EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
37
kliks
36
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
29
kliks
25
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 636 tot 640 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: donderdag 27 augustus 2015

Column Kees de Kort | Onbegrijpelijk nieuws ondermijnt het sentiment

William Dudley van de FED, onthoud die naam. De financiële markten hebben zichzelf ervan overtuigd dat de korte rente de cruciale variabele is en Dudley heeft een renteverhoging nog maar even op de lange termijn geschoven. En dat brengt rust, zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort. "Maar ondertussen is er niets opgelost, dat is duidelijk."

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: donderdag 27 augustus 2015

Neen, de FED zal de rente niet verhogen

Al maanden lang wordt gespeculeerd over nakende renteverhogingen bij de Amerikaanse Centrale Bank. Velen hadden gedacht en gehoopt dat in september de rente al zou stijgen, maar die kans slinkt.

De Amerikaanse FED moet naast prijsstabiliteit zich volgens haar mandaat ook buigen over de werkloosheid. Terwijl de ECB enkel over inflatie gaat, moet de FED dus ook maatregelen nemen die de werkgelegenheid aanzwengelen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: woensdag 26 augustus 2015

Dit grote hedge fund ziet eerder QE 4 dan een renteverhoging

Het hoofd van Bridgewater, het grootste hedge fund ter wereld, waarschuwt voor de gevolgen en de risico’s van het einde van de schulden super cyclus. De risico’s nemen toe terwijl de centrale banken steeds meer gebonden zijn door hun beperkingen. Daarnaast kijkt de FEDeral Reserve meer naar cyclische ontwikkelingen dan naar seculaire ontwikkelingen waardoor hun beleid alle effect mist op lange termijn.

De rentevoeten over heel de wereld situeren zich op of rond 0 % terwijl de activaprijzen kunstmatig hoog werden geduwd en de schuldenniveaus nog nooit zo hoog waren. Dit zorgt er voor dat de centrale banken nog maar weinig manoeuvreerruimte hebben.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 26 augustus 2015

Larry Summers: “Verhoog de rente voorlopig niet”

Larry Summers, ooit de beoogde opvolger van Ben Bernanke bij de FEDeral Reserve, maakt zich zorgen over de huidige economische situatie in de wereld. Hij pleit ervoor om voorlopig de rente niet te verhogen.

De econoom Summers, als professor verbonden aan de Harvard University, waarschuwt voor substantiële risico’s in de financiële markten. Met name de toegenomen volatiliteit is reden voor bezorgdheid. De markten bevinden zich niet meer in rustig vaarwater.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 24 augustus 2015

Duitsland laat begrotingsoverschot van maar liefst 5 miljard euro optekenen, schuldafbouw nog sneller

Waar bijna alle Europese landen elk jaar een tekort laten optekenen in hun begroting slaagt minister van financiën Wolfgang Schäuble er in Duitsland in om de economische situatie van de afgelopen jaar te verzilveren. Met een overschot van 5 miljard euro is de FEDerale begroting meer dan evenwicht, echter net zoals in België kreunen de gemeenten (en bij uitbreiding de deelstaten) onder de schuldenlast.

Voor het lopende boekjaar wordt er een overschot verwacht van niet minder dan 5 miljard euro voor de belangrijkste economie in Europa. Dit dankzij de hoge belastinginkomsten,  de lage werkloosheid en de veilig van GSM-frequenties.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs