EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord FED.
Artikel 641 tot 645 met de

betekenis van het woord FED

Geplaatst op: dinsdag 21 juli 2015

Column Kees de Kort | FED gooit er nog een schepje bovenop

Amerikaanse banken moeten van de FED 200 miljard (!) extra reserve aan gaan houden. “Dat lijkt misschien heel veel”, zegt BNR’s macro-econoom Kees de Kort, “maar die banken zijn ook heel groot. We hebben al verschillende maatregelen gehad en de FED gooit er gewoon nog een schepje bovenop.”

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: dinsdag 21 juli 2015

FED: grote banken VS moeten reserves met 200 miljard dollar aanvullen

De acht grootste Amerikaanse banken moeten in totaal 200 miljard dollar aan hun reserves toevoegen om te kunnen voldoen aan nieuwe kapitaaleisen van de FEDeral Reserve. De centrale bank van de VS wil daarmee voorkomen dat het financiële systeem opnieuw instort.

De extra buffer staat gelijk aan 1 tot 4,5 procent van de bezittingen van de banken, die de keuze hebben tussen zoeken naar nieuw kapitaal of de verkoop van onderdelen. De nieuwe regels gelden namelijk niet voor kleinere banken. ,,Ze moeten of substantieel meer geld aanhouden, zodat ze toekomstige crises waarschijnlijk overleven of ze moeten kleiner worden zodat ze het financiële systeem minder schade berokkenen”, zei FED-presidente Janet Yellen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 20 juli 2015

Prijs stookolie op laagste peil in maanden

De maximumprijs van stookolie gaat dinsdag omlaag. Wie minstens 2.000 liter bestelt, betaalt nog hoogstens 0,5952 euro per liter, meldt de FEDerale overheidsdienst Economie.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: zaterdag 18 juli 2015

FED zit hoe dan ook fout met timing renteverhoging”

Wanneer de FEDeral Reserve de rente voor het eerst in jaren weer verhoogt, zal de Amerikaanse centrale bank er hoe dan ook naast zitten. Dat stelt althans, de Amerikaanse topeconoom en Nobelprijswinnaar Paul Krugman. De FED zou een renteverhoging dit jaar dan ook nog niet moeten doorvoeren maar juist moeten uitstellen tot 2016.

Paul Krugman ziet voor het uitstellen van de rente tot 2016, 2 belangrijke argumenten. De eerste is volgens hem dat data niet aantonen dat de rentetarieven dit jaar verhoogd moeten worden. Het tweede argument is dat de FED uiteindelijk hoe dan ook verkeerd zal zitten met de timing van de renteverhoging.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 15 juli 2015

LEESTIP! | Vergeet de FED: dit Chinese megaplan bepaalt de rente

Strateeg Steen Jakobsen van Saxo Bank is net terug van een tripje uit China. Na alle verhalen over Chinese groeivertraging, financiële problemen en bubbelige aandelenmarkten komt hij met een optimistisch verhaal. Want China is iets van plan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs