EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord 2016.
Artikel 31 tot 35 met de

betekenis van het woord 2016

Geplaatst op: donderdag 4 april 2019

'Britse economie 3 procent groter zonder Brexit-onzekerheid'

De Britse economie zou 3 procent groter zijn geweest als de Britten niet voor een Brexit hadden gekozen, stelt kredietbeoordelaar S&P Global Ratings donderdag in een rapport.

De hoofdreden voor de zwakkere economie is het verlies aan economische activiteit in het Verenigd Koninkrijk. Sinds het referendum van juni 2016 zijn de Britten per kwartaal zo'n 6,6 miljard Britse pond (zo'n 7,7 miljard euro) aan economische activiteit verloren, stelt het rapport.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 2 april 2019

Is de euro op weg naar pariteit met de dollar?

De EUR/USD is de afgelopen weken behoorlijk heen en weer geschud. Deze volatiele bewegingen werden onder andere veroorzaakt door de Europese en de Amerikaanse centrale bank. Daarnaast heeft het nieuws rondom de Brexit ook effect gehad op de wisselkoers. Hoe ziet het technische plaatje er op dit moment uit?

Aan het einde van 2016 wist de EUR/USD bijna pariteit te bereiken. Het soepele monetaire beleid van de ECB was volgens sommige analisten de veroorzaker van de prijsval van de euro. En in dat jaar begon de Fed juist stilletjes aan op de rem te gaan staan. Ook op dit moment is er nog een groot verschil waarneembaar tussen de positie van de Fed en de ECB. Zo heeft de Fed al meerdere renteverhogingen doorgevoerd, terwijl de ECB nog steeds de rentestand op 0% heeft staan. Tevens kunnen Europese banken binnenkort (opnieuw) goedkoop geld lenen bij de ECB.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 27 maart 2019

Robots, niet Russen, zullen Trump in 2020 aan herverkiezing helpen

De automatisering van jobs wordt een sleutelfactor in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2020. Nu de campagne is begonnen blijkt uit een analyse van het Brookings Institute dat regio’s waar Republikeinen wonen veel kwetsbaarder zijn voor automatisering dan regio’s die in 2016 door Democraten werden gewonnen.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: dinsdag 26 maart 2019

Commodities waren sinds de jaren ’70 niet meer zo goedkoop

De meeste commodities kennen al jaren zware beurstijden. Sinds het jaar 2011 staat de commoditysector onder grote verkoopdruk en daar lijkt de sector maar moeilijk vanaf te komen. Vandaag de dag stoppen beleggers hun centen liever in zogenoemde groeiaandelen. Toch is de commoditysector op dit moment interessanter dan veel beleggers denken.

De commoditysector wist in januari 2016 een stevige bodem neer te zetten. Sinds dat moment is er een herstelbeweging van start gegaan die tijdens het afgelopen jaar ten einde kwam. Als gevolg van de angst voor een tragere groei van de wereldeconomie verloor de sector tijdens de laatste maanden van 2018 tientallen procenten aan beurswaarde.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 15 maart 2019

Moment van de waarheid is voor de zilverprijs aangebroken

De edelmetalen hebben het al weken lastig. Als gevolg van de beursrally is het optimisme onder de beleggers toegenomen. En meestal als de aandelenmarkten goede zaken weten te doen, dan raken de edelmetalen in de uitverkoop. En deze trenddraai kwam voor de zilverprijs op een zeer ongeschikt moment.

De zilverprijs heeft er een zwaar jaar opzitten. Tot en met de eerste dagen van november zat de zilverprijs gevangen in een dalende trend. Tijdens die eerste dagen van november werd zelfs de bodem van begin 2016 getest. En precies vanaf dat moment wisten de zilverstieren een dubbele bodem te produceren en ging er een nieuwe stijgende beweging van kracht. Toch kwam aan die stijgende trend tijdens de afgelopen weken een abrupt einde. Tijdens de afgelopen twee weken is de zilverprijs namelijk geconfronteerd met een stevige correctie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs