Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 576 tot 580
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 augustus 2015

Zwitserland maakt enorm verlies bekend door loskoppeling Euro, economie zwaar onder druk

Waar er in eerste instantie gedacht werd dat Zwitserland een doordachte keuze gemaakt had met de loskoppeling van de euro lijkt dit echter na enige tijd net het omgekeerde effect gehad te hebben. De Zwitserse centrale bank heeft niet minder dan 1 miljard USD verlies vergaard door deze zet met daarbovenop de schade nog niet mee geteld aan de Zwitserse economie.

50 miljard CHF verlies, dat is het officiële cijfer dat de Swiss National Bank (SNB) bekend maakt voor de eerste helft van 2015. In verhouding geplaatst is dit bijna 8 procent van de het FEDerale BBP en dit alleen door de loskoppeling met de euro in praktijk om te zetten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 augustus 2015

Daling Canadese dollar raakt grondstoffenbeleggers

Europese beleggers in Canadese (mijnbouw)aandelen merkten het al. Sinds eind april zakte de Canadese dollar 9% weg tegen de euro. Waar eind vorig jaar een daling van de euro zelf tegen de US dollar nog uitkomst bood, werkt de zwakke loonie nu volledig door.

Belangrijkste reden: de Canadese economie ligt onder druk. Waar analisten een nulgroei verwachtten, daalde het reële bbp in mei voor de vijfde maand op rij. Van de laatste zeven maanden lieten er zes krimp zien. Daarmee is het bijna onvermijdelijk dat het afgelopen kwartaal wederom een bbp-daling laat zien, wat betekent dat Canada nu in een technische recessie zit. De economie vormt dan ook het hoofdonderwerp in de FEDerale Canadese verkiezingen die op 19 oktober plaatsvinden.

Bron: The BIG RESET
Geplaatst: maandag 3 augustus 2015

Ben Bernanke: We need new rules of the game

Jim Rickards had the privilege of spending time with Ben Bernanke, former chairman of the FEDeral Reserve System, in Seoul, South Korea recently, because both were keynote speakers at an international financial forum. According to Rickards Ben Bernanke was explicit that a financial reset is needed to end the dysfunction of the current system.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 1 augustus 2015

Goud omhoog bij komende renteverhoging

De aangekondigde renteverhoging van de FED in september zal de eerste zijn sinds 2006. Algemeen wordt aangenomen dat een stijgende rente slecht is voor goud omdat het geen inkomsten genereert. Wanneer de rente stijgt geven mensen de voorkeur aan obligaties en aandelen met dividend in plaats van goud. Maar HSBC’s Global Research laat zien dat dit niet klopt. De prijs van goud ging in het verleden juist omhoog wanneer de FED daadwerkelijk de daad bij het woord voegde. The Reformed Broker legt uit:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 31 juli 2015

Yamada: Goud kan uiteindelijk naar $ 800

De goudprijs zakte maar liefst 13 van de laatste 15 handelssessies. Ook deze week slaagt het edelmetaal er niet in te bouncen vanaf de dieptepunten. Een voorzichtig optimistische FED en degelijke Amerikaanse GDP-cijfers houden goud onder de $ 1.100.

En dat zou nog wel eens erger kunnen worden, zo stelt de bekende technische analiste Louise Yamada:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$