EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
29
kliks
19
kliks
16
kliks
14
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
14
kliks
Bron: Goudverzekerd.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord Europa.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord EUROPA

Geplaatst op: maandag 3 september 2018

Welk land is het sterkst afhankelijk van de export?

Door het gevoerde handelsbeleid van Donald Trump neemt de kans op een mondiale handelsoorlog toe. De president van de VS heeft tijdens de voorbijgaande maanden diverse importtarieven opgelegd die gevolgen hadden voor meerdere landen. Op dit moment wordt met name China hard geraakt, maar ook EUROPA kan in de toekomst last krijgen van het handelsconflict.

Trump is van mening dat Amerika jarenlang geconfronteerd is met ‘oneerlijke handel’. Met een beschuldigende vinger werd onder andere gewezen naar China die volgens de president van de VS zich schuldig maakt aan het stelen van intellectuele eigendommen. Daarnaast beschuldigde hij de Chinezen ook van ‘dumping’. Hier is sprake van wanneer goederen verkocht worden beneden de kostprijs om op die manier min of meer de concurrentie kapot te maken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 31 augustus 2018

“Handelsoorlog tussen USA en China begint voelbaar te worden“

De CEO van één van EUROPA’s grootste banken beweert dat de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten voelbaar begint te worden bij hun cliënteel. Hij krijgt steeds vaker meldingen van klanten dat de winstcijfers lager zullen uitvallen dan enkele maanden geleden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 31 augustus 2018

Economie wordt momenteel kunstmatig overeind gehouden

Het gaat al lange tijd goed in onze westerse (schuld-gedreven) welvaartseconomie. Althans dat zeggen de cijfers zoals die veelvuldig door de verschillende overheidsinstanties (CBS, banken etc.) over ons heen worden gestort. Je kan niet een krant of een nieuwssite inzien, of je wordt dood gegooid met positieve economische cijfers. De argeloze denkt, “het kabinet Rutte III doet het goed.” Nou ja, marionettenkabinet Rutte zouden we moeten zeggen. In feite is het Brussel, de EU dus, die regeert. Elk jaar dat we langer deel uitmaken van de EU worden we overvoerd met regelgeving die door de Europese Commissie is bedacht. Niet de beste regeltjes voor een zichzelf respecterend land, alleen goed voor een machtige unie. Het is een politiek van verdeel en heers. Wij een beetje minder en Zuid-EUROPA een beetje meer. Gewoon de koek eerlijk verdelen heet dat. Ach ja, als we opbeurende economische berichten lezen in de krant dan is het tijd om feest te vieren en roepen we hosanna in koor. Maar morgen kan het anders zijn.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 28 augustus 2018

In EUROPA rijden nu 1 miljoen elektrische wagens rond

In EUROPA rijden inmiddels meer dan één miljoen elektrische wagens, nadat de verkopen tijdens de eerste helft van dit jaar met 40 procent zijn gestegen. Dat blijkt uit cijfers van sector-analist EV-Volumes. Opgemerkt wordt dat EUROPA deze mijlpaal weliswaar één jaar later bereikt dan China, dat echter over een veel grotere automarkt beschikt.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: maandag 27 augustus 2018

Dit is dé reden waarom Trump klaagt over de dollar

Tijdens de afgelopen maanden heeft Trump zich meermaals negatief uitgelaten over de dollar. Volgens Trump is de dollar relatief gezien op dit moment te duur geprijsd. Hij betichte EUROPA en China er al eerder van dat ze hun eigen munt devalueerde om op die manier concurrentievoordeel te behalen. De dure dollar is met name een probleem voor de Amerikaanse export.

Trump heeft tijdens de afgelopen maanden niet veel vrienden gemaakt op het wereldtoneel. Op dit moment lijkt alleen de Russische president Poetin aan zijn kant te staan. Het is niet verwonderlijk dat steeds meer wereldleiders zich tegen Trump keren, want de president van de VS heeft de afgelopen tijd gesmeten met tal van importtarieven. In het bijzonder zijn China en EUROPA daar de dupe van geworden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs