EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord ECB.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord ECB

Geplaatst op: donderdag 12 september 2019

Geldpers aanzetten is nieuw 'whatever it takes'-moment voor ECB

De Europese Centrale Bank (ECB) zet opnieuw de geldpers aan. Voor het eerst sinds 2015 wordt een nieuw omvangrijk programma aangekondigd om de economie van de eurozone te stimuleren. Deskundigen verwachten dat de ECB nog lang de Europese economie zal stimuleren.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 12 september 2019

ECB wil negatieve rente voor banken versoepelen?

De ECB onderzoekt mogelijkheden om de negatieve rente voor banken te verlagen, zo meldt persbureau Reuters. Op die manier wordt de druk op de banken verminderd die veel overtollige reserves aanhouden bij de centrale bank. Vooral Franse en Duitse banken hebben last van de boeterente, die in 2014 door de centrale bank werd ingevoerd. Er zouden plannen zijn voor een stapsgewijs systeem, waarbij het rentetarief van -0,4% niet meer over het volledige bedrag berekend wordt.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 12 september 2019

Helikoptergeld: geeft de ECB ons donderdag elk 1.000 euro als kerstgeschenk?

[...]

Al in 2015 herhaalde een reeks economen het idee. Die schreven toen het volgende: “Elke inwoner van de eurozone zou €175 per maand moeten ontvangen, gedurende 19 maanden. Met dat geld kunnen ze bestaande schulden afbetalen of het naar wens besteden. Door op een directe manier uitgaven en werk te stimuleren, zou elk van beide benaderingen veel effectiever zijn dan de plannen van de ECB voor conventionele QE.”

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: donderdag 12 september 2019

Weer een 'big bazooka' van de ECB, maar omvang is onbekend

"The ECB is ready to do whatever it takes to preserve the euro (De ECB is bereid om alles te doen wat nodig is om de euro te behouden, red.)", verklaarde centralebankpresident Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) zo'n zeven jaar geleden tijdens de Europese schuldencrisis.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 10 september 2019

Kunnen de centrale banken de wereldeconomie redden?

Het monetaire landschap is tijdens de afgelopen 12 maanden drastisch veranderd. De tegenvallende groei van de wereldeconomie heeft er voor weten te zorgen dat de centrale banken terug op het gaspedaal zijn gaan staan. Zo voerde bijvoorbeeld de Amerikaanse centrale bank onlangs nog een renteverlaging door. En de verwachting is dat de Europese centrale bank ook met de nodige stimuleringsmaatregelen zal gaan komen.

Een jaar geleden zag alles er nog compleet anders uit. Destijds was bijvoorbeeld de Amerikaanse centrale bank nog druk bezig met het verhogen van de rente. Ook Mario Draghi, voorzitter van de ECB, liet destijds weten dat de Europese centrale bank binnenkort op de rem zou gaan staan. De handelsoorlog en de nadelige economische gevolgen daarvan gooiden echter roet in het eten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs