Nieuws / Artikelen met het woord

57852 artikelen gevonden. Artikel 4991 tot 4995
Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 24 september 2016

'Ontslagronde bij ING België: 8500 banen zullen verdwijnen

Bij de Belgische tak van ING verdwijnen waarschijnlijk banen. 

Volgens de krant wordt de sanering op maandag 3 oktober aangekondigd, wanneer ING België de vakbonden heeft uitgenodigd voor een ''bijzondere ondernemingsraad´'.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 24 september 2016

Herstructurering op til bij ING, vrees voor massaal jobverlies

ING België heeft de vakbonden uitgenodigd voor een bijzondere ondernemingsraad op maandag 3 oktober. Op de agenda van de ochtendlijke vergadering staat één punt: "de actualisering van ons businessplan", vernam L'Echo. Die formulering laat er intern geen twijfels over bestaan: er is zeker en vast een herstructurering op til bij de bank, schrijft ook De Tijd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 24 september 2016

Kredietbeoordelaar Moody's verlaagt kredietwaardigheid Turkije

Kredietbeoordelaar Moody’s heeft de kredietwaardigheid van Turkije verlaagd naar de junkstatus. Het oordeel is een gevolg van de mislukte coup van 15 juli door een deel van de strijdkrachten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 23 september 2016

Deutsche Bank: Riskantste bank van de wereld!

Beleggers zijn dol op onderzoeken en wat dat betreft hebben wij weer goed nieuws te melden. De ‘US Federal Deposit Insurance Corporation’ heeft onlangs een onderzoek uitgevoerd om te meten welke banken in de wereld het meeste risico lopen. En voor Deutsche Bank betekende dit onderzoek weinig goeds.

Uit het Amerikaanse onderzoek kwam naar voren dat de Duitse zakenbank op dit moment het meeste risico loopt. Deze conclusie werd getrokken op basis van de ‘Leverage Ratio’. Deze maatstaf laat de financiële duurzaamheid van een bank zien. Het laat zien hoeveel eigen vermogen een geldschieter heeft tegenover haar activa (zoals leningen).

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 23 september 2016

Ziehier de best presterende grondstof van 2016…

…steenkoolcokes. De afgeleide van steenkool en ingrediënt voor het maken van staal is alleen al dit jaar verdubbeld tot meer dan $205 per ton.

Sinds juli is er geen houden meer aan de de prijs van steenkoolcokes. Op minder dan 2 maand verdubbelde de prijs op de spotmarkt (waar handel van dag tot dag plaatsvindt, witte lijn in grafiek) in waarde. Hiermee zijn steenkoolcokes de best presterende grondstof. De blauwe lijn blijft nog wat achter en is de markt waar met langetermijncontracten wordt gewerkt die maar om de drie maanden wordt aangepast.