Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 626 tot 630
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

Bijeenkomst FED; hier houdt men geen rekening mee

Niemand weet zeker of de Amerikaanse FEDeral Reserve deze week nu wel of niet zijn eerste renteverhoging in bijna 10 jaar zal aankondigen. Hoe dan ook, stellen ze bij Bank of America dat beleggers het meest interessante risico eigenlijk negeren: de kans dat de FED de rente niet verhoogt maar zich juist opmaakt voor een nieuwe ronde van kwantitatieve verruiming.

Hieronder vind je een stukje van de note dit een team van Bank of America, onder leiding van Savita Subramanian uitstuurde:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Is 2 procent groei de max voor de Verenigde Staten?

De Amerikaanse FEDeral Reserve ziet 2 procent als absolute topsnelheid van de economische groei in de Verenigde Staten. Dat stelt Torgeir Hoien, fondsbeheerder bij Skagen. Een hogere groei van het bruto binnenlands product is volgens hem afhankelijk van de toepassing van nieuwe technologieën die de productiviteit verhogen.

De afgelopen 11 jaar ligt de gemiddelde jaarlijkse groei van de productiviteit in de Verenigde Staten met 1,4 procent significant beneden het gemiddelde, merkt Hoien op. De groei van het bruto binnenlands product (bbp) is een combinatie van de groei van productiviteit en groei van de werkgelegenheid. Volgens hem is het nu verontrustend dat de groei van de werkgelegenheid op een lager niveau is komen te liggen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Texas haalt goud weg uit New York

Met de acceptatie van een nieuw wetsvoorstel mag Texas een eigen goudkluis bouwen voor de opslag van edelmetalen. Zodra deze kluis gereed is komt er $1 miljard aan goud in te liggen dat nu nog bewaard wordt bij de New York FEDeral Reserve. Met de ondertekening van dit wetsvoorstel door gouverneur Greg Abbott heeft Texas de primeur met een goudkluis op ‘staatsniveau’.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Texas haalt goud terug uit New York

Met de acceptatie van een nieuw wetsvoorstel mag Texas een eigen goudkluis bouwen voor de opslag van edelmetalen. Zodra deze kluis gereed is komt er $1 miljard aan goud in te liggen dat nu nog bewaard wordt bij de New York FEDeral Reserve.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 16 juni 2015

Walhalla voor goudkevers in de maak

Er beweegt iets in Texas: de statelijke overheid staat op het punt om een fonds op te richten dat investeerders zou toelaten om zilver,  goud, en een aantal andere edelmetalen op te slaan buiten de FEDerale bankenreguleringen om. Dat zou revolutionair zijn.

Als het fonds er komt, en als het daarenboven een succes wordt, zou Texas gouden en zilveren certificaten in omloop brengen. Met andere woorden: een parallelle, statelijke munt die gekoppeld aan een zuivere bimetalen standaard de concurrentie met de dollar zou kunnen aangaan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$