Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 4996 tot 5000
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 14 oktober 2016

HP schrapt duizenden banen

Printer- en computerfabrikant HP Inc schrapt de komende drie jaar 300 tot 4.000 banen. Dat werd vandaag na de slotbel op Wall Street bekendgemaakt. Het bedrijf wil de kosten naar beneden brengen, nu de vraag naar computers en printers tanende is. Volgens topman Dion Weisler vallen de ontslagen binnen alle onderdelen van het bedrijf. Ook België heeft een vestiging van HP, in Diegem.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: vrijdag 14 oktober 2016

Economie moet minder afhankelijk worden van banken

De Nederlandse economie is te afhankelijk van banken. Om dit te verminderen moeten het pensioenstelsel, de huizenmarkt en het belastingsysteem op de schop. Dit adviseert de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) in het rapport `Samenleving en financiële sector in evenwicht`.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 oktober 2016

Slechte gewoonte: parkeren van vermogen bij een bank

Steve Sjuggerud, schrijver op ‘The Crux’ vroeg eens een vriend, tevens een buitengewoon succesvolle investeerder en zakenman, hoeveel cash hij thuis had liggen, of te wel, buiten de bank om.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 oktober 2016

Dubai begint met de bouw van het hoogste gebouw ter wereld

In Dubai is de eerste steen gelegd van het gebouw dat in 2020 het hoogste gebouw ter wereld moet worden dat 828 meter hoog zal worden. Het huidige hoogste gebouw ter wereld staat ook in Dubai. Maar er zijn ook al kapers op de kust die tot 1.000 meter willen gaan.

Met veel tros kondigde Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum aan dat op 10 oktober de eerste steen werd gelegd van de nieuwe wolkenkrabber in Dubai Creek Harbour.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 oktober 2016

Wanneer komt er een nieuwe bodem bij goud?

De goudkevers hebben het de afgelopen weken niet bepaald gemakkelijk gehad. De paniek binnen de goudmarkt keerde plotseling terug nadat de goudprijs enkele procenten aan waarde moest inleveren. Maar, wat veel beleggers vergeten is dat het lange termijn plaatje er nog steeds goed uitziet.

Tot nu toe weten de edelmetalen, ondanks de daling van de afgelopen weken, nog steeds een prima prestatie neer te zetten in dit beursjaar. Ten opzichte van een jaar geleden staat de goudprijs bijvoorbeeld nog steeds 18% hoger. Ook de goud- en zilvermijnaandelen staan er ten opzichte van een jaar geleden nog steeds riant voor.