EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord BIS.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord BIS

Geplaatst op: woensdag 24 april 2019

‘Economie leunt teveel op monetair beleid’

Centrale banken hebben de neiging om te kiezen voor een ruim monetair beleid. Dat zegt William White, voormalig hoofdeconoom van de BIS, in een interview met Finanz und Wirtschaft. Hij pleit daarom voor een nieuw monetair systeem dat meer discipline oplegt aan centrale banken. Ook waarschuwt hij voor de negatieve gevolgen van meer fiscale stimulering.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: woensdag 24 april 2019

Voormalig hoofdeconoom BIS: zorgen over geloofwaardigheid van de dollar

Centrale banken hebben de laatste jaren gezorgd voor een enorme monetaire expansie. De totale schuld in de wereld is hierdoor hard gestegen. Bijvoorbeeld de Amerikaanse overheidsschuld die 22 biljoen dollar bedraagt. Is de dollar daarom nog geloofwaardig?

William White stelt dat er langzaam aan zorgen beginnen te ontstaan over de geloofwaardigheid van de dollar. White is voormalig hoofdeconoom bij de Bank for International Settlements (BIS). Hij stelde:

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 21 april 2019

Midden-Oosten steunt Soedan met 3 miljard dollar

Saudi-Arabië en de Verenigde AraBISche Staten hebben een steunpakket voor Soedan samengesteld ter waarde van 3 miljard dollar. Dat maakte het Saudische persagentschap SPA bekend.

Onderdeel van het pakket is een aanbetaling aan de centrale bank van Soedan van 500 miljoen dollar. Verder is de steun in de vorm van voedsel, medicijnen en aardolieproducten.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 7 april 2019

De internationale rol van de euro

De euro begint zich steeds meer als een internationale munt te gedragen. Niet alleen wordt de munt internationaal vaker gebruikt, ook krijgt de obligatiemarkt in euro’s steeds meer momentum. Daarnaast valt op dat verschillende grondstoffenvaluta steeds meer met de euro meebeweegt dan met de dollar. Volgens Claudio Borio, hoofdeconoom van de Bank for International Settlements (BIS), laat dit alles zien dat de internationale rol van de euro nog steeds wordt onderschat.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: dinsdag 2 april 2019

Duitse veiligheidsagentschappen willen toegang tot elke computer

In Duitsland moet het Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV) – de binnenlandse veiligheidsdienst – grotere mogelijkheden krijgen om het internet te doorzoeken. Daarvoor moet de dienst onder meer trojaanse paarden kunnen inzetten. Dat staat volgens André Meister en Anna BISelli, redacteuren bij de nieuwssite Netzpolitik.org, in een plan dat door Horst Seehofer, Duits minister van binnenlandse zaken, is uitgewerkt.

Lees verder op Express.live
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs