EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
59
kliks
Bron: Biflatie.nl
44
kliks
34
kliks
22
kliks
Bron: Biflatie.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord ECB.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord ECB

Geplaatst op: woensdag 30 januari 2019

Weer ECB stimulus? Markten denken van wel

Investeerders geloven dat de Europese Centrale Bank (ECB) eenzelfde monetair beleid zal voeren, zoals het dat de afgelopen jaren deed – dat betekent goedkoop geld. Tenminste dat laat data uit de markten zien, zo meldt Bloomberg.

De rentes op obligaties en bankaandelen staan namelijk lager door heel Europa. Daarnaast is er een toename in uitstaande bedrijfsobligaties. Dat zijn allemaal aanwijzingen die er op duiden dat investeerders zich voorbereiden op een volgende ronde van laks monetair beleid.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 30 januari 2019

Is Europa nu plots het zorgenkind van de wereldeconomie?

Beleggers ontvluchten Europese activa. Zorgen over de afnemende groei en de politieke onzekerheid dwingen de Europese Centrale Bank (ECB) immers opnieuw na te denken over plannen om het monetaire beleid dit jaar aan te scherpen. Dat zegt Ira Iosebashvili, journalist bij de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. Zelfs na enkele recente signalen van herstel, waarschuwt hij dat de euro zich op een laag niveau blijft situeren. Iosebashvili benadrukt dat de euro eerder deze maand zelfs tot het diepste punt sinds eind november vorig jaar was teruggevallen.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: dinsdag 29 januari 2019

Draghi waarschuwt Europa voor dalende economie

Mario Draghi, de directeur van de Europese Centrale Bank, waarschuwt het Europese Parlement voor de economie, die volgens hem onder druk staat. Ook zegt hij dat als het er op aan komt, de ECB weer staatsobligaties gaat kopen. Kees de Kort denkt daarom dat het opnieuw starten van het stimuleringsbeleid eraan komt. Draghi maakt zich echter nog niet zóveel zorgen over de wereldeconomie en dus de Europese, omdat het goed gaat met de Chinese economie. Grote fout, denkt Kees de Kort, want het gaat helemaal niet goed met China.

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 29 januari 2019

Draghi: "Staatsobligaties zijn risicovol"

Staatsobligaties zijn niet vrij van risico en daarom zouden toezichthouders een risicoweging moeten toekennen aan dit type schuldpapier. Dat zei ECB-president Mario Draghi tijdens een hoorzitting in het Europees Parlement. Wel moet daarbij rekening worden gehouden met het behoud van de financiële stabiliteit, aldus de centraal bankier.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 28 januari 2019

Sparen: Mario Draghi, de eerste rentevrije ECB-voorzitter is de nachtmerrie van elke spaarder

In Frankfurt kwamen donderdag de bestuurders van de Europese Centrale Bank samen. Zoals verwacht werd besloten de rente op het huidige niveau. Tot na de zomer moet daarin alvast geen verandering worden verwacht.  De herfinancieringsrente blijft gehandhaafd op 0 procent. Dat betekent dat banken gratis geld kunnen lenen bij de ECB. De depositorente staat op min 0,4 procent. Wie geld in Frankfurt in bewaring geeft, moet daarvoor betalen.

[...]

Lees verder op express.live
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs