Nieuws / Artikelen met het woord

CDS

71 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 februari 2016

Deutsche Bank: Beleggers geloven niet meer in een goede afloop

Het aandeel Deutsche Bank staat op zijn laagste beurskoers uit zijn geschiedenis, dat gebeurt ook niet zomaar. Tegelijkertijd schiet de risicopremie de lucht in. Beleggers gaan uit van zwaar onweer voor de Duitse grootbank. Dit kan zware gevolgen hebben voor de Europese financiële sector.

In 2008 en 2009 waren Credit Default Swaps een dagelijks gespreksonderwerp. Een CDS is een soort barometer van financiële stress. Nadat de sluizen van de centrale banken open gingen, verdwenen Credit Default Swaps met de stille trom. Maar vandaag zijn ze terug en maken ze weer evenveel lawaai als 8 jaar geleden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 6 februari 2016

Financiële instellingen hebben het meer dan moeilijk

De scherpe daling van het aandeel Deutsche Bank, dat woensdag een laagterecord wist te zetten, is dramatisch. En terwijl de koers van het aandeel instort, schieten de risicopremies voor de grootste bank van Duitsland omhoog.

In de donkere dagen van de financiële crisis was de markt voor credit default swaps één van de belangrijkste barometers om stress op de markten te meten. De CDS is een soort verzekering tegen de ineenstorting van bedrijfsobligaties en andere activa. In 2008 en 2009 werd het een echte rage.

Met westerse bankaandelen in vrije val gebeurt dat nu weer. Voor Deutsche Bank zijn de dagen van de grote crisis wedergekeerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 november 2015

Een blik in deze geheime markt van $14 biljoen die een paar banken domineren

15 van de grootste spelers in de markt voor kredietverzekeringen zijn naast speler ook scheidsrechter in deze markt. De markt voor kredietverzekeringen is $14 biljoen groot maar niemand lijkt er een probleem mee te hebben dan banken als JPMorgan Chase en Goldman Sachs mogen beslissen over leven of dood.

Een land dat zijn obligaties niet meer kan terugbetalen, een bedrijf dat zijn rekeningen niet meer kan betalen,… iedereen kan zich indekken tegenover een faling in de vorm van credit-default swaps of CDS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 22 mei 2015

Niet Grexit, maar default Oekraïne grootste gevaar voor economie Europa

Niet Griekenland, maar Oekraïne is momenteel is het grootste gevaar voor de financiële markten in West-Europa. Net als Griekenland wacht Oekraïne een kritieke maand, echter de uitzichtloze situatie van Oekraïne is veel groter door een door oorlog verwoeste economie.

Als gevolg van de oorlog met Rusland is Oekraïne enerzijds een belangrijk deel aan inkomsten kwijt, maar tevens slurpen de gevechten miljarden USD op. Bovenop deze problemen is de Grivna waardeloos  geworden en heerst er een torenhoge inflatie. Van een daadkrachtige regering is al helemaal geen sprake meer en een toekomstbeeld is er al evenmin.

Op de internationale markten is er momenteel reeds een kans van maar liefst 95% ingecalculeerd dat Oekraïne over de kop gaat. Dit aan de hand van credit default swaps op 5 jaar (CDS), doorgaans een betrouwbare parameter. Hierbij sluit Oekraïne aan bij Argentinië, Venezuela.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: vrijdag 1 maart 2013

Italië is niet Spanje - het is nog erger

With Rajoy quietly gloating at his political fraud being off the front-pages thanks to Italian elections, it seems the more we dig into Italian reality, the weaker the story becomes. The meme of the last few years has been that "at least we're not as bad as Greece" and rightly so, for as Bloomberg's Niraj Shah notes today, Greece's poverty rate is a stunning 31% (against Holland's 15.7%). However, while all eyes have been focused on Spain's dismal economy, the sad reality is that Italy is worse than Spain in that its poverty rate is a breath-taking 28.2% (relative to Spain's 27%) - even though the unemployment rates in the two nations are vastly different (Spain 26% and Italy 11.2%). Given this fact it is perhaps not surprising that the 'people' voted against austerity and furthermore, that Italy's CDS has pushed above Spain's for the first time in over a year.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$