Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3209 artikelen gevonden. Artikel 611 tot 615
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Deze centrale banken hebben de beste glazen bol

De FED is het meest optimistisch. Japan maakte de grootste fout. Canada’s centrale bankiers zijn het meest accuraat, maar zij hebben ook de makkelijkste opdracht. Bloomberg zocht uit wat de centrale banken terecht brachten van hun BNP- en inflatievoorspellingen.

De allerbeste voorspeller? Het IMF. Het IMF heeft veel macht, maar het kan niet de rente bepalen of ander monetair beleid uiteenzetten.En dat is interessant. Want uitgerekend het IMF blijft er bij de FED op aandringen, of zeg maar gerust hameren, te wachten met een renteverhoging. Tot ongenoegen van FED-voorzitter ‘waar-bemoeien-jullie-je-mee?’ Janet Yellen. Maar het IMF ziet de bui van een wereldwijde recessie door een sterkere dollar al hangen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

Renteverhoging dit jaar nefast voor wereldeconomie

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft nog maar eens van zich laten horen inzake de geplande renteverhogingen van de FEDeral Reserve, de Centrale bank van de Verenigde Staten van Amerika.

Eerder in juni werden er door de FED berichten de wereld ingestuurd waarin ze duidelijk maakten dat de Amerikaanse economie bijna klaar is voor een serie van renteverhogingen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 9 juli 2015

De FED wordt nu weer naar de achtergrond verschoven

Beleggers hebben op dit moment hun handen vol aan het in de gaten houden van het nieuws in en rondom Griekenland. Het Griekse drama zorgt er voor dat beleggers steeds voorzichtiger worden en als gevolg daarvan moesten de aandelenmarkten al flink waarde inleveren. Toch moeten we ook nog steeds rekening houden met het andere risico dat de markten flink zou kunnen gaan raken.

We hebben het hier uiteraard over de toekomstige renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank. De FED wist een aantal maanden geleden te vertellen dat we rond de zomer van 2015 moesten rekenen op een renteverhoging. Deze renteverhoging zou niet direct heel drastisch zijn, maar het begin zou dan gezet zijn.

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Ook FED deelt Griekse zorgen

De beleidsmakers bij het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de FEDeral Reserve, zijn bezorgd over de Griekse kwestie en de invloed daarvan op de economie. Dat bleek woensdag uit de notulen van de bijeenkomst in juni. Ook de vertraging van de Chinese economie werd als risico geduid.

Volgens de beleidsmakers moeten er aantoonbaar meer bewijzen zijn dat de economie aantrekt alvorens de rentetarieven omhoog kunnen. Het belangrijkste rentetarief in de VS staat sinds eind 2008 op het historisch lage niveau van 0 tot 0,25 procent en bleef ook na de laatste beleidsvergadering halverwege juni onveranderd.

Uit de notulen bleek wel dat er positivisme heerst over de ontwikkeling van de Amerikaanse economie, waaronder de ontwikkelingen met betrekking tot de consumentenbestedingen, huizenmarkt en loonstijgingen. Mochten de positieve cijfers een consistent vervolg krijgen, dan valt een renteverhoging te rechtvaardigen, zo luidde het oordeel van vrijwel alle beleidsmakers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 juli 2015

Gundlach: ‘Nog geen 25% kans op 0,25% in september’

Gundlach ziet de FEDeral Reserve de korte rente dit jaar niet verhogen. De situatie in Griekenland en Puerto Rico, alsook de grondstoffendaling zijn hier met name debet aan.

De strateeg schat de kans op een renteverhoging in september op minder dan 25%. Dat zou ondersteunend kunnen werken voor zowel aandelen- als obligatiemarkten, die beide tegen die mogelijke renteverhoging aanhikken.

Ook liet Gundlach weten wat hij van de situatie in China vindt:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$