EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord ECB.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord ECB

Geplaatst op: dinsdag 28 mei 2019

Nieuwe biljetten van 100 en 200 euro vanaf dinsdag in omloop

De Europese Centrale Bank (ECB) brengt dinsdag de nieuwe, kleinere biljetten van 100 en 200 euro in omloop.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 23 mei 2019

Terug naar standje stimuleren

Niet alleen de Japanse centrale bank, maar ook de Royal Bank of Australia, de ECB en mogelijk de Fed schieten weer in de stimuleerstand. En dat terwijl ze toch het heilige voornemen hadden zich terug te trekken zodra de economieën weer op eigen benen konden staan, constateert Kees de Kort. 'Dat is helemaal voorbij en dat is een indicatie voor het feit dat het economisch herstelverhaal ook onder druk staat.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 7 mei 2019

Voormalig ECB-bestuurslid houdt pleidooi voor Eurobonds

De Eurozone zou op korte termijn Eurobonds moeten introduceren. Dat zei Vítor Constâncio, voormalig vice-voorzitter van de ECB, tijdens een conferentie over de Europese financiële infrastructuur in Florence. Niet alleen kunnen Eurobonds volgens hem lidstaten van de muntunie beter beschermen tegen de grillen van de financiële markten, ook is het een nuttig instrument om de Europese kapitaalmarkt te versterken. Tenslotte zouden Eurobonds ook het tekort aan veilige staatsleningen dat na de Europese schuldencrisis is ontstaan kunnen opvullen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 11 april 2019

Draghi blijft somber over de Eurozone

Mario Draghi is bezig aan zijn laatste maanden als president van de Europese centrale bank. We mogen wel zeggen dat Draghi tijdens zijn presidentschap bijzondere gebeurtenissen heeft meegemaakt. Zo zag de ECB zich voor het eerst in de geschiedenis genoodzaakt om een ruimhartig monetair beleid te gaan voeren. Ondanks het opendraaien van de geldkraan, is Draghi somber gestemd over de economie.

Afgelopen december kwam er officieel een einde aan het ruimhartige opkoopbeleid van de Europese centrale bank. Vier jaar lang kocht de ECB staats- en bedrijfsobligaties van Europese bedrijven op, om op die manier de economie te stimuleren. De vraag heerst nog steeds in hoeverre de Europese economie daadwerkelijk heeft geprofiteerd van deze geldinjectie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 10 april 2019

ECB laat belangrijkste rentetarief onveranderd

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt haar belangrijkste rentetarief voorlopig ongewijzigd, heeft de ECB woensdag bekendgemaakt.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs