EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord ECB.
Artikel 31 tot 35 met de

betekenis van het woord ECB

Geplaatst op: dinsdag 5 februari 2019

‘Er komt geen recessie in de Europese Unie’ (maar...?)

We mogen op onze beide oren slapen als Europeanen. (Hoe je dàt precies doet moet iemand ons nog eens uitleggen trouwens.) Zowel een lid van de Raad van bestuur van de ECB als de president van De Nederlandsche Bank verzekeren ons dat. Respectievelijk zijn dat Ewald Nowotny, tevens centraal bankier van Oostenrijk, en Klaas Knot. Die ook nog bestuurslid is van de BIS, de centrale bank der centrale banken. Welingelichte lieden toch, zou je zeggen. Maar Heren, waarom kopen zoveel centrale banken dan de grootste hoeveelheid goud sinds 1967?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 4 februari 2019

ECB-bestuurder: Geen recessie voor Europese economie

Volgens ECB-bestuurder Ewald Nowotny staat de economie van de eurozone niet op het punt in een recessie te belanden. Hij erkent de tegenvallende macrocijfers uit bijvoorbeeld Duitsland, maar verwacht dat "we deze negatieve invloeden zullen overwinnen".

Er is geen vooruitzicht van een recessie, aldus Nowotny, die president is voor de centrale bank van Oostenrijk, maandag aan de zijlijn van een conferentie.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 1 februari 2019

Moet de ECB binnenkort opnieuw de geldkraan opendraaien?

De Europese centrale bank pompt sinds 1 januari geen geld meer in de economie. De Europese economie staat met andere woorden nu net een maand op eigen benen. Toch is het nog maar de vraag of de eurozone wel zonder de steun van de ECB kan. De economische cijfers liegen er immers niet om.

Mario Draghi probeerde tijdens de laatste persconferentie optimistisch te blijven over de Europese economie. Toch kon ook hij niet om de tegenvallende macrocijfers heen. Het is duidelijk dat de groei van de eurozone een flinke deuk heeft opgelopen en het is nog maar de vraag of dat wordt rechtgetrokken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 1 februari 2019

Draghi: “Stimuleringsprogramma ECB bracht stabiliteit”

Het stimuleringsprogramma van de ECB heeft niet gezorgd voor hogere schulden, maar juist voor meer financiële stabiliteit. Dat zei ECB-president Draghi tijdens een hoorzitting in het Europees Parlement. Hij merkte op dat bedrijven en consumenten de lage rente vooral gebruiken om bestaande schulden te herfinancieren, waardoor hun rentelasten dalen. Het stimuleringsprogramma was volgens de centraal bankier nodig om uit een negatieve spiraal van deflatie te ontsnappen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: woensdag 30 januari 2019

Weer ECB stimulus? Markten denken van wel

Investeerders geloven dat de Europese Centrale Bank (ECB) eenzelfde monetair beleid zal voeren, zoals het dat de afgelopen jaren deed – dat betekent goedkoop geld. Tenminste dat laat data uit de markten zien, zo meldt Bloomberg.

De rentes op obligaties en bankaandelen staan namelijk lager door heel Europa. Daarnaast is er een toename in uitstaande bedrijfsobligaties. Dat zijn allemaal aanwijzingen die er op duiden dat investeerders zich voorbereiden op een volgende ronde van laks monetair beleid.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs