Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 4996 tot 5000
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 13 september 2016

EU wil belastingontwijking multinationals harder aanpakken

De EU wil multinationals die belastingen proberen te ontwijken harder aanpakken, zo maakte Dijsselbloem bekend na afloop van een vergadering tussen alle ministers van Financiën van de Eurozone.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 13 september 2016

Welke alternatieven hebben spaarders bij deze lage rente?

Veel spaarders zoeken naar alternatieven voor het spaarboekje, opdat hun spaarcenten toch wat beter zouden renderen. Maar let op: aan potentieel hogere rendementen zijn ook hogere risico's verbonden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 13 september 2016

'Banken rekenden jarenlang te veel boeterente bij hypotheek'

Banken zouden klanten jarenlang te veel boeterente hebben gerekend bij het extra aflossen van een hypotheek.

Dit stelt claimorganisatie Oversluitclaim, een initiatief van Michiel Lensink van online hypotheekadviseur ikbenfrits.nl.

De organisatie claimt dat hypotheekklanten gemiddeld 3.447 euro te veel boeterente hebben betaald.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 13 september 2016

Bulgarije denkt door Brexit serieus na over invoering euro

Het armste land van de Europese Unie is bang voor marginalisatie na een Brexit en overweegt om de euro in te voeren zodat het tot de kern van het handelsblok zal behoren.

In 2017 is Bulgarije tien jaar lid van de Europese Unie, maar heeft het weinig progressie gemaakt om een onlosmakelijk onderdeel te worden van de Unie. Het land wil maar wat graag lid worden van het grenzenvrije Schengengebied maar Brussel hield die toetreding tegen. Ook buurland Roemenië is geen lid.

“Hoeveel Europa willen we? Deze vraag heeft een substantiële betekenis voor een geografisch afgelegen Europees land dat direct blootgesteld is aan alle crises”, zegt Dontsjev. Een EU waarin een aantal kernlanden meer zeggenschap hebben dan de kleinere staten aan de rand, is een risico voor zichzelf, vindt de oud-burgemeester.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 13 september 2016

Bankgeheim: Zwitserland moet gegevens UBS-spaarders doorspelen

Zwitserland moet gegevens over Nederlandse spaarders bij de bank UBS alsnog doorspelen aan de Nederlandse belastingdienst. Dat bepaalt de hoogste rechter van het land, nadat een lagere rechtbank eerder dit jaar nog anders had beslist omdat de informatieaanvraag niet gericht genoeg was.