Nieuws / Artikelen met het woord

AIIB

21 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 9 januari 2017

Chinese investeringsbank AIIB houdt deur open voor Trump

Een jaar na de lancering van de Asian Infrastructure and Investment Bank (AIIB) herinnert China de aanstaande president van de Verenigde Staten eraan dat deelname aan de Chinese investeringsbank nog steeds mogelijk is. Daarmee geeft hij een handreiking aan de aanstaande Amerikaanse president Donald Trump.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 30 maart 2016

Chinese investeringsbank krijgt nog dertig aanmeldingen

Meer dan dertig landen wachten op goedkeuring voor deelname aan de Chinese investeringsbank, nadat eerder al 57 landen zich bij deze Asian Infrastructure and Investment Bank (AIIB) hadden aangesloten. Daarmee is de AIIB, die twee jaar geleden door de Chinese president Xi Jinping in het leven geroepen werd, een groot internationaal succes gebleken.


Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 18 januari 2016

Chinese AIIB investeringsbank zal uitsluitend dollars gebruiken

De nieuwe Chinese investeringsbank waar meer dan vijftig landen van over de hele wereld aan deelnemen zal uitsluitend Amerikaanse dollars gebruiken als munteenheid, zo bericht de Financial Times. Dat werd afgelopen zaterdag duidelijk bij de officiële lancering van de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB). Het is een opvallende keuze, want China had de investeringsbank ook kunnen gebruiken als platform om de yuan te promoten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 16 januari 2016

Aziatische variant Wereldbank officieel in bedrijf

In Peking is de Infrastructure Investment Bank (AIIB) gelanceerd door de Chinese president Xi Jinping. De AIIB is de Aziatische tegenhanger van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds.

Onder andere Nederland heeft samen met het Internationaal Monetair Fonds geholpen bij de vormgeving van de AIIB.

De bank is onder meer opgericht uit onvrede over de stem die opkomende economie├źn hebben binnen het IMF en de Wereldbank.

Bron: wijwillenhetweten.nl
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

57 landen richten nieuwe Aziatische ontwikkelingsbank op

Maandag is in Peking een akkoord afgesloten over de stichting en de statuten voor een nieuwe Aziatische Ontwikkelingsbank. De documenten voor deze bank, officieel de Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB), werden ondertekend door 57 landen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$