Nieuws / Artikelen met het woord

Brazilie

11 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: nujij.nl
Geplaatst: dinsdag 12 mei 2015

Rusland nodigt Griekenland uit als 6e lid in de ndb-Brics Bank

Naast BRAZILIE, Rusland, India, China en Zuid Afrika zou nu Griekenland als officiele lid kunnen toetreden in de New Development Bank.

Tsipras zal het aanbod in detail bespreken met de BRICS leiders tijdens de St Petersburg International Economic Forum in juni 2015.

[ url ]

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 23 november 2012

BRAZILIE kocht in oktober 17,2 ton goud

Brazilië heeft in oktober voor de tweede maand op rij goud aan haar reserves toegevoegd. Met een aankoop van 17,2 ton brengt het land haar totale goudreserve op 52,5 ton, het hoogste niveau sinds januari 2001. In september kocht Brazilië 1,7 ton goud, de eerste aankoop in bijna tien jaar tijd. Door de goudvoorraad uit te breiden beschermt het land zich tegen een waardedaling van valutareserves.

Bron: RT[z]
Geplaatst: donderdag 26 juli 2012

Latijns-Amerika roept eurozone op met een stem te spreken

De centrale bank presidenten van BRAZILIE en Mexico hebben donderdag de inspanningen geprezen die door de eurozone beleidsmakers worden ondernomen om de schuldencrisis te bestrijden, maar stellen dat het valutablok met een stem de financiele markten moet aanspreken als de regio aan geloofwaardigheid terug wil winnen.

"De winst van vertrouwen, de winst in termen van impact, zou zoveel groter zijn als er slechts met e e n stem gesproken zou worden, er e e n gecoordineerde boodschap zou zijn", stelt Agustin Carstens, gouverneur van de centrale bank van Mexico.

Bron: RT[z]
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

IMF Lagarde: wereldwijd economisch vooruitzicht zorgwekkend

Directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) Christine Lagarde verkondigt vrijdag dat de wereldwijde economische neergang "zorgwekkender is geworden", waarmee ze de noodzaak voor een gecoordineerde reactie onderstreept.

Tijdens een toespraak in Tokio zei Lagarde: "veel indicatoren van de economische activiteit, waaronder investeringen, de werkgelegenheid en de industriele productie, zijn verslechterd. En niet enkel in Europa of de Verenigde Staten. Ook in belangrijke opkomende markten als BRAZILIE, China en India."

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 25 juni 2012

BRAZILIE en China maken valutaswap ter waarde van $30 miljard

Brazilië en China zullen binnenkort een overeenkomst tekenen om voor $30 miljard aan eigen valuta te ruilen. Deze zogeheten valuta swap omvat dus 60 miljard Braziliaanse real en 190 miljard Chinese yuan. Deze stap is onderdeel van een groter plan van de BRICS landen om meer samen te werken en minder afhankelijk te worden van de Amerikaanse dollar.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$