EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
26
kliks
Bron: Biflatie.nl
25
kliks
23
kliks
21
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: zondag 7 april 2019

Wat gebeurt er als de FED stopt met hun strak rentebeleid?

Het huidige beleid van de FEDeral Reserve wordt niet gesmaakt door Amerikaanse president Donald Trump. Hij heeft al verschillende keren zijn ongenoegen geuit over het verkrappen van het rentebeleid en de ‘quantitative tightening’. Trump zou liever een verlaging van de rentes zien want dan zou de Amerikaanse economie ‘als een ruimteschip de lucht in knallen’.

Een straffe uitspraak van Amerikaans president Donald Trump. Die beweert namelijk dat, als de Amerikaanse centrale bank zijn rentebeleid opnieuw zou versoepelen, dat de Amerikaanse economie als een ruimteschip de lucht zou in knallen. Het is al langer geweten dat Trump niet akkoord is met het huidige beleid van de FEDeral Reserve, hij zou het graag anders zien.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 7 april 2019

Trump uit weer kritiek op monetair beleid van Amerikaanse centrale bank

De Amerikaanse president Donald Trump heeft wederom kritiek geuit op de FEDeral Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken. Hij pleitte opnieuw voor het versoepelen van het monetair beleid van de centrale bank.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 5 april 2019

Benzine stijgt naar hoogste prijs sinds oktober

Wie de bolide volgooit met benzine, passeert best vandaag nog aan de pomp. Benzine wordt zaterdag 3 cent duurder, meldt de FEDerale overheidsdienst Economie.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: vrijdag 5 april 2019

De slechtste tijd voor de dollar breekt aan…

De Dollar Index weet het tot nu toe dit jaar niet slecht te doen. Zeker gezien het feit dat de FED een soepeler monetair beleid is gaan hanteren. Daarnaast heeft de Amerikaanse economie ook de nodige tegenslagen moeten verwerken. De vraag is alleen of de dollar ook tijdens de komende maanden overeind weet te blijven. Het verleden voorspelt immers weinig goeds.

Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, ligt onder vuur. Tijdens de afgelopen dagen verschenen er opnieuw geruchten over de grote ontevredenheid van Donald Trump wat betreft het beleid van de FED. Trump wil er alles aan doen om te voorkomen dat de Amerikaanse economie een jaar voor de verkiezingen niet in verval raakt. Daarom heeft het Witte Huis hoogstwaarschijnlijk de FED verzocht om een renteverlaging door te voeren. Toch is daar op dit moment nog geen sprake van. Wel liet Powell tijdens de meest recente persconferentie weten dat de kans groot is dat er dit jaar helemaal geen rentverhogingen doorgevoerd zullen gaan worden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 2 april 2019

Is de euro op weg naar pariteit met de dollar?

De EUR/USD is de afgelopen weken behoorlijk heen en weer geschud. Deze volatiele bewegingen werden onder andere veroorzaakt door de Europese en de Amerikaanse centrale bank. Daarnaast heeft het nieuws rondom de Brexit ook effect gehad op de wisselkoers. Hoe ziet het technische plaatje er op dit moment uit?

Aan het einde van 2016 wist de EUR/USD bijna pariteit te bereiken. Het soepele monetaire beleid van de ECB was volgens sommige analisten de veroorzaker van de prijsval van de euro. En in dat jaar begon de FED juist stilletjes aan op de rem te gaan staan. Ook op dit moment is er nog een groot verschil waarneembaar tussen de positie van de FED en de ECB. Zo heeft de FED al meerdere renteverhogingen doorgevoerd, terwijl de ECB nog steeds de rentestand op 0% heeft staan. Tevens kunnen Europese banken binnenkort (opnieuw) goedkoop geld lenen bij de ECB.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs