Nieuws / Artikelen met het woord

Europa

4919 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 mei 2017

Japan weet ook te profiteren van herstel wereldeconomie

De groei van de wereldeconomie zit in de lift en steeds meer landen plukken hier de vruchten van. Ook in Japan, waar het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk is gegaan, is het herstel van de wereldeconomie goed zichtbaar. Met name wanneer we ons richten op de Japanse export.

Japan komt steeds meer bekend te staan als het land met haar grote vergrijzingsprobleem. Toch probeert de Japanse overheid er alles aan te doen om de groei van de economie op peil te houden. De afgelopen jaren is dat, net zoals in EUROPA, niet zonder slag of stoot gegaan. Toch ziet de toekomst er op dit moment een stukje rooskleuriger uit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

Kobalt en lithium, twee grondstoffen om in te investeren met oog op de toekomst

Elektrische voertuigen zijn de toekomst, een toekomst die reeds dit decennium zal merkbaar worden op onze wegen. Maar niet enkel EUROPA maar ook China zet zwaar in op deze nieuwe technologie. Dit voornamelijk om de enorme vervuiling aan te pakken waardoor de Chinese grootsteden onleefbaar dreigen te worden (of reeds zijn). De vraag naar grondstoffen voor deze industrietak pieken ondertussen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 15 mei 2017

IMF adviseert Duitsland meer te investeren in infrastructuur

Duitsland moet meer doen om de economische groei in het land aan te jagen. Dat vindt het Internationaal Monetair Fonds (IMF), dat de regering in Berlijn maandag onder andere adviseerde om meer te investeren in infrastructuur.

Ook zouden Duitse bedrijven meer moeten worden gestimuleerd om de lonen te verhogen. Dat is niet alleen goed voor onze oosterburen zelf, maar zou ook de inflatie in EUROPA naar een wat hoger niveau kunnen tillen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 15 mei 2017

Kan een hernieuwde Duits-Franse as de EU redden?

Voor zijn eerste buitenlandse reis als nieuwe president van Frankrijk trekt Emmanuel Macron maandagavond naar Berlijn voor een ontmoeting met bondskanselier Angela Merkel. Die ontmoeting valt op een ideaal moment: niet enkel voor Duitsland, ook voor Frankrijk én EUROPA. Duitsland beleeft een moment van uitzonderlijke hoogconjunctuur. Nooit eerder was de Duitse schatkist zo gevuld en ook de prognoses voor de volgende 3 jaar zijn uitzonderlijk goed.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 8 mei 2017

Oostenrijk trekt resoluut de kaart van Rusland (deel 2)

Dat het de Oostenrijkers menens is over de nieuwe Russische gaspijpleiding Nord Stream 2 is geen nieuws. Oostenrijkse energiereus OMV is een belangrijke partner in het NS2-project en het land is strategisch zeer belangrijk voor Rusland met het oog op de uitbouw van nieuwe hubs voor de bevoorrading van West-EUROPA.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$