EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
33
kliks
Bron: BNR.nl
29
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 641 tot 645
Geplaatst op: vrijdag 19 juni 2015

“2 Renteverhogingen in 2015 zijn onwaarschijnlijk”

Er werd lang uitgekeken naar de bijeenkomst van de Amerikaanse FEDeral Reserve van deze week. Het werd namelijk over het algemeen gezien als de eerste bijeenkomst waarbij een renteverhoging van de Amerikaanse centrale bank – voor het eerst in bijna een decennium – weer mogelijk was. Dat bleek nog niet te gebeuren, maar het scenario van 2 renteverhogingen dit jaar, behoort inmiddels tot de mogelijkheden.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 19 juni 2015

FED stuurt dollar lager, bitcoin en goud omhoog

De dollar daalde aanzienlijk afgelopen week – naar een laagste stand op ongeveer een maand tijd – na de beleidsverklaring van de FED waarbij een meer gematigd vooruitzicht werd gegeven dan verwacht. De centrale bank koos om zijn beleid gelijk te houden, een verklaring die in andere woorden op hetzelfde neerkwam als de verklaring van april. Maar de FED verwachtte in ieder geval een tragere groei in de nabije toekomst waarna de druk op de dollar toenam.

Goud en andere grondstoffen ondervonden steun van die daling. Boven de $1200,- per ounce kwam het edelmetaal op het hoogste niveau op een maand tijd. De goudprijs wist op dat niveau te blijven terwijl verschillende economische data binnendruppelden. De consumentenprijsindex zag zijn grootste winst in meer dan twee jaar – hoewel lager dan economen hadden verwacht – en uitkeringsaanvragen daalden naar een niveau niet gezien sinds 15 jaar. Voor goud geen reden om terug te zakken. De daadwerkelijke test voor goud is wanneer het een stabiele notering boven de $1270,- weet te bewerkstelligen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 19 juni 2015

Dwingt zwarte bladzijde uit 1937 de FED om te wachten met verhoging van de rente?

In een poging om de economie te sturen in 2015 vecht de FEDeral Reserve niet enkel de grillige marktwerking maar tevens de geest van 1937.

In een poging om de economie te sturen in 2015 vecht de FEDeral Reserve niet enkel de grillige marktwerking maar tevens de geest van 1937.

Wall Street analisten vrezen dat de Amerikaanse Centrale Bank zodanig voorzichtig is om niet de zelfde fouten te maken als een vorige historische fout in 1937. Hierbij bestaat dan ook het risico dat de FED een solide kans mist om het monetaire beleid te normaliseren na 7 jaar.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 19 juni 2015

Nasdaq dankzij FED op nieuw record

De Nasdaq-index sloot gisteren dankzij de FEDeral Reserve op een nieuwe recordstand. De Amerikaanse centrale bank liet woensdagavond doorschemeren zijn steunbeleid door te zullen zetten, ondanks signalen dat de Amerikaanse economie aan kracht wint.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 18 juni 2015

ZERO, ZERO en nog eens ZERO...

De Amerikaanse FEDeral Reserve besliste woensdag om de kortetermijnrente nog niet onmiddellijk te verhogen. De eerste verhoging in 10 jaar tijd zit er dus niet in omdat de economie niet sterk genoeg is, aldus de beleidsmakers.

De FED reduceerde tevens de economische groeiverwachting. Die zal dit jaar tussen de 1,8% en 2% bedragen, dat is ruim onder de 2,3% tot 2,7% die in maart laatstleden nog werd vooropgesteld.

Lees verder op Express.be

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs