Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3211 artikelen gevonden. Artikel 571 tot 575
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 augustus 2015

Larry Summers: “Verhoog de rente voorlopig niet”

Larry Summers, ooit de beoogde opvolger van Ben Bernanke bij de FEDeral Reserve, maakt zich zorgen over de huidige economische situatie in de wereld. Hij pleit ervoor om voorlopig de rente niet te verhogen.

De econoom Summers, als professor verbonden aan de Harvard University, waarschuwt voor substantiële risico’s in de financiële markten. Met name de toegenomen volatiliteit is reden voor bezorgdheid. De markten bevinden zich niet meer in rustig vaarwater.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

Duitsland laat begrotingsoverschot van maar liefst 5 miljard euro optekenen, schuldafbouw nog sneller

Waar bijna alle Europese landen elk jaar een tekort laten optekenen in hun begroting slaagt minister van financiën Wolfgang Schäuble er in Duitsland in om de economische situatie van de afgelopen jaar te verzilveren. Met een overschot van 5 miljard euro is de FEDerale begroting meer dan evenwicht, echter net zoals in België kreunen de gemeenten (en bij uitbreiding de deelstaten) onder de schuldenlast.

Voor het lopende boekjaar wordt er een overschot verwacht van niet minder dan 5 miljard euro voor de belangrijkste economie in Europa. Dit dankzij de hoge belastinginkomsten,  de lage werkloosheid en de veilig van GSM-frequenties.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 22 augustus 2015

Is de goudprijs aan haar opmars begonnen?

Donderdag schoot de goudprijs wakker. Eindelijk. Futures op september worden weer boven de 1150 dollar per ons verhandeld. Ruim 6 procent boven het absolute vriespunt van 5 augustus. Is de gouden winter definitief voorbij?

Nu de storm rond de Chinese devaluatie is gaan liggen laat de FED weten dat de beloofde rate hike in september wellicht niet zal doorgaan. Anticiperend op een nieuwe currency war is de exodus uit de dollar ingezet. Daarvan lijkt goud nu te profiteren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Greenspan waarschuwt voor bubbel in obligatiemarkt

Alan Greenspan luidt de alarmbel. De wereldwijde obligatiemarkt is tot een enorme bubbel opgebouwd en staat op knappen, waarschuwt de voormalig FEDeral Reserve-voorzitter.

In een recent televisieoptreden zegt Greenspan dat de rente omhoog kan schieten, zodra de obligatiebubbel knapt. En als de rente plots stijgt, zal dat de economie flink ontwrichten.

Greenspan, momenteel voorzitter van Greenspan Associates LLC, stelt dat de huidige situatie op de obligatiemarkt vergelijkbaar is met wat er gebeurt bij een bubbel in de aandelenmarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 augustus 2015

Wanneer renteverhoging VS ?

Woensdag 20u. was een tijdstip dat door vele beleggers nauw in het oog werd gehouden. De FEDeral Reserve zou notulen vrijgeven van hun laatste rentevergadering op 29 juli. Veel wijzer zijn we er niet door geworden.

De beleidsrente in de VS staat al sinds 2006 op bijna nul procent. Nu de Amerikaanse economie almaar meer aantrekt zit er een renteverhoging aan te komen. Over het exacte tijdstip bestaat zeer veel speculatie, weinig zekerheid.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$