EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 46 artikelen gevonden met het woord ESM.
Artikel 41 tot 45
Geplaatst op: woensdag 16 maart 2016

Grieken betalen nog steeds geen belasting en 5 andere dingen die je moet weten

Bijna de helft van de Grieken heeft een belastingschuld, en dus gaat het met die bailout nooit wat worden. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Bijna de helft van de Grieken heeft een belastingschuld, en dus gaat het met die bailout nooit wat worden. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

1. Een adviseur van de Turkse president Erdogan is erg bedreven in het raken van een historisch erg gevoelige snaar. Volgens Yigit Bulut, de vertrouweling van Erdogan, is de EU de nieuwe “zieke man” van de wereld. “Ik zie graag dat ze in quarantaine blijven, zodat hun ziekte ons niet bESMet”, zei Bulut op de staats-tv over de EU.

Aan het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw stond de voorloper van het moderne Turkije, het Ottomaanse Rijk, bekend als de ‘zieke man’ van Europa. Bulut suggereert dat de EU steeds meer de speelbal wordt van buitenlandse mogendheden.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 7 maart 2016

'Beleid van centrale banken niet efficiënt'

De maatregelen die centrale banken nemen om de economie aan te jagen, zijn maar mondjESMaat effectief. 

De maatregelen die centrale banken nemen om de economie aan te jagen, zijn maar mondjESMaat effectief. 

Ondanks vele inspanningen van centrale bankiers is het niet gelukt om duidelijke economische vooruitgang te boeken. Dat schrijft de Bank of International Settlements (BIS) zondag in een kwartaalrapport. Ook de inflatie blijft ondanks de maatregelen nog altijd ver achter bij de beoogde 2 procent.

De conclusie van de BIS is een klap voor beleidsmakers van onder meer de Europese Centrale Bank, die donderdag mogelijk nieuwe stappen zet in de strijd tegen de zeer lage inflatie in de eurozone.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: dinsdag 1 maart 2016

Warren Buffett wijst op financieel bedrog

Steeds meer Amerikaanse bedrijven halen te veel uitzonderlijke elementen uit hun GAAP-cijfers. Hierdoor worden de boekhoudkundige cijfers volgens Warren Buffett te veel opgESMukt en zetten ze beleggers op het verkeerde been.

GAAP staat voor Generally Accepted Accounting Principles en is een boekhoudkundige standaard zodat bedrijven op een uniforme wijze hun cijfers kunnen publiceren. Althans dat is de bedoeling. Het zijn echter de non-GAAP of proforma cijfers die almaar aan belang winnen. Uit deze laatste cijfers kunnen bedrijven naar hartenlust elementen uithalen die ze zelf als uitzonderlijk zien. Niet-recurrent of uitzonderlijk zijn bijvoorbeeld de afschrijving van een activa, de herstructurering van de activiteit en dergelijke.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 18 februari 2016

Duits voorstel betekent mogelijk het einde van de euro

“Als ik een Italiaans politici was, zou ik zo snel mogelijk mijn eigen munt willen hebben om een faillissement te vermijden.”, dat zijn de harde woorden van Duits Professor Peter Bofinger, een van de 5 economische wijzen die Angela Merkel adviseren.

“Als ik een Italiaans politici was, zou ik zo snel mogelijk mijn eigen munt willen hebben om een faillissement te vermijden.”, dat zijn de harde woorden van Duits Professor Peter Bofinger, een van de 5 economische wijzen die Angela Merkel adviseren.

“Het is de snelste manier om de eurozone uit elkaar te laten vallen.”, gaat Professor Bofinger verder. Hij deed deze uitspraken nadat Duitsland een nieuw voorstel wil indienen in verband met “haircuts” voor houders van Europese overheidsobligaties.

Duitsland wil eenzelfde procedure installeren bij een overheidscrisis als bij een bankencrisis. Dit wil zeggen dat de obligatiehouders eerst hun verliezen moeten slikken voor het Europese reddingsmechanisme van kracht gaat, het ESM. Een explosieve cocktail volgens de Duitse Professor.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 10 februari 2016

Bank of America: “Crash olieprijs leidt tot een historische verschuiving van rijkdom”

Economen voeren momenteel een verhit debat over de gevolgen van de lage olieprijs. Aan de ene kant van het spectrum bevindt zicht een groep die stelt dat de negatieve gevolgen een grotere impact hebben dan voorheen. Andere economen stellen dat de voordelen nog altijd talrijker zijn dan de nadelen. Analisten van Bank of America behoren tot die laatste groep. Zij voorspellen zelfs een historische verschuiving van rijkdom.  

Het debat over de lage olieprijs woedt in alle hevigheid: optimisten stellen dat goedkope olie positief is voor consumenten en bedrijven die veel olie gebruiken; pessimisten wijzen op het slagveld in de energiesector en mogelijk bESMettingsgevaar voor het financiële systeem.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs