EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
26
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 576 tot 580 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: donderdag 24 september 2015

Amerikaanse overheid sluit wederom de deuren

Het is meer waarschijnlijk dan ooit dat op 1 oktober 2015 een shutdown van de Amerikaanse overheid zich wederom voor zal doen. De kans door experts wordt geschat op zo’n 75%, een percentage dat per dag naar boven bijgesteld mag worden. Volgens Bloomberg is een overheid shutdown een non-event voor de Amerikaanse economie maar zo zeker hoeven we daar niet van te zijn.

Terwijl FED voorzitter Yellen op 17 september aangaf dat de mogelijkheid van een shutdown “absoluut geen rol heeft gespeeld” in de beslissing om de rente wederom niet te verhogen, gaf ze wel aan dat politici gewaarschuwd moeten zijn dat de voortgang van de economie in gevaar wordt gebracht. Maar met nog 1 week te gaan is er simpelweg niet genoeg tijd om een deal te bereiken.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 24 september 2015

Staatskas graait miljoenen uit reserves overheidsfondsen

De regering-Michel gaat het gros van de 'fondsen' bij de FEDerale overheid afschaffen. Bij de geviseerde overheidsfondsen luidt het dat miljoenen worden versluisd naar de staatskas, schrijft De Tijd.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 24 september 2015

Bill Gross: “De FED moet nu de rente gaan verhogen”

Bill Gross, oud-voorzitter van PIMCO, liet tijdens zijn laatste maandelijkse nieuwsbrief weten dat hij zich zorgen maakt over de daadkracht van de Amerikaanse centrale bank. De FED koos er vorige week voor om de rente ongewijzigd te laten terwijl er eerder dit jaar meerdere malen werd gewaarschuwd voor een snelle renteverhoging. De leden van het FOMC durfden de rente afgelopen week nog niet te verhogen, omdat de Amerikaanse economie volgens hen daar nog niet sterk genoeg voor was. Vooral de Amerikaanse inflatie vormt een groot gevaar voor de Amerikaanse economie, aldus Janet Yellen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 23 september 2015

Hoe kleiner de FED-voorzitter, hoe kleiner de rente

Val nu om. Er blijkt een correlatie te bestaan tussen de lengte van de FED-voorzitter en de hoogte van de rentestanden die de Amerikaanse centrale bank instelt.

Val nu om. Er blijkt een correlatie te bestaan tussen de lengte van de FED-voorzitter en de hoogte van de rentestanden die de Amerikaanse centrale bank instelt.

Waar de Amerikaanse basisrente onder Paul Volcker werd opgetrokken tot meer dan 15 procent in de jaren tachtig, zitten we sinds Bernanke en Yellen aan de nul procent-grens.

Paul Volcker voerde een beleid dat erop gericht was de inflatie te kop in te drukken. Een strakker monetair beleid hing samen met het fors optrekken van de basisrente, om zo de prijsstijgingen af te toppen. Gek genoeg bleek Paul Volcker, met zijn meer dan 2 meter – naast de grootste rentevoet – ook de grootste lengte te bezitten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 22 september 2015

De prijs voor vriendelijkheid: krijgt het Duitse sprookje een triest einde?

Het magazine Der Spiegel beeldt Angela Merkel af als Moeder Teresa en de Duitse pers heeft het over ‘het septembersprookje’, maar de Willkommenskultur (verwelkomingscultuur), die plaats moet bieden aan 1 miljoen vluchtelingen/ immigranten, dreigt Duitsland stilaan zuur op te gaan breken.

Het magazine Der Spiegel beeldt Angela Merkel af als Moeder Teresa en de Duitse pers heeft het over ‘het septembersprookje’, maar de Willkommenskultur (verwelkomingscultuur), die plaats moet bieden aan 1 miljoen vluchtelingen/ immigranten, dreigt Duitsland stilaan zuur op te gaan breken.

De ministers van Binnenlandse Zaken van de EU bespreken vandaag de Duitse vraag om de vluchtelingen via faire quota beter over de verschillende lidstaten te verdelen: succes is onwaarschijnlijk. Morgen zitten de staatshoofden samen en ook daar zijn de verwachtingen niet veel beter.

Donderdag zitten de Duitse deelstaten en de FEDerale regering samen om te bespreken waar de 10 miljard euro vandaan moeten komen om de kosten van deze volksverhuis te financieren.

Lees verder op Express.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs