Nieuws / Artikelen met het woord

Europa

4943 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 19 juli 2017

Netanyahu: “EUROPA moet beslissen of het in voorspoed wil leven of wil verdwijnen”

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft in Boedapest, tijdens een ontmoeting met de premiers van de zogenaamde Visegrádgroep (Hongarije, Tsjechië, Polen en Slowakije,) de houding van de Europese Unie ten opzichte van Israël ‘krankzinnig’ genoemd.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 19 juli 2017

De kraan gaat weer open in EUROPA

In Amerika zakt het consumentenvertrouwen weg. Maar volgens Kees de Kort is de situatie in Engeland veel prangender. In EUROPA gaat de kraan gelukkig weer open.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Chinese overheid doet er een schepje bovenop

Volgens macro-econoom Kees de Kort zijn de indrukwekkende groeicijfers van China wel erg gunstig, zo vlak voor een belangrijk partijcongres.

De economische groei in China is in het tweede kwartaal met 6,9 procent gegroeid. 'Maar in China kijken we naar hele andere percentages dan die we in EUROPA en Amerika gewend zijn', zegt De Kort. 'En die 6,9 is een liniaal-strakke lijn, dus dat kan natuurlijk helemaal niet.'

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Crisis vergeten. Economie raakt oververhit!

Na het monetaire beleid van de centrale banken, zijn te veel overheden nu aan het inzetten op stimulering van de economie. Het blijft de omkering van Keynes: Wanneer het goed gaat met de economie, gaan politici de boel nog verder opstuwen en dus oververhitten. Dat risico loert om de hoek, onder andere in de Verenigde Staten maar ook in EUROPA.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 16 juli 2017

Poetin: Ons aardgas is goedkoper dan dat van Amerika

Poetin maakt zich geen zorgen over de komst van een nieuwe concurrent op de Europese markt voor aardgas, omdat het aardgas uit Rusland veel goedkoper is dan het vloeibare aardgas uit de Verenigde Staten. Hij ziet de plannen van president Trump om aardgas te verkopen in Polen en in centraal EUROPA daarom ook niet als een bedreiging voor het Nord Stream 2 project. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$