Cardone heeft voor- en tegenstanders. Volgens Cardone kan je best alleen maar een huis kopen wanneer je €20 miljoen op je bankrekening hebt staan. Tijden veranderen en een huis kopen is niet meer van deze tijd, aldus Cardone.

Geld moet vrij zijn en je investeringen moeten geld opbrengen. Wanneer je een huis koopt, moet je iedere maand geld betalen en zit je geld voor tientallen jaren vast. Een huis kopen is dus geen goed idee, zegt Cardone. Het is eerder een schuld (aan de bank) dan een bezit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 augustus 2016

Bill Gates is rijker dan ooit

Vorige week vrijdag klokte de rijkste man ter wereld zijn fortuin af op een nieuw record, zo’n $90 miljard. Bill Gates is hiermee $13,5 miljard rijker dan de 2e rijkste persoon, Amancio Ortega – eigenaar van de modeketen Zara.

De stijging in de welvaart van Bill Gates dankt hij aan de winst van zijn publiek genoteerde bedrijven Canadian National Railway Company en Ecolab Inc. In januari bedroeg het vorige record van de Microsoft oprichter $87,4 miljard volgens Bloomberg. Forbes schat zijn fortuin op $78,6 miljard maar doet minder regelmatig een update.