EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
53
kliks
31
kliks
28
kliks
Bron: Investing.com
27
kliks
Bron: Biflatie.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord ECB.
Artikel 31 tot 35 met de

betekenis van het woord ECB

Geplaatst op: donderdag 6 juni 2019

ECB houdt rente langer op zeer laag niveau

De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de rente zeker nog tot en met de eerste helft van volgend jaar op het huidige, zeer lage niveau. Dat heeft de centrale bank besloten op zijn beleidsvergadering, die dit keer plaatsvond in de Litouwse hoofdstad Vilnius. Bij de ECB is het traditie om eens per jaar ergens anders te vergaderen dan in het hoofdkantoor in Frankfurt.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zondag 2 juni 2019

Zijn de centrale banken de redding voor de aandelenmarkten?

De centrale banken hebben tijdens de afgelopen jaren een gigantisch groot risico genomen. Niemand wist immers wat het werkelijke effect zou zijn van het lanceren van een grootschalig monetair opkoopprogramma. De groei van de wereldeconomie wist, mede dankzij dit opkoopbeleid, weer aan te trekken. De vraag is alleen hoe het nu verder moet met de centrale banken. Verwachten beleggers niet te veel van de centrale bankiers?

Tijdens de afgelopen jaren spraken de centrale bankiers meermaals milde woorden uit om op die manier de beleggers gerust te stellen. Zo is een bekende uitspraak van Mario Draghi: “Whatever it takes”. Met deze uitspraak bedoelde Draghi te zeggen dat de ECB alles zou ondernemen om een Europese groeivertraging te voorkomen. Het gevolg is wel dat de centrale banken jaren later opgescheept zitten met gigantische balansposities. En die balanspositie zouden ze tijdens de komende jaren voorzichtig moeten gaan afbouwen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 2 juni 2019

Italiaanse centrale bank waarschuwt regering voor stijgende uitgaven

De Italiaanse centrale bank maant de Italiaanse coalitie het begrotingstekort niet verder te laten oplopen. De risico's moeten "niet worden onderschat", aldus de Banca d'Italia.

De waarschuwing komt in een week waarin de Italiaanse regering op verschillende manieren botste met de Europese Commissie en de Europese Centrale Bank (ECB) bij discussies over de begroting.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 29 mei 2019

ECB waarschuwt voor financiële instabiliteit, tikt Italië op de vingers

De financiële stabiliteit van de eurozone staat onder druk van handelsspanningen, waarschuwt de Europese Centrale Bank. Landen met een hoge staatsschuld, zoals Italië, kunnen daardoor in de problemen komen als ze zich niet aan de Europese begrotingsafspraken houden, aldus de ECB.

Dat schrijft de Europese Centrale Bank in een woensdag gepubliceerd rapport.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 28 mei 2019

Nieuwe biljetten van 100 en 200 euro vanaf dinsdag in omloop

De Europese Centrale Bank (ECB) brengt dinsdag de nieuwe, kleinere biljetten van 100 en 200 euro in omloop.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs