Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 4976 tot 4980
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Rusland wil meer onafhankelijkheid van dollarsysteem

Na meer dan twee jaar economische crisis in Rusland probeert president Poetin de impasse te doorbreken. Vanaf nu zal het land een meer onafhankelijk monetair beleid voeren, dat bestaat uit een ruimere kredietverlening aan bedrijven, het uitbreiden van de economische samenwerking in de Euraziatische regio en het versterken van de ‘gouddekking’ van de roebel.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Er is teveel olie en dat blijft voorlopig zo

Heel even leek het erop dat er definitief betere tijden waren aangebroken voor de olieprijs. De Russen en de Saudi’s lieten in een gezamenlijke verklaring weten dat ze plannen gingen maken om de productie van olie te gaan beperken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

'Bezuinigingen hebben onnodig veel banen gekost'

De bezuinigingen van de afgelopen jaren hebben de economie onnodige schade toegebracht. Honderdduizenden Nederlanders hadden hun baan kunnen behouden, zonder dat de staatsschuld onhoudbaar was geworden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 september 2016

Dit recessiesignaal gaat maar niet weg…

Dit recessiesignaal is er nog steeds!

De afgelopen maanden is er al veelvuldig gesproken over de ‘winstrecessie’ waar de Amerikaanse bedrijven in terecht zijn gekomen. Met name de dure dollar heeft er voor weten te zorgen dat de winsten bij de meeste Amerikaanse bedrijven zijn teruggelopen. Maar, ook de gestegen arbeidslonen spelen een belangrijke rol in dit verhaal.

Deutsche Bank econoom Joe LaVorgna merkt op dat maar weinig beleggers beseffen dat we nog steeds met deze winstrecessie te maken hebben. De beursstijgingen van de afgelopen maanden hebben er echter voor weten te zorgen dat de angst voor een winstrecessie naar de achtergrond is verschoven.

Bron: stopdebankiers.com
Geplaatst: dinsdag 13 september 2016

Amerikaanse tv-zender meldt overlijden Hillary Clinton

Hillary Clinton woonde eergisteren de herdenking van 9/11 bij in New York City. Donald Trump was er ook, samen met duizenden nabestaanden van slachtoffers van de ramp, een gebeurtenis die 15 jaar geleden plaatsgevonden heeft.

Wat Hillary Clinton betreft was het zondag een moeilijke dag. Ze struikelde en viel bijna toen ze probeerde – met hulp – in een gereedstaande auto te stappen. Ze werd letterlijk zoveel mogelijk rechtop gehouden en de auto in gesleept. De beweringen van Hillary’s campagneteam dat geruchten over haar slechte gezondheid een samenzwering is, lijken volkomen in tegenspraak met de realiteit. Maar hoe zit het dan met haar dubbelganger? En wat te denken van haar overlijdensbericht op een Amerikaanse tv-zender?

[... ...]