EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord Amerika.
Artikel 41 tot 45 met de

betekenis van het woord AMERIKA

Geplaatst op: maandag 3 september 2018

Donkere wolken boven AMERIKAanse huizenmarkt

Het tweede kwartaal in de Verenigde Staten was werkelijk fantastisch, maar volgens macro-econoom Kees de Kort gaat dat in het derde kwartaal niet doorgezet worden. Er pakken zich donkere wolken samen boven de AMERIKAanse huizenmarkt en ook het consumentenvertrouwen krijgt een knauw. Dat past overigens beter bij de AMERIKAanse inkomsens- en bestedingsontwikkelingen van dit moment, zo vertelt De Kort.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 3 september 2018

Welk land is het sterkst afhankelijk van de export?

Door het gevoerde handelsbeleid van Donald Trump neemt de kans op een mondiale handelsoorlog toe. De president van de VS heeft tijdens de voorbijgaande maanden diverse importtarieven opgelegd die gevolgen hadden voor meerdere landen. Op dit moment wordt met name China hard geraakt, maar ook Europa kan in de toekomst last krijgen van het handelsconflict.

Trump is van mening dat AMERIKA jarenlang geconfronteerd is met ‘oneerlijke handel’. Met een beschuldigende vinger werd onder andere gewezen naar China die volgens de president van de VS zich schuldig maakt aan het stelen van intellectuele eigendommen. Daarnaast beschuldigde hij de Chinezen ook van ‘dumping’. Hier is sprake van wanneer goederen verkocht worden beneden de kostprijs om op die manier min of meer de concurrentie kapot te maken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 3 september 2018

Gesprekken over handelsakkoord VS-Canada voorlopig mislukt, volgende week nieuwe poging

De gesprekken tussen de Verenigde Staten en Canada over een nieuwe versie van een Noord-AMERIKAans handelsakkoord zijn voorlopig mislukt. Volgende week woensdag wordt opnieuw een poging gewaagd, zo liet Robert Lighthizer, de AMERIKAanse verantwoordelijke voor handel, vrijdag in een verklaring weten.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: maandag 3 september 2018

Hoe slecht kan deze handelsoorlog worden voor de VS?

Donald Trump is in een waar gevecht beland met de rest van de wereld. De president van de Verenigde Staten liet al meermaals weten dat AMERIKA op de ‘eerste plaats’ moet staan en daar lijkt hij alles voor over te hebben. Zo legde hij al aan diverse landen importtarieven op. Hoe slecht kan een eventuele handelsoorlog eigenlijk zijn voor AMERIKA?

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 3 september 2018

Rusland heeft geen geloof meer in dollar en blijft goud kopen

“De tijd is gekomen om van woorden over te gaan tot daden en de dollar te schrappen als onderling betaalmiddel. We moeten uitkijken naar alternatieven. We blijven goud kopen“. Boude woorden van Ruslands adjunct-minister voor Financiën. Één van die alternatieven is in ieder geval goud. Rusland is al vele jaren het gele edelmetaal aan het inkopen, en AMERIKAanse staatsobligaties aan het verkopen. In de zomer van 2018 is Rusland China voorbijgestoken als grootste bezitter van goud ter wereld. Het gaat om een waarde 80,5 miljard in dollars. Het is een reactie op de sancties die eerder in 2018 door de Verenigde Staten werden opgelegd. Rusland treft Noord-AMERIKA op haar beurt waar het ’t meest pijn zal doen op termijn. Het ondermijnt namelijk de hegemonie van de dollar en daarmee de overmacht economisch, financieel en politiek die de VS sinds WOII over heeft gehouden in het grootste deel van de wereld.

Lees verder op Biflatie.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs