EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord ECB.
Artikel 31 tot 35 met de

betekenis van het woord ECB

Geplaatst op: donderdag 12 maart 2020

Beurzen dalen verder na rentebesluit, AEX keldert met bijna 8 procent

Europese aandelenbeurzen zijn donderdag verder onderuitgegaan na het besluit van de Europese Centrale Bank (ECB) om de rente onveranderd te laten en het obligatie-opkoopprogramma verder uit te breiden. De AEX breidde het verlies van 6 procent verder uit naar een min van 8 procent na het rentebesluit.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 2 maart 2020

Beurzen krijgen vaccin, maar virus woekert verder

En weer de wereld op zijn kop. Na een periode van bloedrode beurzen met crashende aandelen en dalende rentetarieven op staatsleningen draait vandaag(2 maart 2020) zo maar ineens het sentiment de andere kant op. De AEX veert op na de Coronacrash, zo kopt de Telegraaf. Wat blijkt? Centrale banken schieten uit de slof en beloven de financiële markten te injecteren met het vaccin van nieuwe liquiditeiten. De Bank of Japan(BOJ) koopt voor ruim 4 miljard staatsleningen op, de Chinese centrale bank belooft met ruime stimulerende maatregelen de markten te ondersteunen en ook de FED en ECB zullen niet achterblijven, zo is de verwachting bij beleggers.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zondag 1 maart 2020

Helikoptergeld is geen fictie meer maar een feit

De centrale banken in de wereld reageren op een voorspelbare manier op de uitbraak van het corona-virus, namelijk nog ruimer beleid in het vooruitzicht leggen.

De centrale banken in de wereld reageren op een voorspelbare manier op de uitbraak van het corona-virus, namelijk nog ruimer beleid in het vooruitzicht leggen.

De president van de ECB lanceerde onlangs de doorlichting van haar strategie en riep de inwoners van de eurozone op ideëen en opmerkingen in te sturen. De bank heeft zelfs een speciale site daarvoor opgetuigd. Ik heb onder meer enkele vragen.

[...]

Lees verder op GoldRepublic
Geplaatst op: dinsdag 18 februari 2020

ECB speelt paniekvoetbal, supporters zijn het beu

Het is al jaren een hot item, de dalende rente met destructieve gevolgen voor de maatschappij. Ik heb vaak gewaarschuwd dat de aanhoudend lage rente op termijn onhoudbaar is. Voor de banken en voor ons consumenten, rekeninghouders, belastingbetalers, spaarders, leners, en noem maar op. We zijn niet alleen burgers maar tegelijk de hier genoemde groep mensen die op verschillende manieren hun geld laten circuleren in de maatschappij. Een samenleving die financieel totaal afhankelijk is van de capriolen van centrale bankiers.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 13 februari 2020

Fiscale kraan open en sproeien maar!

ECB-president Christine Lagarde kwam met het understatement van het jaar: de bijvangst van het monetaire beleid van de afgelopen jaren begint langzaam maar zeker wat onprettig te worden. De invloed op sparen, pensioenen en ongelijkheid 'begint wat groter te worden'. 'Lees: is al veel te groot, natuurlijk', zegt Kees de Kort. 'Kom nou met maatregelen die op kórte termijn effect hebben!'

Lees verder op BNR.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs