Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 611 tot 615
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 30 juni 2015

Beleggen in Zweedse Kroon?

Het lijkt wel dat voor linksliberalen, ecologisten en sociaaldemocraten de Scandinavische landen het paradijs op aarde voorstellen. Op vlak van monetaire politiek klopt dat alvast niet.

Kwantitatieve versoepeling, het begon in Japan, daarna nam de FED in de Verenigde Staten het idee over, en sinds dit jaar is het op grote schaal de beurt aan de Europese Centrale Bank.

Zweden is al een hele poos bezig met de ‘quantitative easing’. Met bitter weinig succes trouwens. Wat een idee ook, om te denken dat het opkopen van staatsobligaties voldoende is om de economie aan te zwengelen.

Bron: Elsevier.nl
Geplaatst: maandag 29 juni 2015

We leven in een FEDerale superstaat genaamd 'eurozone'

De Griekse tragedie legt ëen pijnlijke waarheid bloot: de euro is een gesloten kasteel, waarvan de uitgang ontbreekt. Wat moeten we hiervan leren?

De Hellenen staan weer aan de rand van de afgrond. Het Griekse volk worstelt met Azië, de barbaren aan de andere kant van de zee. En het is Europa tegen Europa.

Met een sms tekende Athene voor de afgang. Tijdens de onderhandelingen kregen de Griekse vertegenwoordigers een sms vanuit Athene: er komt een referendum, het Griekse volk mag niet worden vernederd. Einde boodschap. De deceptie was groot bij de onderhandelaars.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

“Blijf long op goud en goudmijnaandelen”

Veel mensen zien de aanstaande renteverhoging door de Amerikaanse FEDeral Reserve, de lage inflatie van vandaag de dag en de mogelijkheid van een dollar die sterk blijft, als factoren die de zwakke goudprijs ondersteunen. Dit is een vrij conventionele gedachte, die goudbugs gek maakt en ook door veel traditionele en bearishe analyses ondersteund wordt. Een van de partijen die hier zo over denkt, is bijvoorbeeld Goldman Sachs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Bill Gross: deze belegging is 20% ondergewaardeerd

De uitspraken van obligatiebelegger Bill Gross worden maar wat graag aangehoord en in de gaten gehouden door beleggers. Recent kwam hij echter met nieuwe uitspraken en een nieuwe visie in de media. Bill Gross stelt namelijk dat Mexico kansen biedt nadat de peso aantrok op het nieuws dat de FEDeral Reserve de belangrijkste rentetarieven onveranderd en rondom het nulpunt laat.

De manager van het Janus Capital bond fund observeerde het feit dat de peso een half procent steeg vorige week woensdag, direct nadat de Amerikaanse centrale bank zijn verklaring uitgaf. De fondsmanager zei in dat kader dat hij bullish is op Mexico vanwege het feit dat de obligatierentes op 5- en 10-jaars schuld van de overheid in het land uitkomen rond de 7,5 procent, terwijl de inflatie in het land 3 procent is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Outlook voor de dollar versobert

Toen de beleidsmakers van de FEDeral Reserve hun outlook voor het pad van de rentes hebben verlaagd, zouden ze ook zo maar eens de toekomst van de dollar kunnen hebben veranderd.

De Amerikaanse valuta daalde vorige week voor de derde week tegenover de euro en bereikte tegenover de Britse pond zelfs het laagste niveau in 7 maanden. Ook futures prijzen lieten zien dat de kans op een renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank in september kleiner is geworden. Hiermee verdampt de vraag naar dollar gedomineerde assets.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$