Nieuws / Artikelen met het woord

Europa

5020 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 22 januari 2018

Verschillende centrale banken in EUROPA hebben vertrouwen in Chinese Yuan

Verschillende Europese centrale banken hebben de Chinese yuan aan hun valutareserves toegevoegd, zo blijkt uit een rondvraag van Reuters. Begin deze week maakte de Duitse Bundesbank al bekend dat ze een deel van haar valutareserves had omgezet naar de yuan, maar nu blijkt dat zij niet de enige waren.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 11 januari 2018

EUROPA roept Verenigde Staten op Iran deal te respecteren

Verschillende Europese ministers van Buitenlandse Zaken hebben opnieuw hun steun uitgesproken voor het handhaven van de Iran deal die in 2015 werd gesloten. Onder andere Borin Johnson (Verenigd Koninkrijk), Sigmar Gabriel (Duitsland) en Federica Mogherini (EU) herhaalden in een persconferentie dat het land voldoet aan alle eisen en dat er daarom geen enkele reden is om deze deal op te breken.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 11 januari 2018

Werkloosheid in Duitsland op laagste niveau ooit

Het aantal werklozen in Duitsland is in december nagenoeg gestabiliseerd op 5,5 procent. Ook een maand eerder zat 5,5 procent van de beroepsbevolking in de grootste economie van EUROPA werkloos thuis.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 9 januari 2018

Macron: Zijderoute kan geen eenrichtingsverkeer zijn

De nieuwe Zijderoute moet geen eenrichtingsverkeer zijn, maar een initiatief waar China en EUROPA samen aan moeten werken. Dat zei de Franse president Emmanuel Macron tijdens een bezoek aan China. De nieuwe handelsroute moet volgens hem geen onderdeel worden van een nieuwe hegemonie, omdat dat zou kunnen betekenen dat de landen langs de handelsroute vazalstaten worden.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 9 januari 2018

Is IJsland het nieuwe Dubai?

[... ...]

Een van de hubs die daarbij een steeds grotere rol opeist ligt op een verrassende plek: de luchthaven Keflavik International in Reykjavik.

Die kondigt deze week aan in 2017 ruim 8,5 miljoen passagiers te hebben verwelkomd. Dat zijn er vijf keer meer dan 8 jaar geleden. Het zijn niet de 340.000 inwoners van IJsland die voor deze extra drukte zorgen. De meeste passagiers landen met Icelandair en WOW air, twee luchtvaartmaatschappijen die specialiseren in het verbinden van EUROPA en de Verenigde Staten. Ze stelen steeds meer passagiers bij de grotere spelers die van de transatlantische route hun handelsmerk hebben gemaakt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$