EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord BIS.
Artikel 36 tot 40
Geplaatst op: maandag 16 januari 2017

Open Brief aan IS, Boko Haram en aanverwante sociëteiten

Boko Haram is AraBISch en staat voor “mensen die toegewijd zijn aan de verbreiding van het woord van de profeet en de jihad”.

Boko Haram is AraBISch en staat voor “mensen die toegewijd zijn aan de verbreiding van het woord van de profeet en de jihad”.

Over de exacte betekenis van “jihad” bestaat enige onduidelijkheid maar het is zoveel als streven, inspanningen doen om een bepaald doel te realiseren. Er is het innerlijk streven tegen verleidingen en het ego – de innerlijke of grote jihad die een plicht vormt voor elke moslim; en een uiterlijke of kleine jihad die oorspronkelijk betekende de gewapende strijd tegen degenen die de islam bedreigen.

Maar volgens sommige islamitische rechtsscholen mag de term ook geïnterpreteerd worden als de uitbreiding van het islamitische rijk en de strijd tegen ongelovigen, zij die niét de islam aanhangen dus, en zelfs tegen moslims die opstandig zijn of afvalligen.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 6 december 2016

In Libië bereidt de zoon van Khadaffi de machtsovername voor

Terwijl terreurgroep Daesh uit zijn laatste stellingen in Libië wordt verdreven, maken diverse groepen zich op om de macht in het land over te nemen. Vooral volgelingen van de voormalige LiBISche leider Muammar Khadaffi treden daarbij op de voorgrond.

De terugkeer van het vroegere regime, dat vijf jaar geleden tijdens de AraBISche Lente werd verdreven en waarbij Khadaffi werd gedood, moet volgens waarnemers vooral worden toegeschreven aan de mislukking om na de revolutie in Libië een efficiënte staatsvorm uit te bouwen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 2 december 2016

Het verdriet van de AraBISche wereld: 5% van de wereldbevolking, 50% van het terrorisme

Er dreigt een nieuwe AraBISche opstand. Dat staat in een nieuw rapport van de Verenigde Naties. Opgemerkt wordt dat men blijkbaar weinig lessen geleerd heeft van de AraBISche Lente, die vijf jaar geleden aan vier politieke leiders in de regio van de macht heeft verdreven.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: woensdag 16 november 2016

BIS: ‘Sterke dollar is een bedreiging voor de financiële stabiliteit in de wereld’

Het BIS, controleorgaan van de centrale banken, waarschuwt dat de sterke Amerikaanse dollar negatieve gevolgen zal hebben voor de financiële stabiliteit in de wereld. Vooral Europese banken kunnen in de problemen geraken.

Na de overwinning van Trump schieten rentevoeten over heel de wereld omhoog, samen met de dollar. En dat kan serieuze problemen opleveren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 15 november 2016

BIS: Stijgende dollar bedreiging voor financiele stabiliteit

Een stijging van de dollar kan een destabiliserend effect hebben op het wereldwijde financiële systeem, zo waarschuwt de Bank for International Settlements (BIS). In een nieuw rapport dat vandaag naar buiten is gekomen schrijven onderzoekers van de BIS dat een waardestijging van de dollar een drukkend effect zal hebben op de kredietverlening en op de mogelijkheid voor banken om hun balans uit te breiden.

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs