EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
46
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
27
kliks
Bron: AmsterdamGold
25
kliks
Bron: BNR.nl
19
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 641 tot 645 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: vrijdag 11 september 2015

Albert Edwards: “Crisis is onvermijdelijk, verhoog die rente nu maar gewoon!”

Hebben we dan niets van 2008 geleerd? Dat vraagt een vertwijfelde Albert Edwards zich af. Hij leest overal dat als de FED volgende week de rente verhoogt, we getroffen zullen worden door een reeks vreselijke plagen en eeuwigdurende deflatie. Maar zelfs Edwards, die al tijden een deflatoire klap aan ziet komen, vindt dat de rente omhoog moet. Alles is beter dan de huidige excessen nog verder te laten groeien, zo stelt de SocGen strateeg.

De markt focust inmiddels op de valuta’s van opkomende landen. Die zakken al sinds vorig jaar weg tegen de dollar. Met name de laatste weken valt op dat, terwijl de valuta’s van de G-10 zonder de grondstoffenexporteurs vrij stabiel blijven, emerging markets maar door blijven vallen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 10 september 2015

10 september: renteverhoging FED steeds onwaarschijnlijker en 7 andere dingen die je moet weten

Gaat de Amerikaanse FEDeral Reserve volgende week de rente eindelijk verhogen? Beleggers denken van niet, economen van wel. Analist Arne Petimezas van beursmakelaar AFS Group praat je bij vanaf de beursvloer in Amsterdam.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: woensdag 9 september 2015

Wereldbank pleit voor geduld bij FED

De FEDeral Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, zou moeten wachten met het verhogen van de rente tot de wereldeconomie in stabieler vaarwater is gekomen. Dat betoogt hoofdeconoom Kaushik Basu in een dinsdag gepubliceerd interview met zakenkrant Financial Times.

Door al bij de beleidsvergadering volgende week het belangrijkste rentetarief in de Verenigde Staten te verhogen, loopt de FED het risico ,,paniek en verwarring” te zaaien in veel opkomende economieën, zegt Basu. Hij wijst op de recente turbulentie op de financiële markten in China, die wereldwijd voor onrust zorgde.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 8 september 2015

Zelfs de papierpaus gelooft niet in papiergeld

Oekraïne staat onder curatele van het IMF. Het land kampt met een staatsschuld van de ruim 70 miljard dollar. De inflatie piekt, het werk is schaars, levensmiddelen zijn duur.

Oekraïne staat onder curatele van het IMF. Het land kampt met een staatsschuld van de ruim 70 miljard dollar. De inflatie piekt, het werk is schaars, levensmiddelen zijn duur.

Kortom, Oekraïne zit compleet aan de grond en heeft weinig toekomstperspectief: het land geldt als één van de meest corrupte staten ter wereld, is politiek erg gecentraliseerd, en de politiek-etnische instabiliteit hangt als een molensteen om de hals van ’s lands economie.

Eén van de beloftes die president Poroshenko aanging betreft de FEDeralisering van het land. Dat zou de etnische spanningen moeten ontmijnen en de corruptie tegengaan.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 7 september 2015

Wat te verwachten komende weken, maanden, jaren?

Zijn we aan de start beland van een lange neerwaartse trend op de financiële markten? Krijgen we te maken met een heuse recessie? Zeker niet volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis. De voorwaarden voor een neerwaartse trend op lange termijn zijn niet vervuld.

Zijn we aan de start beland van een lange neerwaartse trend op de financiële markten? Krijgen we te maken met een heuse recessie? Zeker niet volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas Fortis. De voorwaarden voor een neerwaartse trend op lange termijn zijn niet vervuld.

De centrale banken zullen omzichtig te werk gaan en indien nodig zeker ingrijpen.

Daarbij zal de FEDeral Reserve een meer afwachtende houding aannemen wat betreft renteverhogingen. Een éénmalige verhoging van de beleidsrente is best mogelijk. Men kondigt al lang aan dat deze er zit aan te komen. Een kleine symbolische ‘rate hike’ zou dan een teken geven van vertrouwen in de goede evolutie van de Amerikaanse economie. Daarna zou het echter zeer traag kunnen gaan om de economie voldoende zuurstof te geven.

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs