EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
56
kliks
32
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 621 tot 625
Geplaatst op: woensdag 15 juli 2015

LEESTIP! | Vergeet de FED: dit Chinese megaplan bepaalt de rente

Strateeg Steen Jakobsen van Saxo Bank is net terug van een tripje uit China. Na alle verhalen over Chinese groeivertraging, financiële problemen en bubbelige aandelenmarkten komt hij met een optimistisch verhaal. Want China is iets van plan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 12 juli 2015

IMF of niet, FEDeral Reserve volgt eigen schema

Ondanks het herhaaldelijke advies van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) liet Janet Yellen vrijdagavond weten dat de FEDeral Reserve van plan is om de rente later dit jaar toch te willen verhogen.

Ondanks het herhaaldelijke advies van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) liet Janet Yellen vrijdagavond weten dat de FEDeral Reserve van plan is om de rente later dit jaar toch te willen verhogen.

Zo bleek tijdens een speech van de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank in Cleveland.

“De vooruitzichten zijn gunstig genoeg om ergens dit jaar de rente te verhogen en daarmee het monetaire beleid te normaliseren”, aldus Yellen tijdens haar toespraak.

Verder benadrukte ze nog dat de ontwikkeling van de economie en de inflatie onzeker blijft.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 11 juli 2015

Ondertussen in Griekenland...

Terwijl premier Tsipras nu toch aan de EU een reeks voorstellen heeft overgemaakt die grosso modo overeenkomen met het pakket maatregelen dat zondag door de Griekse bevolking met overgrote meerderheid werd weggestemd, laat de Italiaanse krant La Repubblica ene Vasilis Korkidis aan het woord. Die leidt de Griekse ConFEDeratie voor Handel en Ondernemerschap (ESEE) en heeft een paar gruwelijke cijfers met betrekking tot de huidige stand van de economie:

Elke dag sluiten 60 kmo’s definitief hun deuren Elke 24 uur verliest het land 22 miljoen euro aan bruto binnenlands product Elke dag gaan in het land 600 jobs verloren.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: zaterdag 11 juli 2015

Yellen: “Verwacht dit jaar renteverhoging”

Komt ie dit jaar of niet? Volgens Jeff Gundlach van DoubleLine niet,  maar in een speech in Cleveland liet FED-voorzitter Janet Yellen vrijdag weten te ‘verwachten’ dit jaar de rente te verhogen.

De FED denkt dat de Amerikaanse economie in de tweede helft van dit jaar stabiel blijft groeien. Dat zou de weg vrijmaken voor de eerste renteverhoging in bijna zeven jaar. Of het bij één renteverhoging zal blijven liet Yellen in het midden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 10 juli 2015

FED-voorzitter: zorgen arbeidsmarkt blijven

De rente in de Verenigde Staten gaat waarschijnlijk nog dit jaar omhoog, maar de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt blijven een punt van zorg. Dat heeft voorzitter Janet Yellen van de Amerikaanse koepel van centrale banken, de FEDeral Reserve, vrijdag gezegd in een toespraak.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs