Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3209 artikelen gevonden. Artikel 626 tot 630
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 juni 2015

Dr. Doom heeft gesproken; nieuwe recessie is aanstaande

De markten leken vorige week opgelucht te zijn nadat de FEDeral Reserve aankondigde dat het de rentetarieven deze maand niet verhoogt. Toch zegt superbear Marc Faber dat de markten zich geen zorgen hoeven te maken over een renteverhoging.

‘Ik betwijfel of ze de rentes dit jaar wel zullen verhogen. Ik denk dat ze de rentes uiteindelijk op nul zullen houden’, zei Faber afgelopen week in een interview. ‘Janet Yellen zei overduidelijk dat de renteverhogingen afhankelijk zullen zijn van data. En die data zijn nou net steeds slechter. Het wordt er niet beter op.’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

“2 Renteverhogingen in 2015 zijn onwaarschijnlijk”

Er werd lang uitgekeken naar de bijeenkomst van de Amerikaanse FEDeral Reserve van deze week. Het werd namelijk over het algemeen gezien als de eerste bijeenkomst waarbij een renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank – voor het eerst in bijna een decennium – weer mogelijk was. Dat bleek nog niet te gebeuren, maar het scenario van 2 renteverhogingen dit jaar, behoort inmiddels tot de mogelijkheden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

FED stuurt dollar lager, bitcoin en goud omhoog

De dollar daalde aanzienlijk afgelopen week – naar een laagste stand op ongeveer een maand tijd – na de beleidsverklaring van de FED waarbij een meer gematigd vooruitzicht werd gegeven dan verwacht. De centrale bank koos om zijn beleid gelijk te houden, een verklaring die in andere woorden op hetzelfde neerkwam als de verklaring van april. Maar de FED verwachtte in ieder geval een tragere groei in de nabije toekomst waarna de druk op de dollar toenam.

Goud en andere grondstoffen ondervonden steun van die daling. Boven de $1200,- per ounce kwam het edelmetaal op het hoogste niveau op een maand tijd. De goudprijs wist op dat niveau te blijven terwijl verschillende economische data binnendruppelden. De consumentenprijsindex zag zijn grootste winst in meer dan twee jaar – hoewel lager dan economen hadden verwacht – en uitkeringsaanvragen daalden naar een niveau niet gezien sinds 15 jaar. Voor goud geen reden om terug te zakken. De daadwerkelijke test voor goud is wanneer het een stabiele notering boven de $1270,- weet te bewerkstelligen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Dwingt zwarte bladzijde uit 1937 de FED om te wachten met verhoging van de rente?

In een poging om de economie te sturen in 2015 vecht de FEDeral Reserve niet enkel de grillige marktwerking maar tevens de geest van 1937.

Wall Street analisten vrezen dat de Amerikaanse Centrale Bank zodanig voorzichtig is om niet de zelfde fouten te maken als een vorige historische fout in 1937. Hierbij bestaat dan ook het risico dat de FED een solide kans mist om het monetaire beleid te normaliseren na 7 jaar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Nasdaq dankzij FED op nieuw record

De Nasdaq-index sloot gisteren dankzij de FEDeral Reserve op een nieuwe recordstand. De Amerikaanse centrale bank liet woensdagavond doorschemeren zijn steunbeleid door te zullen zetten, ondanks signalen dat de Amerikaanse economie aan kracht wint.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$