EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 576 tot 580 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: donderdag 19 november 2015

Deze bubbel is zó groot dat zelfs de FEDeral Reserve ze niet kan redden

We staan aan de vooravond van een grote catastrofe. De grootste golf van faillissementen van Amerikaanse bedrijfsobligaties staat voor de deur. Dit is het vervolg van een normale kredietcyclus en niemand kan dit tegenhouden, zelfs de FEDeral Reserve niet.

Door de interventies van de FEDeral Reserve na de financiële crisis zullen deze keer de gevolgen veel groter zijn dan normaal. Bij de vorige crisis in bedrijfsobligaties werd het normale zuiveringsproces verstoord. Dit zal nu als een boemerang terugkomen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 18 november 2015

‘Meeste beleidsmakers FED voor rentestap’

Een grote meerderheid van de beleidsmakers van de Amerikaanse centrale bank is voor een rentestap in december. Dat viel woendag op te maken uit de notulen van de laatste vergadering van de FEDeral Reserve (FED).

De meeste deelnemers aan de bijeenkomst denken dat aan de voorwaarden die nodig zijn voor een verhoging zal worden voldaan. Eerder sprak de FED over de sterk verbeterde arbeidsmarkt en de aanhoudende economische groei die de zorgen grotendeels wegnemen over de nog altijd lage inflatie.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 17 november 2015

Peter Schiff: “Goud is als een verzekering. Zorg dat u het koopt voor het te laat is.”

De daling van de goudprijs tot het laagste punt in vijf jaar heeft veel media ertoe aangezet om goud te bestempelen als een vergane glorie. De dagen als veilige haven voor goud zouden voorbij zijn. Maar daar vergissen de meesten zich in. Goud is als een verzekering en een verzekering hebt u nodig vóór er iets gebeurt.

Het belang van een veilige haven te zijn wordt de laatste maanden fors overschaduwd door de potentiële renteverhoging van de FEDeral Reserve. Dat geen enkele centrale bank sinds 2008 erin slaagde een renteverhoging vol te houden, kunt u hier zien op deze grafiek.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 17 november 2015

Jakobsen: dollar piekt binnenkort, grondstoffenbodem in zicht

Alles draait om de US dollar. Volgens Steen Jakobsen van Saxo Bank leven we nu in een ‘primitieve economie’, waarbij de richting van de dollar alle toekomstige scenario’s bepaalt. Sinds de financiële crisis steeg de totale schuldenlast in de wereld ten opzichte van het bbp met 17%-punten. Dat is $ 57 biljoen aan nieuwe schuld. Waarvan het meeste geleend in opkomende markten, inclusief China, en in dollars. De verkoopgolf in opkomende markten is in feite een grote margin call op die dollarschulden, aldus de strateeg. Door de dalende lokale valuta’s stijgt de schuld. Dat zet ook druk op de westerse economieën.

Een ander effect van de sterke dollar is lagere grondstoffenprijzen. En daardoor moeten grote exporteurs als Saudi-Arabië, Noorwegen, Mexico en Brazilië nu hun spaarpotjes aanspreken, in plaats van dat ze die vullen. De netto-impact van minder spaargeld dat wereldwijd een bestemming zoekt is hogere financieringskosten. Dat is al terug te zien in de gestegen bedrijfsobligatierendementen, met name in speculatievere hoek. Kortom: of de FED de rente nu verhoogt in december of niet, de markt is al een tijd aan het verkrappen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 13 november 2015

FED-bestuurders blijven verdeeld over verhogen van de rente

De beleidsbepalers van de FEDeral Reserve blijven verdeeld over het moment waarop de Amerikaanse centrale bank de eerste renteverhoging sinds 2006 moet doorvoeren. Van de vijf bestuurders die donderdag een toespraak gaven, pleitten er drie voor een verhoging op korte termijn.

FED-president Janet Yellen gaf vorige week expliciet aan dat een verhoging dit jaar tot de mogelijkheden behoort. De bank vergadert in december. Charles Evans, de baas van de FEDeral Reserve Bank of Chicago, wil eerst meer bewijs zien dat de inflatie oploopt naar het gewenste niveau van 2 procent voordat het tarief wordt opgekrikt van het huidige niveau van 0 tot 0,25 procent.

Lees verder op z24.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs