EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord ECB.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord ECB

Geplaatst op: vrijdag 4 januari 2019

Biljet van 500 euro is aan zijn allerlaatste druk toe

De violetkleurige biljetten van 500 euro zullen na 27 januari niet langer worden gedrukt. Dat staat te lezen op de website van de Europese Centrale Bank (ECB).

Oostenrijk en Duitsland vormen de uitzondering, want beide landen zullen tot 26 april doorgaan met drukken, om logistieke redenen en een normale transitie mogelijk te maken, aldus nog de ECB. De biljetten van 500 euro die in omloop zijn blijven uiteraard geldig en kunnen dus gewoon worden gebruikt ter betaling. Eens een biljet in de koffers van de Nationale Bank belandt, wordt het wel uit omloop gehaald.

Lees verder op express.live
Geplaatst op: donderdag 3 januari 2019

'Waarom zou een bank niet failliet kunnen gaan?'

'Waarom zou een bank niet failliet kunnen gaan?' Macro-econoom Kees de Kort reageert op de onder curatelestelling van de Italiaanse bank Banca Carige door de ECB. 'Als een bedrijf in de problemen komt wordt eerst het eigen vermogen afgeschreven, pas dan het vreemde vermogen. Elke bank heeft obligaties uitstaan, waarom boek je die niet af?'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 3 januari 2019

ECB grijpt in bij noodlijdende Italiaanse bank

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft ingegrepen bij de noodlijdende Italiaanse bank Banca Carige. De centrale bank heeft eigen bestuurders aangesteld nadat een meerderheid van het bestuur was opgestapt.

Banca Carige miste een deadline om 400 miljoen euro om nieuw kapitaal op te halen nadat de grootste aandeelhouder, de familie Malacalza, zich onthield van een stemming over het reddingsplan.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 1 januari 2019

Geldmachine Draghi uitgezet, wat heeft het opgeleverd?

De Europese Centrale Bank (ECB) draaide eind december de geldkraan dicht. Een kleine vier jaar lang heeft de centrale bank de eurozone voorzien van goedkoop geld. Hoe effectief is de maatregel geweest en brengt de opberging van het geldkanon nog problemen met zich mee?

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 27 december 2018

ECB waarschuwt voor vertraging wereldeconomie

De groei van de wereldeconomie vertraagt in 2019, meldt de Europese Centrale Bank (ECB) donderdag. Na 2019 zal de groei stabiliseren, voorspelt de centrale bank.

"Vooruitkijkend verwachten we dat de economische activiteit in 2019 zal afnemen en daarna zal stabiliseren", schrijft de ECB in een bulletin.

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs