Nieuws / Artikelen met het woord

FED

3201 artikelen gevonden. Artikel 881 tot 885
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

US Dollar. Grootste short ooit.

Er wordt veel geschreven over de dollar. Veruit de meeste analisten zijn negatief. Ze wijzen dan naar de QE programma’s van de FED en beweren dat de Amerikaanse economische groei daardoor kunstmatig is. Dat zowel de stijging van de beurzen als de T-Bills verklaard wordt door monetaire verruiming en dat het wachten is op onvermijdelijke (hyper)inflatie en het ineenstorten van de dollar.

Niet alleen mist men dan de negatieve hefboom; de FED kan 3 triljoen verruimen, de hefboom die in de markten ligt geldt bij krimp net zo. Die moet er ook weer uit. Als de werkelijke krimp daardoor 10 triljoen blijkt, kom je nog steeds 7 triljoen tekort. En kun je heel lang wachten op inflatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Renteverhoging? Daarvoor verdienen de Amerikanen te weinig!

Wie uitkijkt naar beleggingsalternatieven en zich zorgen maakt over de rentestijging van de FEDeral Reserve in 2015 kan beter naar China, Hong Kong of Maleisië trekken. Althans, dat beweert de Britse bank HSBC. Met die waarschuwing buiten de bankiers het naïef geloof uit van de Amerikaanse bevolking – en van iedereen die daarin trapt.

Bron: Beurs com
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Zilver ALERT: Dit kan het belangrijkste moment in jaren zijn

De geldpers in de Verenigde Staten is nog maar net uitgezet. De economie van Amerika zal zich nog maar moeten bewijzen. Een eventueel vervolg op de afgelopen QE programma’s (en insiders houden daar al rekening mee) zal dan het vertrouwen in kracht van de Amerikaanse economie ernstig kunnen beschadigen en kunnen uitwijzen dat ze echt verslaafd is aan het zeer giftige opkoopbeleid van de FED. Een nog sterkere reactie van de edelmetalenmarkt zou dan wel eens het gevolg kunnen zijn. Zal de goudprijs inclusief de zilverprijs dan nog te houden zijn?

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Toch wel een vroege renteverhoging?

De Amerikaanse economie draait inmiddels op volle toeren en als gevolg daarvan is er de afgelopen maand een einde gekomen aan het stimuleringsbeleid van de Amerikaanse centrale bank. De FED heeft er voor gekozen om de geldkraan dicht te draaien en de beurzen leken daar wel mee akkoord te gaan.

Wat er in die tijd allemaal er na is gebeurd ging in snel vaart. De Bank of Japan en de Europese centrale bank hebben juist extra stimulerende maatregelen aangekondigd. En het is helemaal toevallig wanneer wij u vertellen dat dit alles gebeurde in een tijdbestek van 8 dagen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 november 2014

Het is niet omdat QE gedaan is dat er geen gevaar meer is. Integendeel...

“Ondanks dat de FEDeral Reserve een einde heeft gemaakt aan de aankoop van staatsobligaties zal het monetair beleid op z’n plaats blijven”, schrijft MarketWatch,”en dat zal voor een lange tijd het geval zijn.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$