Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 636 tot 640
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 5 juni 2015

Column Kees de Kort | Narrige stemming in Nederland

Macro-economisch begint het in Nederland de goede kant op te gaan. Maar dat verbloemt een hoop, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort.

"Gisteren was er een rapport van het Nibud over hoe het met mensen gegaan is, de afgelopen jaren. En nogal wat mensen zijn óf ontslagen, óf in de WAO terechtgekomen, of ze hebben een baan geaccepteerd met een lager salaris. De inkomensdaling die daar vaak mee gepaard gaat, die gaat vaak over 30 à 40 procent. Dan snap je dat de stemming narrig is in Nederland."

En het IMF-rapport over Amerika? Het is niet heel erg verrassend dat ze de verwachtingen naar beneden bijstellen. "Maar wat wél heel verrassend is, is dat mevrouw Lagarde zich gaat bemoeien met het FED-beleid. Ze heeft gewoon gezegd: "Janet, verhoog die korte rente niet, wacht daar in ieder geval mee tot 2016". Dat is wel bijzonder, want dat doen ze maar heel zelden."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Marc Faber: “Ik heb vandaag overheidsobligaties van de VS gekocht.”

Marc Faber is niet gekend als iemand die een blad voor de mond neemt. Hij zegt het zoals het is. In zijn laatste interview op CNBC praat hij over de trends in de wereldeconomie en hoe hij daarop inspeelt.

Faber is er vrij zeker van dat de FED niet de rente zal verhogen, maar integendeel nog een rondje gelddrukken zal doen. Welk gevolg heeft dat voor beleggers?

Volgens Faber kan de beurs daardoor stijgen, maar dat is alles behalve zeker. De beurs kan ook kelderen, want het financiële systeem staat op de vooravond van een grote ramp.

“Als ik naar de hele financiële sector kijk, mezelf inbegrepen. Dan voelt het voor mij aan alsof ik op de Titanic zit. We vechten voor de beste tafel in de danszaal, welke activa het best presteren.”

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

IMF wil uitstel renteverhoging VS tot 2016

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wil dat de Amerikaanse centrale bank, de FEDeral Reserve, tot de eerste helft van 2016 wacht met zijn eerste renteverhoging sinds 2006.

Het IMF stelde ook dat de dollar wat te sterk in waarde is gestegen en dat een verdere opwaardering schadelijk is voor de Amerikaanse economie.

''De FED moet zijn beleid blijven afstemmen op macro-economische gegevens en zijn eerste renteverhoging uitstellen totdat er duidelijker signalen zijn van loon- of prijsinflatie dan nu het geval is'', aldus het fonds.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Beleggers verlagen goudposities naar laagste punt in 4 jaar

Beleggers hebben hun posities in goudfondsen deze week teruggebracht naar het laagste punt in 4 jaar, op speculatie rondom de FEDeral Reserve die dichterbij het verhogen van de rente komt.

De assets in exchange traded products die worden gedekt door het gele edelmetaal daalden afgelopen maand met 2,4 ton naar 1599,5 op maandag, zo blijkt uit data van Bloomberg. Het aantal belangen daalde met 4,8 procent sinds eind februari, en staan inmiddels op het laagste niveau sinds 14 januari.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Market Update (4 juni 2015)

FEDeral Reserve ziet gestage groei Amerikaanse economie, Chinese munt steeds populairder in de internationale handel en Nederlandse hypotheekverstrekkers hebben het weer druk. Verder in het nieuws: Duitse obligatierente schiet opnieuw omhoog, Rusland wil obligaties uitschrijven in Chinese yuan en Draghi praat de euro omhoog.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$