Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3209 artikelen gevonden. Artikel 646 tot 650
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

IMF wil uitstel renteverhoging VS tot 2016

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wil dat de Amerikaanse centrale bank, de FEDeral Reserve, tot de eerste helft van 2016 wacht met zijn eerste renteverhoging sinds 2006.

Het IMF stelde ook dat de dollar wat te sterk in waarde is gestegen en dat een verdere opwaardering schadelijk is voor de Amerikaanse economie.

''De FED moet zijn beleid blijven afstemmen op macro-economische gegevens en zijn eerste renteverhoging uitstellen totdat er duidelijker signalen zijn van loon- of prijsinflatie dan nu het geval is'', aldus het fonds.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Beleggers verlagen goudposities naar laagste punt in 4 jaar

Beleggers hebben hun posities in goudfondsen deze week teruggebracht naar het laagste punt in 4 jaar, op speculatie rondom de FEDeral Reserve die dichterbij het verhogen van de rente komt.

De assets in exchange traded products die worden gedekt door het gele edelmetaal daalden afgelopen maand met 2,4 ton naar 1599,5 op maandag, zo blijkt uit data van Bloomberg. Het aantal belangen daalde met 4,8 procent sinds eind februari, en staan inmiddels op het laagste niveau sinds 14 januari.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

Market Update (4 juni 2015)

FEDeral Reserve ziet gestage groei Amerikaanse economie, Chinese munt steeds populairder in de internationale handel en Nederlandse hypotheekverstrekkers hebben het weer druk. Verder in het nieuws: Duitse obligatierente schiet opnieuw omhoog, Rusland wil obligaties uitschrijven in Chinese yuan en Draghi praat de euro omhoog.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 juni 2015

“Snelle renteverhoging is nodig tegen bubbels”

De Amerikaanse FEDeral Reserve zou moeten overwegen om de rentes liever eerder dan later te verhogen om zo speculatieve bubbels in de huizen- en aandelenmarkt te tackelen. Dat zei Nobelprijswinnaar en econoom Robert Shiller deze week.

‘Ik denk dat de beleidsmakers van de FED dat zouden moeten overwegen omdat ze die fout in het verleden ook hebben gemaakt’, vertelde de professor van Yale in een interview toen hem gevraagd werd of hij wel of niet denkt dat de FED de rente zou moeten verhogen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

FED’s Fischer sluit nieuwe financiële crisis niet uit

Het zou een grote fout zijn voor mensen om te geloven dat financiële crises achter ons liggen. Dat is ten minste wat Stanley Fischer, FED Vice Chairman, deze week zei.

Fischer zei dat het momenteel onduidelijk is of we ons nou in een fase van seculiere stagnatie bevinden, of in een ‘debt supercycle’. Daarom waarschuwde Stanley Fischer tegen de zelfgenoegzaamheid die voortkomt uit de financiële stabiliteit.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$