Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 571 tot 575
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Buffett: Renteverhoging in september is nog niet zeker

Een flink aantal beleggers gaat er vanuit dat de Amerikaanse centrale bank tijdens haar volgende toespraak in september de belangrijke rentestand zal gaan optrekken. Toch lijkt Warren Buffett daar nog helemaal niet zo zeker van te zijn. In een recent interview liet Buffett weten dat beleggers er niet klakkeloos vanuit moeten gaan dat de FED daadwerkelijk in september de rente gaat verhogen.

Hij is van mening dat de Amerikaanse banensector wel degelijk is verbeterd, maar dat dat nog geen volledige garantie geeft voor een snelle renteverhoging. Tegenover CNBC liet een van de grootste beleggers allertijden weten dat de FED verder kijkt dan alleen naar de banensector. Buffett wees de kijkers er op dat de inflatie in Amerika bijvoorbeeld nog steeds veel te laag is.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 11 augustus 2015

Greenspan waarschuwt voor bubbel in obligaties

Volgens Greenspan hangt ons een grote obligatiebubbel boven het hoofd. De voormalig voorzitter van de FEDeral Reserve suggereerde in gesprek met Bloomberg dat de verhouding tussen het rendement en de koers van obligaties compleet zoek is geraakt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

Deze factor kan de renteverhoging van de FED stoppen

Afgelopen week ontvingen we vanuit Amerika belangrijke macrocijfers die onthulde dat de banensector in Amerika de afgelopen maanden flink verbeterd is. Zoals de meeste beleggers wel weten houdt de Amerikaanse centrale bank deze sector nauwlettend in de gaten, en vindt deze sector zelfs een zeer belangrijke factor bij een eventuele renteverhoging.

En nu deze banensector zo stevig verbeterd is zijn de beleggers bang geworden voor een snelle renteverhoging. De geruchten gaan zelfs al dat deze eerste renteverhoging al de volgende maand zou kunnen gaan plaatsvinden. De 215.000 nieuwe banen die in juli zijn gecreëerd zou de FED er toe aanzetten om de belangrijkste rentestand snel op te trekken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

De schitterende toekomst van goud

Fiat-gekkies wijzen tegenwoordig graag met de vinger naar gold bugs. De prijs zou laag staan. Goudberen staan in her rood. En enkel ’s werelds opperste boeman Rusland hamstert nog goud in grote hoeveelheden.

De kleine spaarder met wat fysiek of papier goud panikeert. Een doorwinterde goudbeer haalt de schouders op.

Nieuwe macro-indicatoren lijken erop te wijzen dat de FED in september de rates zal verhogen. Door de lage interesten zit de markt boordevol kapitaal en boordevol jobs. De Amerikaanse werkloosheid ligt op een historisch dieptepunt van 5.3 %.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 augustus 2015

FED is klaar voor verhoging, obligatiemarkt twijfelt

Het lijkt dan eindelijk te gaan gebeuren. Bestuursleden van de FEDeral Reserve laten doorschemeren dat de economie sterk genoeg is voor een eerste renteverhoging. Volgens Dennis Lockhart, voorzitter van de Atlanta FED, moeten de economische cijfers wel heel erg tegen gaan vallen voordat hij in september tegen een verhoging zal stemmen.

Maar de obligatiemarkt is sceptisch. Laten we allereerst eens naar het korte eind van de curve kijken. Daar kruipt de 2-jarige Amerikaanse rente langzaam omhoog. Op 0,72% staat deze rente tegen de hoogtepunten van het jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$