EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord BIS.
Artikel 46 tot 50
Geplaatst op: dinsdag 11 oktober 2016

Syrië uiteraard… en wie praat over Jemen?

Tijdens een begrafenisplechtigheid in Sanaa, de hoofdstad van Jemen, zijn zaterdag 140 mensen om het leven gekomen en nog eens 525 gewond.

Tijdens een begrafenisplechtigheid in Sanaa, de hoofdstad van Jemen, zijn zaterdag 140 mensen om het leven gekomen en nog eens 525 gewond.

Onder de slachtoffers talrijke politici en officials die onderhandelingen voeren voor de vrede in de regio. Volgens April Alley, de Jemen-specialiste van de International Crisis Group, zal dit bloedbad zware gevolgen hebben voor het vredesproces in het land.

De situatie in het land AraBISche land vertoont steeds meer gelijkenissen met Syrië. Ook hier staat een president (Abd Rabbo Mansour Hadi) – die de controle over delen van het land kwijt is – tegenover een groep rebellen (de Houti’s), die de steun genieten van vreemde mogendheden.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 30 september 2016

China maakt directe valutahandel met Saoedi-Arabië mogelijk

De Chinese yuan kan voortaan rechtstreeks omgewisseld worden voor de Saoedische riyal en de dirham van de Verenigde AraBISche Emiraten, zo meldt persbureau Xinhua. Daarmee groeit het aantal valuta dat rechtstreeks inwisselbaar is voor de yuan naar zestien, aldus het China Foreign Exchange Trade System (CFETS). Daarmee wordt het voor bedrijven in China en in de twee oliestaten veel makkelijker om onderling handel te drijven in hun eigen valuta.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 30 september 2016

Bankaandelen in Azië onder druk wegens zorgen Deutsche Bank

Ook bankaandelen in Azië gingen vandaag onderuit wegens zorgen over regionale blootstelling aan Deutsche Bank.

Ook bankaandelen in Azië gingen vandaag onderuit wegens zorgen over regionale blootstelling aan Deutsche Bank.

Dalingen van de Bank of Communications Co. en MitsuBIShi UFJ Financial Group Inc. zorgen vrijdagmorgen ervoor dat een index van Aziatische banken op koers zijn op het laagste punt te sluiten in twee weken.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 20 september 2016

Bankencrisis in China kan werkelijkheid worden

Het ziet er naar uit dat de kans op een bankencrisis in China steeds groter wordt. Dat beweert alleszins ’s werelds belangrijkste financiële waakhond BIS, Bank for Institutional Settlements. Uit hun kwartaalrapport blijkt dat de Chinese bankenschulden torenhoog zijn en zelfs drie keer de drempel overschrijden van het houdbare.

Het opdrijven van de schulden is nochtans iets waar de Chinese premier Li Keqiang niet mee opgezadeld wilt zitten. Hij pleitte nog niet zo lang geleden voor een economisch beleid om de Chinese economie een andere richting in te sturen dan het huidige groeimodel gedreven op schulden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 19 september 2016

BIS: Binnen drie jaar een kredietcrisis in China

China kan binnen drie jaar in een kredietcrisis terechtkomen vanwege haar hoge schulden en een ‘excessieve kredietgroei’, zo waarschuwt de Bank for International Settlements (BIS) in haar nieuwste kwartaalrapport. In twee jaar tijd stegen de schulden in de Chinese economie van 220 naar 255 procent van het bruto binnenlands product, voornamelijk als gevolg van goedkope bedrijfsleningen en hypotheken.

Lees verder op Marketupdate

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs