EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord ECB.
Artikel 21 tot 25 met de

betekenis van het woord ECB

Geplaatst op: maandag 23 maart 2020

Krediet, bailouts, reddingsoperaties en repo’s tot in de oneindigheid…NOT!/Blame it on Corona

…en de economie floreerde nog lang en gelukkig… Not! Dat gebeurt nog louter in sprookjes natuurlijk. Maar de Fed, de ECB en noem maar op welke centrale bank in de wereld heeft dankzij het Coronavirus wel een prachtig excuus. Eigenlijk kwam het als manna uit de hemel vallen en getuigend van een perfecte timing. Talloze bedrijven en sectoren in moeilijkheden voorheen, komt dit ook uitstekend uit. Ondergetekende voorziet dat al de lijken in de kast, al de financiële rotzooi, het mismanagement en niet halen van onmogelijke winstprognoses nu onder één noemer worden geschoven. “’t Is de schuld van Corona, u begrijpt?”

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 23 maart 2020

ECB lanceert ‘COVID-19 pack’

De Europese Centrale Bank, onder leiding van Christine Lagarde, gaat een pakket maatregelen activeren om de Europese economie nog meer te ondersteunen. Een belangrijk onderdeel hiervan, is dat Italië tegen zeer scherpe tarieven mag lenen bij de bank. Een ander deel van het pakket houdt in dat er 750 miljard euro wordt vrijgemaakt om de schade te beperken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 23 maart 2020

ECB kondigt €750 miljard aan extra stimulering aan

De ECB heeft deze week een nieuw een pakket van €750 miljard aan stimulering aangekondigd. In een spoedbijeenkomst op woensdag besloot de centrale bank nog meer obligaties van overheden en bedrijven op te kopen. Ook liet de centrale bank in een toelichting weten dat ze de eisen voor het opkoopprogramma versoepelt. Indien nodig is de centrale bank bereid het opkoopprogramma verder uit te breiden, ook als dat betekent dat ze daarmee zelf opgelegde limieten overschrijdt. Het nieuwe opkoopprogramma, genaamd Pandemic Emergency Purchase Programme (PEPP), komt bovenop de maatregelen die de centrale bank vorige week aankondigde. Toen maakte de ECB bekend voor €120 miljard per maand aan obligaties op te kopen. Met de extra €750 miljard van dit nieuwe noodplan komen de totale geplande aankopen voor dit jaar op €1,1 biljoen. Het nieuwe programma blijft in ieder geval tot het einde van dit jaar actief, met de optie om het te verlengen als de situatie daarom vraagt.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: woensdag 18 maart 2020

Rente op Italiaanse staatsobligaties stijgt flink

De rente op Italiaanse staatsobligaties is woensdag flink gestegen, nadat de rente de afgelopen dagen ook al was opgelopen. Na ingrijpen van de Italiaanse centrale bank, die namens de Europese Centrale Bank (ECB) staatsobligaties kocht, stabiliseerde het renteniveau zich.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 18 maart 2020

ECB zegt nog meer vuurkracht te hebben

De Europese Centrale Bank is bereid om nog meer maatregelen te nemen om de Europese economie te ondersteunen. Het bericht komt er na de twijfels die er zijn of de ECB wel daadwerkelijk nog ‘munitie’ heeft om iets te doen. Vorige week kondigde de bank al aan dat ze akkoord gaan met aan nieuwe reeks maatregelen. Daar komen er dus waarschijnlijk nog bij.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs