EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord BIS.
Artikel 41 tot 45
Geplaatst op: donderdag 10 november 2016

Is de Amerikaanse legalisatie van CannaBIS een kans voor Bitcoin?

Afgelopen dinsdag werd er in Amerika niet alleen een president gekozen maar werd er ook gestemd over cannaBIS. Het gevolg daarvan is dat het nu in acht staten legaal is om de drug "recreationeel" te gebruiken. Legaal of niet, banken hebben nog steeds de gewoonte om geen zaken te willen doen met de softdrugs-verkopende ondernemers. Bitcoin zou misschien een oplossing kunnen betekenen in deze kwestie ook al zijn er een hoop uitdagingen aan verbonden.

Lees verder op BitcoinSpot.nl
Geplaatst op: woensdag 2 november 2016

'Brexit noopt bank MitsuBIShi activiteiten naar Amsterdam te verhuizen'

De Japanse bank MitsuBIShi UFJ Financial Group verplaatst een deel van de werknemers die nu nog in Londen zitten naar het kantoor in Amsterdam.

Hiermee positioneert de bank zich alvast voor het moment dat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt, zo meldt de Financial Times woensdag op basis van anonieme bronnen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 28 oktober 2016

In Europa is nu een dorp waar enkel Arabieren mogen wonen

Midden-Oosterse investeerders hebben in het dorp Tarcin, op amper 8 km van de Bosnische hoofdstad Sarajevo, een exclusief en luxueus domein met 160 woningen neergezet.

Midden-Oosterse investeerders hebben in het dorp Tarcin, op amper 8 km van de Bosnische hoofdstad Sarajevo, een exclusief en luxueus domein met 160 woningen neergezet.

De woningen worden enkel in Koeweit te koop aangeboden voor 150.000 euro en worden gepromoot onder het motto dat Bosnië een moslimland is, ‘door Allah van een prachtige natuur voorzien’. (Bosnië is een seculiere staat, waarin de grondwet het recht op vrijheid van godsdienst garandeert. 40% van de Bosniërs zijn moslims, de overige zijn overwegend orthodox christelijk (31%) en  katholiek (15%).)

De bouwpromotoren hebben nu aangekondigd de omvang van deze AraBISche enclave in Europa te willen verdubbelen.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 27 oktober 2016

Bewijs: Saoedi-Arabië is sterk afhankelijk van oliemarkt

Saoedi-Arabië staat bekend om haar rijke voedingsbodem. In deze bodem is enorm veel olie te vinden en dit ‘zwarte goud’ heeft er voor weten te zorgen dat Saoedi-Arabië is uitgegroeid tot een welvarend land.

Deze olie maakt Saoedi-Arabië rijk en kwetsbaar tegelijk. De Saoedi-AraBISche economie is immers op dit moment voornamelijk afhankelijk van de olieopbrengsten. En gezien het feit dat de olieprijs de afgelopen twee jaar flink wat terrein heeft moeten inleveren heeft de Saoedi-AraBISche economie het ook niet bepaald gemakkelijk gehad.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 21 oktober 2016

Saoedi-Arabië moet voor het eerst buitenlands geld lenen

Het olierijke Saoedi-Arabië heeft voor het eerst in de geschiedenis een groot pakket buitenlandse schulden op zijn balans gezet. 5 jaar geleden was dit totaal ondenkbaar. Maar de oliecrisis slaat hard toe in het Saoedische budget. Het toont aan dat het land voor een nieuw tijdperk staat.

Volgens 2 betrouwbare bronnen zou het AraBISche Koninkrijk $17,5 miljard opgehaald hebben bij buitenlandse investeerders. Dit gebeurde door middel van obligatie-uitgiftes met een looptijd van 5, 10 en 30 jaar. Tot voor kort was het ondenkbaar dat het land met de grootste oliereserves ter wereld geld zou moeten lenen.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs