EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord ECB.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord ECB

Geplaatst op: donderdag 28 november 2019

Gitzwarte dag

Het is een gitzwarte dag: de ECB gaat zich met het klimaat bemoeien. De ECB bestaat uit deskundigen op monetair gebied die niet eens in staat zijn hun eigen doelstellingen te realiseren zonder de economie ten gronde te richten. En die gaan nu het milieu redden. De eerste voorzitter dan de ECB, Wim Duisenberg, draait zich om in zijn graf. Schaf die ECB maar af, want van hun doelstelling begrijpen ze helemaal niets, en nu gaan ze iets compleet anders doen.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: woensdag 27 november 2019

Spaarrente? Nee, boeterente!

De discussie over het beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) houdt maar niet op. Nee, de discussie wordt zelfs heftiger. Er wordt steeds vaker met een vermanend vingertje gewezen op het repressieve beleid van de ECB aangaande de rentetarieven en het opkoopbeleid. De gevolgen van hun beteugelende maatregelen worden nu zichtbaar. Pensioenfondsen en spaarders worden hard getroffen. De jarenlang aanhoudende stapsgewijze renteverlaging heeft geleid tot bijna een nultarief op spaartegoeden en zelfs een negatief tarief op het overtollige kasgeld van de (spaar)banken.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 25 november 2019

We zijn weer terug bij af

Vrijdag mocht Christine Lagarde voor het eerst speechen als ECB-preses. Het is knap hoe iemand met één spreekbeurt zó veel schade kan toebrengen aan het vertrouwen. Althans: Kees de Korts vertrouwen. 'Mevrouw Lagarde zegt dat de Europese economie wat afzwakt en stelt voor om er maar weer geld tegenaan te gooien. Dan denk ik: voor welk probleem is dit een oplossing?'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 25 november 2019

Lagarde: “Overheden moeten economie stimuleren”

Overheden moeten meer geld investeren om de economie te ondersteunen. Dat zei Christine Lagarde tijdens haar eerste grote toespraak als nieuwe president van de ECB. Ze pleit voor een nieuwe monetaire strategie, waarin ook een rol voor overheden is weggelegd. Alleen met passende fiscale maatregelen kunnen Europese economieën immers hun volle potentieel benutten, zo redeneert Lagarde.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 25 november 2019

Hup Klaas Knot

De ECB kan niet zo goed tegen kritiek. Jammer, want de bank kan een kritische blik goed gebruiken, aldus Edin Mujagic. Hij hoopt dat Klaas Knot zich niets aantrekt van het anti-kritiekbeleid van de centrale bank. [...] Lees verder op IEX Profs
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs