EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
24
kliks
Bron: BNR.nl
20
kliks
19
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 621 tot 625 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: donderdag 6 augustus 2015

Zwitserland maakt enorm verlies bekend door loskoppeling Euro, economie zwaar onder druk

Waar er in eerste instantie gedacht werd dat Zwitserland een doordachte keuze gemaakt had met de loskoppeling van de euro lijkt dit echter na enige tijd net het omgekeerde effect gehad te hebben. De Zwitserse centrale bank heeft niet minder dan 1 miljard USD verlies vergaard door deze zet met daarbovenop de schade nog niet mee geteld aan de Zwitserse economie.

50 miljard CHF verlies, dat is het officiële cijfer dat de Swiss National Bank (SNB) bekend maakt voor de eerste helft van 2015. In verhouding geplaatst is dit bijna 8 procent van de het FEDerale BBP en dit alleen door de loskoppeling met de euro in praktijk om te zetten.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 5 augustus 2015

Daling Canadese dollar raakt grondstoffenbeleggers

Europese beleggers in Canadese (mijnbouw)aandelen merkten het al. Sinds eind april zakte de Canadese dollar 9% weg tegen de euro. Waar eind vorig jaar een daling van de euro zelf tegen de US dollar nog uitkomst bood, werkt de zwakke loonie nu volledig door.

Europese beleggers in Canadese (mijnbouw)aandelen merkten het al. Sinds eind april zakte de Canadese dollar 9% weg tegen de euro. Waar eind vorig jaar een daling van de euro zelf tegen de US dollar nog uitkomst bood, werkt de zwakke loonie nu volledig door.

Belangrijkste reden: de Canadese economie ligt onder druk. Waar analisten een nulgroei verwachtten, daalde het reële bbp in mei voor de vijfde maand op rij. Van de laatste zeven maanden lieten er zes krimp zien. Daarmee is het bijna onvermijdelijk dat het afgelopen kwartaal wederom een bbp-daling laat zien, wat betekent dat Canada nu in een technische recessie zit. De economie vormt dan ook het hoofdonderwerp in de FEDerale Canadese verkiezingen die op 19 oktober plaatsvinden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 3 augustus 2015

Ben Bernanke: We need new rules of the game

Jim Rickards had the privilege of spending time with Ben Bernanke, former chairman of the FEDeral Reserve System, in Seoul, South Korea recently, because both were keynote speakers at an international financial forum. According to Rickards Ben Bernanke was explicit that a financial reset is needed to end the dysfunction of the current system.

Lees verder op The BIG RESET
Geplaatst op: zaterdag 1 augustus 2015

Goud omhoog bij komende renteverhoging

De aangekondigde renteverhoging van de FED in september zal de eerste zijn sinds 2006. Algemeen wordt aangenomen dat een stijgende rente slecht is voor goud omdat het geen inkomsten genereert. Wanneer de rente stijgt geven mensen de voorkeur aan obligaties en aandelen met dividend in plaats van goud. Maar HSBC’s Global Research laat zien dat dit niet klopt. De prijs van goud ging in het verleden juist omhoog wanneer de FED daadwerkelijk de daad bij het woord voegde. The Reformed Broker legt uit:

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 31 juli 2015

Yamada: Goud kan uiteindelijk naar $ 800

De goudprijs zakte maar liefst 13 van de laatste 15 handelssessies. Ook deze week slaagt het edelmetaal er niet in te bouncen vanaf de dieptepunten. Een voorzichtig optimistische FED en degelijke Amerikaanse GDP-cijfers houden goud onder de $ 1.100.

En dat zou nog wel eens erger kunnen worden, zo stelt de bekende technische analiste Louise Yamada:

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs