Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 876 tot 880
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 28 november 2014

Wil Frankrijk nu ook zijn fysiek goud terug?

Het ziet er naar uit dat het stilaan begint te dagen bij de wereldleiders dat het fysiek goud in de Verenigde Staten misschien wel eens niet meer is waar het hoort te zijn. Er lijkt stilaan een run te komen op echt geld, op goud. Westerse overheden, met de Europese op kop, doen verwoede pogingen om het goud terug binnen de eigen landsgrenzen te krijgen.

Duitsland stak enkele jaren geleden het vuur aan de lont door 300 ton goud terug te vragen aan de FEDeral Reserve. Verrassend genoeg slaagde Duitsland hier niet in en moest het schoorvoetend toegeven dat het goud alsnog ‘veilig’ is in de Verenigde Staten.

Vorige week werd dan bekend dat Nederland in het geheim 120 ton goud repatrieerde uit de Verenigde Staten en ook in Zwitserland komt er een referendum om de goudvoorraad terug te verhuizen naar de eigen kluizen. Dat de regeringsleiders en de Zwitserse centrale bank zo heftig tegen dit referendum zijn, wijst op het potentiële probleem dat zich stelt als er een ‘Ja’ uit de bus valt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Steeds meer seinen op rood in Europa: wanneer grijpt ECB in?

De Duitse inflatie zakt verder weg en banken lenen weer minder geld uit aan consumenten en bedrijven. Ondertussen speculeren beleggers op extra maatregelen van de Europese Centrale Bank.

De inflatie in Duitsland is in november gezakt tot 0,6 procent op jaarbasis, van 0,8 procent een maand eerder, meldde het Duitse FEDerale statistiekbureau donderdag op basis van een eerste raming. Het cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 27 november 2014

Rosengren waarschuwt voor de lage inflatie

De president van de Amerikaanse centrale bank in Boston, Eric Rosengren, kwam recent in het nieuws met een aantal waarschuwingen. Volgens deze beste man zou de Amerikaanse centrale bank moeten vechten tegen de lage inflatie. Een lage inflatie kan namelijk wel degelijk gevaarlijk zijn voor de Amerikaanse economie.

Eric Rosengren wees vooral naar de situatie die op dit moment te vinden is in Europa en Japan. In Japan en Europa beweegt de inflatie rond de 0-lijn en dat heeft gezorgd voor de nodige problemen. Ook de FED zal daarom de inflatie goed in de gaten moeten houden en waar nodig moeten ingrijpen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Banken zijn specialisten in omzeilen regelgeving

In de dagen na het uitbreken van de grote crisis van enkele jaren geleden werden enkele krachtige maatregeln genomen om de ergste schokken op te vangen. Chairman van de FEDeral Reserve Bank Ben Bernanke, Treasury Secretary Henry Paulson en diens opvolger Timothy Geithner legden een bijzondere slagkracht aan de dag.

De Amerikaanse banken werden gered dankzij het TARP, het Troubled Asset Relief Programma, een programma dat absoluut noodzakelijk was om te voorkomen dat het financieel systeem in elkaar zou klappen. Op korte termijn werd dankzij TARP de economische breekbaarheid voorkomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Backbone "financieel systeem" is gebroken!

Hoe kan een gebroken financieel systeem weer opgelapt worden? Het antwoord op deze vraag is erg belangrijk tegen de achtergrond van de huidige monetaire politiek zoals die door de Amerikaanse centrale bank wordt gevoerd. Want de FED lijkt vast van plan om volgend jaar de rente te verhogen.

Die ingreep zal dan gebeuren tegen de achtergrond van een financieel systeem dat allesbehalve de klappen opgelopen tegen de crisis van 2007-2008 heeft verteerd. De banken zijn gewoon blijven verder doen zoals ze voor het uitbreken van de crisis al bezig waren en dat legt natuurlijk een zware hypotheek op de toekomst.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$