EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 44 artikelen gevonden met het woord ESM.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord ESM

Geplaatst op: dinsdag 1 maart 2016

Warren Buffett wijst op financieel bedrog

Steeds meer Amerikaanse bedrijven halen te veel uitzonderlijke elementen uit hun GAAP-cijfers. Hierdoor worden de boekhoudkundige cijfers volgens Warren Buffett te veel opgESMukt en zetten ze beleggers op het verkeerde been.

GAAP staat voor Generally Accepted Accounting Principles en is een boekhoudkundige standaard zodat bedrijven op een uniforme wijze hun cijfers kunnen publiceren. Althans dat is de bedoeling. Het zijn echter de non-GAAP of proforma cijfers die almaar aan belang winnen. Uit deze laatste cijfers kunnen bedrijven naar hartenlust elementen uithalen die ze zelf als uitzonderlijk zien. Niet-recurrent of uitzonderlijk zijn bijvoorbeeld de afschrijving van een activa, de herstructurering van de activiteit en dergelijke.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 18 februari 2016

Duits voorstel betekent mogelijk het einde van de euro

“Als ik een Italiaans politici was, zou ik zo snel mogelijk mijn eigen munt willen hebben om een faillissement te vermijden.”, dat zijn de harde woorden van Duits Professor Peter Bofinger, een van de 5 economische wijzen die Angela Merkel adviseren.

“Als ik een Italiaans politici was, zou ik zo snel mogelijk mijn eigen munt willen hebben om een faillissement te vermijden.”, dat zijn de harde woorden van Duits Professor Peter Bofinger, een van de 5 economische wijzen die Angela Merkel adviseren.

“Het is de snelste manier om de eurozone uit elkaar te laten vallen.”, gaat Professor Bofinger verder. Hij deed deze uitspraken nadat Duitsland een nieuw voorstel wil indienen in verband met “haircuts” voor houders van Europese overheidsobligaties.

Duitsland wil eenzelfde procedure installeren bij een overheidscrisis als bij een bankencrisis. Dit wil zeggen dat de obligatiehouders eerst hun verliezen moeten slikken voor het Europese reddingsmechanisme van kracht gaat, het ESM. Een explosieve cocktail volgens de Duitse Professor.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 10 februari 2016

Bank of America: “Crash olieprijs leidt tot een historische verschuiving van rijkdom”

Economen voeren momenteel een verhit debat over de gevolgen van de lage olieprijs. Aan de ene kant van het spectrum bevindt zicht een groep die stelt dat de negatieve gevolgen een grotere impact hebben dan voorheen. Andere economen stellen dat de voordelen nog altijd talrijker zijn dan de nadelen. Analisten van Bank of America behoren tot die laatste groep. Zij voorspellen zelfs een historische verschuiving van rijkdom.  

Het debat over de lage olieprijs woedt in alle hevigheid: optimisten stellen dat goedkope olie positief is voor consumenten en bedrijven die veel olie gebruiken; pessimisten wijzen op het slagveld in de energiesector en mogelijk bESMettingsgevaar voor het financiële systeem.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 10 februari 2016

Top-CEO uit de zilverindustrie: Zilverprijs naar $100

Keith Neumeyer is oprichter en CEO van First Majestic Silver, een van de grootste zilvermijnen ter wereld. Volgens hem wordt de zilverprijs gedrukt op de papieren futurESMarkt want in realiteit is er veel minder zilver dan de prijs doet vermoeden. Hij verwacht in de toekomst nog een zilverprijs boven $100 per ounce.

Dit is wat Keith Neumeyer had te zeggen in een interview met Mike Gleason van MoneyMetals.com.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 21 januari 2016

Duizenden banen weg bij uitgeverij Pearson

De Britse uitgeverij Pearson schrapt de komende twee jaar zo'n 4000 banen. Een op de tien werknemers verliest zijn of haar baan. 

De Britse uitgeverij Pearson schrapt de komende twee jaar zo'n 4000 banen. Een op de tien werknemers verliest zijn of haar baan. 

Dat moet helpen de kosten structureel met 350 miljoen pond (455 miljoen euro) te verlagen. De kosten van de ingreep bedragen naar schatting 320 miljoen pond.

Pearson verkocht afgelopen jaar de zakenkrant Financial Times en een belang in opinieblad Economist. De uitgever wil zich toeleggen op de verkoop van schoolboeken en ander lESMateriaal. De resultaten over het afgelopen boekjaar vallen evenwel tegen, waarschuwde het bedrijf donderdag.

Lees verder op nu.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs