Nieuws / Artikelen met het woord

Europa

4907 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 24 april 2017

Flinke winsten op beurzen na Franse uitslag

De Amsterdamse beurs is de handelsweek maandag met een flinke plus begonnen. Ook de andere graadmeters in EUROPA toonden stevige winsten, in reactie op de uitslag van de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen.

Die presidentsverkiezing wordt gezien als goed nieuws voor de eurozone.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 24 april 2017

‘Tien keer vroeg Trump aan Merkel hetzelfde’

“Tien keer vroeg Trump [ aan de Duitse kanselier Angela Merkel] of hij een handelsakkoord met Duitsland kon onderhandelen. Elke keer antwoordde ze: “ Je kan geen akkoord met Duitsland afsluiten, enkel met de EU.” Na de elfde keer leek de president de boodschap te hebben begrepen: “Oh, ok, dan sluiten we het akkoord met EUROPA.” Merkel informeerde haar kabinetsleden daarna dat Trump ‘ een totaal verkeerd begrip had van de fundamentele werkingsregels inzake de EU en handel.”

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Balansen centrale banken blijven oplopen

Chart of the Day via Jeroen Blokland - Bloomberg. De balansen van de centrale banken van EUROPA, De Verenigde Staten en Japan zijn in de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. De balans van de Federal Reserve is gestegen van miljard tot 4,1 biljoen dollar. De balans van de Bank of Japan is gestegen 107 naar 490 triljoen Japanse Yen en de balans van de Europese Centrale Bank is toegenomen van 2 biljoen euro naar ruim 4 biljoen euro. Hold tight.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 23 april 2017

Verschuiving op obligatiemarkt kan slecht nieuws zijn voor de V.S.A.

Er zit een verschuiving op de obligatiemarkt aan te komen, meer bepaald voor staatsobligaties. Het is geen geheim dat de staatsobligaties van de Verenigde Staten van Amerika de afgelopen jaren aantrekkelijker zijn geworden door het strengere monetaire beleid van de Federal Reserve en de sterkere dollar, maar volgens economen komt er een ‘shift’ aan in staatsobligaties richting EUROPA en Japan.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 21 april 2017

EUROPA wordt steeds afhankelijker van aardgasimport

In januari 2012 werd er in EUROPA 31,2 miljard m³ aardgas gewonnen. Vijf jaar later in januari 2017 was de Europese aardgasproductie afgenomen tot 26,3 miljard m³ aardgas. Een afname van 15%.

De getallen hierboven zijn afkomstig uit de JODI Gas World database. Voor de berekening heb ik de cijfers van alle Europese landen, die betrouwbare gasproductiedata rapporteren, met uitzondering van Rusland opgeteld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$