EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord Europa.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord EUROPA

Geplaatst op: dinsdag 30 oktober 2018

Eerste digitaks komt eraan: Belasting voor techreuzen

Groot Brittannië voert als eerste een digitale belasting in. De zogenaamde ‘digitaks’ geldt enkel voor techreuzen zoals Google, Facebook en Apple. De nieuwe belasting moet ingaan in 2020 en jaarlijks een klein half miljard euro opleveren. De Britten zoeken waarschijnlijk nieuwe inkomsten voor het economische verlies dat ze na de Brexit zullen leiden. Eerder werd in september 2018 reeds een tijdelijk akkoord binnen de EU afgesloten. Maar over die Europese digitaks voor internetbedrijven moet nog gestemd worden. Geen sinecure met tal van lobbygroepen die extra belasting proberen tegen te gaan. EUROPA spreekt erover maar het VK doet het.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 30 oktober 2018

De twijfelachtige toekomst voor de Europese Unie

Toen ooit de Europese Unie op 1 november 1993 werd opgericht was ik een voorstander. Ik was 40, had een jong gezin en had weinig politieke interesse. Ik was wel vatbaar voor de propaganda voor een verenigd EUROPA die ik meekreeg via het medium TV en mijn abonnement op de krant. Ik zag dat wel zitten om vrij door EUROPA te kunnen reizen met open grenzen en later de beloofde gezamenlijke munt de Euro. Geen gedoe meer bij de grens met geld wisselen en geen paspoortencontrole. En niet meer dat eeuwige omrekenen in vreemde valuta om te weten of ik niet teveel uitgaf in Franse Franks of Duitse Marken.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 29 oktober 2018

AFM: Nederland wordt nieuw Europees financieel centrum

Een groot aantal grote spelers op de financiële markten zullen na de Brexit hun activiteiten van Londen naar het Europese vasteland verhuizen. Dat leidt niet alleen tot meer werk voor toezichthouders in EUROPA, maar kan volgens de Autoriteit Financiële Markten (AFM) ook de kwaliteit van het toezicht aantasten.

Het binnenhalen van Europese activiteiten van financiële giganten als Goldman Sachs, Bank of America en HSBC wordt door veel EU-lidstaten gezien als prestigeproject. Landen beconcurreren elkaar daarom om een zo aantrekkelijk mogelijke vestigingsplaats te zijn voor deze bedrijven.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: zondag 28 oktober 2018

Ene aandeel na het andere duikt dieperik in, “maar dit is nog niet de big bang”

Een zware herfststorm trekt over de beurzen. Alleen al in oktober is de Brusselse beurs bijna 10% teruggevallen - en de maand is nog niet voorbij. Ook elders in EUROPA en op Wall Street duikelen de aandelen de dieperik in. Is dit het begin van de gevreesde ‘big bang’, waarvoor doemdenkers al maanden waarschuwen, of een tijdelijke dip? Voorlopig geloven de meeste experts in dat laatste. “De bange schapen lopen altijd eerst naar de uitgang.”

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: dinsdag 23 oktober 2018

Is de bankensector opnieuw de voorloper in de crash?

De meeste Europese bankaandelen zijn in zwaar weer terecht gekomen. Deze trend is overigens niet alleen zichtbaar in EUROPA, maar ook in de VS. Ondanks het feit dat de Amerikaanse bankaandelen relatief gezien nog redelijk goed weten te presteren, begint dat beeld ook langzamerhand te veranderen.

De banken waren de aanleiding van de grootste crisis uit de geschiedenis. Bankiers namen meer dan 10 jaar geleden grote risico’s door hypotheken te verstrekken aan mensen die dat niet konden opbrengen. Deze zogenoemde ‘rommelhypotheken’ werden vervolgens verpakt en via derivaten verkocht op de financiële markten. Een belangrijke Bank Index gaf overigens al destijds vroegtijdig een waarschuwingssignaal af.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs