Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 646 tot 650
Bron: jdreport.com
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Geheim overleg VS en EU in Londen over snelle afschaffing contant geld

Martin Armstrong: ‘Verschrikkelijke instorting Westerse sociale systemen onvermijdelijk – De cashloze samenleving komt veel sneller dan verwacht’

De vermaarde Amerikaanse ‘rebel’econoom Martin Armstrong zegt dat de Europese Centrale Bank, de FEDeral Reserve en enkele andere Centrale Banken op zeer korte termijn in Londen bij elkaar komen om te besluiten over een even plotselinge als snelle afschaffing van contant geld in Europa en de Verenigde Staten. De belangrijkste reden is dat het Westerse financiële systeem feitelijk totaal bankroet is, en alleen op de been kan worden gehouden als de overheid totale financiële controle krijgt over de burgers.

Armstrong voorspelde in het verleden correct de beurskrach van 1987 (‘Zwarte Maandag’) en de financiële instorting van Rusland in 1998. De econoom, die enkele jaren geleden nog in het gevang zat omdat hij weigerde zijn succesvolle model waarmee hij soms tot op de dag nauwkeurig financiële en economische trends wist te voorspellen aan de ‘FEDs’ af te staan, toonde zich verbijsterd dat de reguliere media geen enkele aandacht besteden aan deze ‘geheime vergadering’ in Londen.

[... ...]

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

Market Update (28 mei 2015)

Plannen van DNB om hypotheekschuld te verminderen zeer negatief ontvangen, ECB houdt rekening met een snel faillissement van Griekenland en de FEDeral Reserve blijft volhouden dat de rente omhoog gaat. Verder in het nieuws: China ziet grotere rol voor de yuan dankzij ‘Silk Road’ handelsroute, Gazprom verlegt aandacht van de ‘South Stream’ naar de ‘Turkish Stream’ en China importeerde opnieuw minder goud uit Hong Kong.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 28 mei 2015

De wisselkoersoorlog is terug: euro tuimelt 5,5% lager op 9 dagen

Na anderhalve maand van relatieve kalmte lijken de wisselkoersoorlogen terug. De dollar is de voorbije dagen aan een remonte begonnen, nadat de FED eerder deze maand haar vertrouwen in de Amerikaanse economie uitsprak. Een renteverhoging lijkt er dus wel degelijk aan te komen en de westerse landen die geen structurele hervormingen hebben willen doorvoeren gaan daar nu van profiteren om hun munt verder te verzwakken teneinde het herstel en hun concurrentievermogen aan te zwengelen.

De eerste aanzet in deze strategie is gegeven door Japan. De yen noteert op zijn laagste koers tegenover de dollar in 8 jaar tijd. Dat mag niet verwonderen. De fameuze Abenomics blijkt niets meer dan een luchtspiegeling gebleken en nadat het herstel even zijn neus aan het venster liet zien omdat de yen 20% van zijn waarde verloor, trappelt het land opnieuw ter plaatse . Voor de weinig moedige Abe zit er niets anders op dan zijn munt verder te ontwaarden in de hoop de economie aan te zwengelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

FED’s Mester: Renteverhoging VS duurt niet lang meer

Een aantrekkende inflatie en een sterke banengroei maken dat de economie van de VS dichtbij het punt is waarop het sterk genoeg is voor hogere rentetarieven. Dat zei Loretta Mester, president van de FEDeral Reserve Bank of Cleveland.

‘Als ik goed zit met mijn verwachtingen voor de economische data, dan zal het niet lang meer duren voordat wij de rentes willen verhogen’, zei Mester afgelopen maandag in een interview.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 26 mei 2015

Market Update (26 mei 2015)

Goldman Sachs waarschuwt voor de combinatie van een hoge schuldenlast en vergrijzing in het ‘Westen’, FEDeral Reserve wil rente op termijn verhogen naar meer dan drie procent en steeds meer Nederlanders komen in de schuldhulpverlening terecht. Verder in het nieuws: China en Chili zetten handtekening onder valutaswap, China wil meer controle op de wereldzeeën en de ECB gaat toch niet meer staatsobligaties kopen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$