Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 4981 tot 4985
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 28 augustus 2016

Duitse economie groeit sneller dan verwacht

De Duitse economie is in het tweede kwartaal sterker gegroeid dan werd verwacht, dat blijkt uit de federale statistieken van het onderzoeksbureau Destatis. De grootste economie van Europa heeft dit te danken aan een verhoogde buitenlandse handel en een gestimuleerde binnenlandse consumptie. De vluchtelingenproblematiek heeft hier zelfs een handje in toe gestoken. 

Het is ondertussen een jaar geleden dat Angela Merkel duidelijk liet verstaan dat Duitsland de vluchtelingenproblematiek aan zou kunnen. Dat de Duitse economie sterker groeit dan eerst werd verwacht, heeft daar zeker en vast iets mee te maken.

De teller staat ondertussen al op 1,33 miljoen vluchtelingen die naar de sterkste economie van Europa zijn gevlucht, volgens hoofdeconoom Jörg Krämer zal het aantal nog oplopen door middel van gezinshereniging.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 28 augustus 2016

Athene: wij verwachten schuldenverlichting

De Griekse regering verwacht dat de Europese Unie zich aan haar belofte houdt om met schuldenverlichting te komen. Dat heeft de Griekse premier Alexis Tsipras gezegd tegen de zondagskrant Realnews. Volgens Tsipras ,,slaapwandelt de EU richting de afgrond” door vast te houden aan streng bezuinigingsbeleid, dat de kloof tussen de lidstaten groter heeft gemaakt.

De schuldeisers van Griekenland gaan in de herfst kijken hoe ver de regering in Athene is gevorderd met de geëiste hervormingen. ,,Griekenland heeft zich aan zijn deel van de afspraak gehouden en we verwachten van onze partners hetzelfde”, aldus de Griekse premier. ,,We vragen niet alleen specifieke maatregelen om de schuldenlast draaglijk te maken, we eisen dat.”

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

Goudprijs vlak na speech voorzitter FED

Na de commentaren van Fed voorzitter Yellen steeg de goudprijs naar......

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

Deutsche Bank uit kritiek op beleid ECB

Het soepele monetaire beleid van de Europese Centrale Bank krijgt nog maar eens de wind van voren. We weten al langer dat de bankensector niet te spreken is over de negatieve rentes, John Cryan, CEO van Deutsche Bank, sluit zich nu ook aan bij deze kritiek. Vorig week heeft hij zijn ongenoegen geuit over de negatieve depositorente die de ECB hanteert voor geparkeerd geld van Europese banken.

De kritiek op het beleid van de Europese Centrale Bank neemt toe. Eerder deze maand liet Rabobank-topman Wiebe Draijer al van zich horen, ook de president van de Duitse centrale bank is bijzonder kritisch tegenover de huidige werkwijze van de ECB.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

Banken willen gesprek met regering over minimumrente

De banken willen een gesprek voeren met de regering over de wettelijke minimumrente van 0,11 procent op de spaarboekjes. Dat zegt Michel Vermaerke, topman van de federatie van financiële instellingen Febelfin in Het Laatste Nieuws.