Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3204 artikelen gevonden. Artikel 616 tot 620
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

“Blijf long op goud en goudmijnaandelen”

Veel mensen zien de aanstaande renteverhoging door de Amerikaanse FEDeral Reserve, de lage inflatie van vandaag de dag en de mogelijkheid van een dollar die sterk blijft, als factoren die de zwakke goudprijs ondersteunen. Dit is een vrij conventionele gedachte, die goudbugs gek maakt en ook door veel traditionele en bearishe analyses ondersteund wordt. Een van de partijen die hier zo over denkt, is bijvoorbeeld Goldman Sachs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Bill Gross: deze belegging is 20% ondergewaardeerd

De uitspraken van obligatiebelegger Bill Gross worden maar wat graag aangehoord en in de gaten gehouden door beleggers. Recent kwam hij echter met nieuwe uitspraken en een nieuwe visie in de media. Bill Gross stelt namelijk dat Mexico kansen biedt nadat de peso aantrok op het nieuws dat de FEDeral Reserve de belangrijkste rentetarieven onveranderd en rondom het nulpunt laat.

De manager van het Janus Capital bond fund observeerde het feit dat de peso een half procent steeg vorige week woensdag, direct nadat de Amerikaanse centrale bank zijn verklaring uitgaf. De fondsmanager zei in dat kader dat hij bullish is op Mexico vanwege het feit dat de obligatierentes op 5- en 10-jaars schuld van de overheid in het land uitkomen rond de 7,5 procent, terwijl de inflatie in het land 3 procent is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Outlook voor de dollar versobert

Toen de beleidsmakers van de FEDeral Reserve hun outlook voor het pad van de rentes hebben verlaagd, zouden ze ook zo maar eens de toekomst van de dollar kunnen hebben veranderd.

De Amerikaanse valuta daalde vorige week voor de derde week tegenover de euro en bereikte tegenover de Britse pond zelfs het laagste niveau in 7 maanden. Ook futures prijzen lieten zien dat de kans op een renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank in september kleiner is geworden. Hiermee verdampt de vraag naar dollar gedomineerde assets.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Deze grafiek vertelt ons wat we qua rente kunnen verwachten

Tijdens de bijeenkomst van de FEDeral Reserve van vorige week, benadrukte Yellen nog maar eens even dat het beleid van de FED nog een geruime tijd ruim zal blijven, ook nadat de FED de rente voor het eerst in bijna een decennium verhoogt.

Koersen van aandelen schoten omhoog nadat de zogenaamde ‘dot plot’ aantoonde dat FED-officials slechts 1 renteverhoging voorzien voor dit jaar, in plaats van 2 of meer, en uitgaan van een langzame verhoging daarna. Sommige observanten, waaronder Jan Hatzius van Goldman Sachs, gaan ervan uit dat Yellen zich bevindt in de groep die voor 2015 ook uitgaat van slechts 1 renteverhoging. Overigens zijn alle voorspellingen anoniem en gaan de officials er gemiddeld van uit dat er dit jaar 2 renteverhogingen plaatsvinden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

“Ik verwacht meer dan slechts een correctie”

Ondanks de recordhoogtes waarop Amerikaanse aandelen zich bevinden, stelt Ron Paul dat het ruime monetaire beleid van de FED ervoor heeft gezorgd dat zowel aandelen als obligaties zich op dit moment op de rand van de afgrond bevinden en er elk moment in kunnen vallen. ‘Ik ben echt enorm verbaasd over dat de Amerikaanse FEDeral Reserve de markt zo de vernieling in helpt’, zei Paul in een interview met Cnbc.

Dat zei hij na afloop van de beleidsvergadering van de FED van vorige week. De S&P 500 sloot toen op een niveau dat slechts 1 procent verwijderd was van de all time high. ‘Ik kijk ernaar en zie een erg onstabiele situatie’, zei Paul. In zijn ogen hebben de economische plannen van de FEDeral Reserve ‘echt een afgrijselijke bubbel in de obligatiemarkt veroorzaakt’.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$