Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 4991 tot 4995
Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2016

Afwaarderen

Zijn gemeentelijke bouwgronden nog wel waard wat ze er ooit voor betaald hebben? Dat is de grote vraag, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort, nu de behoefte aan nieuwbouw de pan weer uitrijst en gemeenten niet al te veel het schip in willen gaan.

Een aantal gemeenten heeft die grond al afgewaardeerd, maar de vraag is of de overige gemeenten bereid zijn het verlies te nemen en meer ruimte te geven aan bouwprojecten. 'Dat is in een aantal gevallen niet zo makkelijk en dat houdt de bereidheid om grond te verkopen en nieuwe huizen te ontwikkelen wel tegen. Dat betekent wel dat jongeren die ook willen wonen in heel veel gevallen gewoon heel veel betalen.'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2016

Kluizen in Singapore puilen uit met goud en andere edelstenen

De Malca-Amit kluis in Singapore zit al voor 70% vol nadat rijke beleggers een toevluchtsoord zoeken voor negatieve rentevoeten, een stagnerende economie en politieke onzekerheid. Meer dan 90% bestaat uit goud, zilver en andere edelstenen, een stijging van 90% de afgelopen 12 maanden.

Brexit, de nervositeit rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen, negatieve rentevoeten, … miljardairs zoeken middelen om hun vermogen te beschermen. Zelfs voormalige obligatiegoeroe Bill Gross zegt dat er weinig andere keus is dan goud en vastgoed.

Een topfunctionaris van de Malca-Amit kluis in Singapore zegt dat er een duidelijke trend is bij de super rijken. Ze diversifiëren hun vermogen steeds meer naar tastbare activa zoals edelmetalen en edelstenen. Dit dient voornamelijk om hun welvaart te beschermen. Plaatsen als Hong Kong en Singapore zijn bij de veiligste ter wereld, aldus Koholet.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2016

Nieuwe fase in Syrische oorlog: Turkije start offensief met tanks

Tanks van het Turkse leger zijn woensdagochtend de grens met Syrië overgestoken tijdens het offensief tegen de Syrische grensstad en IS-bolwerk Jarablus. Dat meldde de Turkse staatstelevisie TRT. Het doel is om terreurbeweging Islamitische Staat uit het Turkse grensgebied te verdrijven.

De militaire operatie krijgt steun van gevechtsvliegtuigen van de door de VS geleide coalitie die tegen IS vecht. Een verslaggever van persbureau Reuters meldde aan de grens te zien dat zes Turkse tanks Syrië waren binnengereden. Turkse straaljagers en artillerie zijn al sinds woensdagochtend bezig met beschietingen en luchtaanvallen op IS-doelen.

Ook door Turkije gesteunde Syrische rebellen doen mee aan de operatie om de stad Jarablus te bevrijden van Islamitische Staat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2016

De verborgen vermogensbelasting

Ondernemers met een spaarrekening bij KBC zijn woedend omdat KBC … hoe zal het ik zeggen … een “creatieve” oplossing heeft gevonden om de minimumrente van 0,11% niet langer te betalen.

Eerder was er ook al AXA die min of meer hetzelfde deed met de gewaarborgde levenslange rente van 4,75% die spaarders genoten op hun levensverzekering.

(kanttekening: zoveel zijn “waarborgen” van een bank dus waard) Maar hoe boos spaarders ook zijn op deze banken, ze richten zich eigenlijk tot de verkeerde.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 24 augustus 2016

Visser bewaart jarenlang enorme parel van mogelijk 100 miljoen dollar onder zijn bed

Het gevaarte lag meer dan tien jaar onder zijn bed: een Filipijnse visser vond jaren geleden een enorme parel van zo’n 34 kilo zwaar, die ruim een halve meter lang is. Nu blijkt dat het wel eens de grootste parel ter wereld kan zijn, die mogelijk meer dan 100 miljoen dollar waard is.

De visser had al die tijd geen idee wat hij nu eigenlijk had gevonden, zo meldt The Guardian. Het was een toevalstreffer: de parel bleef achter zijn anker van zijn vissersboot hangen. Hij moest de zee in om het anker vrij te krijgen, en dook toen direct de parel op.

Hoewel de visser niet wist dat het gevaarte wel eens meer dan 100 miljoen dollar waard kon zijn, besloot hij het niet in zee achter te laten maar mee naar huis te nemen. Daar legde hij het onder zijn bed, als talisman. Elke keer als hij weer de zee op ging om te vissen, raakte hij het even aan in de hoop dat dat geluk zou brengen.